Page content

Lyme en co-infecties

Lyme en co-infecties

Met Lyme en co-infecties bedoel ik:

  • Ziekte van Lyme krijg je via een tekenbeet*
  • Co-infecties zijn de andere ziekteverwekkers die met die teken beet mee in je lichaam komen (Lyme is de infectie en de andere ziekte verwekkers zijn dus de co-infecties).

Bij een Chinees onderzoek zijn eens 237 verschillende bacteriën gevonden bij verschillende teken. Niet al deze bacteriën zijn even gevaarlijk voor de mens helaas is over dit soort dingen nog weinig bekend.

Lyme en co-infecties testset

Als natuurgeneeskundige werk ik met een testset en zo heb ik natuurlijk ook t.a.v. de Lyme en co-infecties een testset.
In deze lyme en co-infectie testset zitten:

  • 21 Borrelia stammen
  • 42 co-infecties (van deze co-infecties heb ik ook een korte omschrijving die aangeeft hoe deze co-infecties zich uiten bij de mens. In sommige gevallen is het enorm lastig om te onderscheiden of het om een Lyme of co-infectie gaat, want hier zitten overlappingen in).

Ook voor de behandeling van deze Lyme en co-infectie besmettingen heb ik verschillende sets met testbuisjes.

Je kan hier denken aan:

  • specifieke kruiden en tincturen waarmee je de Lyme kunt aanpakken
  • middelen om de weerstand te verhogen
  • drainage middel
  • andere voedingssupplementen

* Ondanks het feit dat steekvliegen, muggen, spinnen, mijten, vlooien en de Teek de ziekte van Lyme kunnen overbrengen denken de meeste mensen bij Lyme aan de teek (dit zou kunnen komen omdat het van de teek in de meeste gevallen goed zichtbaar is als je daar door gebeten bent, zeker als daarna de Erythema Migrans (EM) te zien is).

Lyme en co-infecties

Het overgrote deel van de mensen die besmet zijn met Lyme hebben ook last van meerdere co-infecties. Daarnaast hebben veel mensen ook nog last van andere ziekte verwekkers (denk hierbij aan schimmels, parasieten, virussen en bacteriën. Van het  HVV6 virus word gezegd, dat deze in combinatie met de Borrelia infectie epileptische aanvallen kan uitlokken.

Als ik in de praktijk test welke Lyme variatie(s) je hebt, test ik ook altijd uit welke co-infecties je hebt.  Gedurende de behandeling zal ik dit regelmatig herhalen zodat we kunnen zien wat er specifiek behandeld moet worden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig van middel te veranderen zo dat je de Lyme steeds een stap voor blijft (de spirocheet is een meester in zich aanpassen en je maakt het de spirocheet dus lastig als je geregeld een andere middel in zet).

Of je immuunsysteem nu verzwakt was en dat daardoor de Lyme de kans kreeg om het lichaam te verzieken of dat de Lyme je immuunsysteem heeft verzwakt is onbekend.

Als 1 persoon  in het huis besmet is met de ziekte van Lyme, zou het hele gezin en de huisdieren behandeld moeten worden tegen deze ziekte, de kans is namelijk groot dat een ieder besmet is. Ook als bv een paard besmet is met de ziekte van Lyme dan kan je er van uitgaan dat de eigenaar ook besmet is (Borrelia besmetting kan namelijk ook plaats vinden via traanvocht, speeksel en in aanraking komen met besmet bloed). Doordat de eigenaar van het paard een brokje geeft aan het paard, komt de eigenaar in contact met het speeksel van het (besmette) paard.

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Lyme en co-infecties

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.