Leger kampt met zesjes cultuur.
De zesjes cultuur ook al bij het leger!
Bij een televisie programma dat over de commando’s ging kwam naar voren dat vroeger het leger (de commando’s) de mensen uitzochten die een negen waren (uitblonken op vele gebieden).
Ze vertelde dat tegenwoordig ze genoegen moeten nemen met een zesje (d’r zijn geen negens meer!!).
Ik vraag me af wat is er in de wereld (de maatschappij) veranderd is, dat de mentaliteit zo veranderd is (ik zou ook graag feedback van jou als lezer ontvangen. Misschien kan jij m’n tekst aanvullen. Misschien ben je wel ‘de jeugd’ en weet je als beste wat er in jullie omgaat).
- Ik zie natuurlijk dat een werknemer niet meer voor z’n hele leven bij de zelfde baas werkt.
- Ik zie ook dat de werkende steeds meer geld moeten ophoesten voor de mensen die niet meer (kunnen) werken
- Ik zie ook dat het leger van nu ingezet word voor taken waarvoor het opgeleid is (vroeger was er een dienstplicht en zat je je tijd gewoon uit. Nu kies je er bewust voor om in het leger te gaan.
- Hoe anders is de attitude van jongeren nu, vergeleken met vroeger!
- Is het leven van en puber zo vol, dat het maken van een keuze zo moeilijk is dat ze geen keuze maken (en hun leven alleen maar leger wordt)?
- Wat zie ik allemaal nog
- meer
Een uitspraak van veel jongeren is:
‘ik wil nu leven, straks moet ik alleen maar werken‘ (en als je
Ook is de gedachte natuurlijk vreemd. Als je werkt zorg je toch ook dat je een werkgever hebt waar je je fijn bij voelt. Zou er in die 40 uur dat je voor een baas werkt geen tijd meer over blijven om leuke dingen te doen?
Ook de combinatie leren en feesten is, lijkt mij, niet de beste. Dan komt toch die zesjes cultuur weer om de hoek kijken. Als je half duf in de klas zit ben je natuurlijk al blij met een zesje.
- Wil jij meer uit het leven halen?
- Wil jij je eigen mentaliteit verbeteren (kan dat dan?)?
- Wil jij je eigen leven minimaal een zeven kunnen geven?
Neem dan contact met me op!