Page content

Stevia

Stevia

Lange tijd was het niet toegestaan anders dan voor uitwendig gebruik. Er werd gezegd dat de CSM de zoetstoffen handel in Nederland in handen had. En weer andere zeiden dat een belg een foutje had gemaakt.

Als eerste land in Europa is in Frankrijk Coca Cola is als eerste begonnen met het zoeten van de Fanta met Stevia.

Steviolglycosiden (kortweg Stevia) bevatten geen suiker, geen calorieën, geen koolhydraten en hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Hiermee is het een zeer geschikte zoetstof voor diabetici. Ook mensen die graag willen afvallen kunnen onbezorgd steviolglycosiden gebruiken. Heerlijk zoet maar dan zonder de nadelige effecten.

Toch zit er ook een nadeel aan, je kan zo niet afkicken van zoet.
Je lichaam zal nog steeds zich voorbereiden op verdere verwerking van het zoet.

Stevia in de winkel

Het is belangrijk in de winkel te kijken naar het percentage steviocide dat in de verpakking zit. Helaas word door de geldwolven de inhoud ook aangevuld met Aspartaam (waarschijnlijk omdat dit voor hun goedkoper is).
Zoetjes van Natrena.
Een voorbeeld (uit het verleden) zijn de stevia zoetjes van Natrena.
Natrena zelf zegt hierover: “Ondanks het feit dat wij volledig voldoen aan alle wettelijke vereisten, hebben wij besloten op het etiket duidelijker te zeggen wat de verhouding Stevia (3% stevioglycosiden) en maltodextrine (97%) is. stevia

Verdere uitleg: De Stevia kristalpoeder bestaat uit het lichte vulmiddel maltodextrine (97%) en Stevia (steviolglycosiden 3%).

Waarom zo weinig Stevia? Dat komt omdat Stevia wel 300x zoeter is dan suiker en in pure vorm daarom te moeilijk te doseren is. Het vulmiddel zorgt ervoor dat 1 schepje Natrena Stevia even zoet is als een schepje suiker, maar veel minder calorieën (3kcal per theelepel) bevat.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Stevia

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.