25 december 2013 
2 min. leestijd

NEI, wat is het en wanneer pas je het toe?

De letters NEI staan voor Neuro Emotionele Integratie.

NEI gaat er van uit, dat gedrag ontstaat door onbewuste mechanisme.
Het onbewuste werkt, net als een computer, met programma’s.
Zo kan je een overtuiging dus ook zien als een programma.

Hoe werkt de NEI methode?

Negatieve ervaringen veroorzaken emotionele virussen (of wel blokkerende emoties). Als zich ergens in het verleden een incident heeft voorgedaan, kan het zijn dat dit incident verstandelijk verwerkt is, maar (nog) niet gevoelsmatig. Gevoel en verstand raken uit balans. Een onverwerkte emotie kan in de loop der jaren heviger worden en een reactie teweegbrengen als er iets voorvalt.

Hoe en wat moet je doen?

Met behulp van een spiertest en de NEI-methode test ik jou blokkerende emoties uit (en de het daarbij behorende plaatje). Hierdoor treedt bewustwording op en uiteindelijk kan integratie tot stand komen.

De NEI-methode helpt op een eenvoudige, vriendelijke manier achter de oorzaak te komen van diverse klachten, fobieën en angsten. Zonder de vaak pijnlijke momenten opnieuw te moeten beleven. Deze zijn al in het onderbewuste opgeslagen. Door middel van een specifieke vraagstelling gekoppeld aan spiertesten is het mogelijk met het onderbewustzijn ‘te praten’, je brengt heling op de plaats van de verwonding.

Hierdoor komen de oorzaken van ons minder goed functioneren (in de vorm van niet volledig verwerkte emoties) aan het licht. Deze sociaal-emotionele stoornissen c.q. blokkades uiten zich op verschillende manieren.

Welke klachten kan je (zoal) aanpakken met NEI?

Enkele voorbeelden:

 • snel afgeleid
 • hoge bloeddruk
 • niet kunnen concentreren
 • faalangst
 • agressief gedrag
 • hoogtevrees
 • prikkelbaar
 • onzeker
 • weinig zelfvertrouwen
 • pesten of gepest worden
 • angst en paniekstoornissen

Enkele berichten waar de NEI-methode een rol gespeeld heeft:

Mogelijkheden ….

Het is altijd mogelijk een kennismakingsconsult te boeken, zodat we samen kunnen kijken welke stappen we kunnen zetten.
Dit consult is ‘gratis’.
Heb je iets aan dit blogbericht gehad? Zou je dat hieronder willen delen?
Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?Heb je nog andere vragen of wil je een afspraak maken, neem je dan contact met me op.
Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d'r hoofd.
Door

Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d'r hoofd.

op 06 May 2014

[…] Van Ménière wist ik al wel dat stress daar een grote boosdoener was en dat ik dat dus prima met NEI kon aanpakken. Gaande weg bleek ook bij de Tinnitus dat klachten erger werden onder invloed van […]

Maarten
Door

Maarten

op 09 Oct 2018

Ben blij voor je dat dat gelukt is. "Wij functioneren beter als we in balans zijn" Vitale groeten, Maarten

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down