25 december 2013 
2 min. leestijd

NEI, wat is het en wanneer pas je het toe?

NEI, wat is het en wanneer pas je het toe?

De letters NEI staan voor Neuro Emotionele Integratie.

NEI gaat er van uit, dat gedrag ontstaat door onbewuste mechanisme.
Het onbewuste werkt, net als een computer, met programma’s.
Zo kan je een overtuiging dus ook zien als een programma.

Negatieve ervaringen veroorzaken emotionele virussen (of wel blokkerende emoties). Als zich ergens in het verleden een incident heeft voorgedaan, kan het zijn dat dit incident verstandelijk verwerkt is, maar (nog) niet gevoelsmatig. Gevoel en verstand raken uit balans. Een onverwerkte emotie kan in de loop der jaren heviger worden en een reactie teweegbrengen als er iets voorvalt.

Met behulp van een spiertest en de NEI-methode test ik jou blokkerende emoties uit (en de het daarbij behorende plaatje). Hierdoor treedt bewustwording op en uiteindelijk kan integratie tot stand komen.

De NEI-methode helpt op een eenvoudige, vriendelijke manier achter de oorzaak te komen van diverse klachten, fobieën en angsten. Zonder de vaak pijnlijke momenten opnieuw te moeten beleven. Deze zijn al in het onderbewuste opgeslagen. Door middel van een specifieke vraagstelling gekoppeld aan spiertesten is het mogelijk met het onderbewustzijn ‘te praten’, je brengt heling op de plaats van de verwonding.

Hierdoor komen de oorzaken van ons minder goed functioneren (in de vorm van niet volledig verwerkte emoties) aan het licht. Deze sociaal-emotionele stoornissen c.q. blokkades uiten zich op verschillende manieren.

Enkele voorbeelden:

 • snel afgeleid
 • hoge bloeddruk
 • niet kunnen concentreren
 • faalangst
 • agressief gedrag
 • hoogtevrees
 • prikkelbaar
 • onzeker
 • weinig zelfvertrouwen
 • pesten of gepest worden
 • angst en paniekstoornissen
Het is altijd mogelijk een kennismakingsconsult te boeken, zodat we samen kunnen kijken welke stappen we kunnen zetten.
Dit consult is ‘gratis’.
Heb je iets aan dit blogbericht gehad? Zou je dat hieronder willen delen?
Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?Heb je nog andere vragen of wil je een afspraak maken, neem je dan contact met me op.
Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d'r hoofd.
Door

Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d'r hoofd.

op 06 May 2014

[…] Van Ménière wist ik al wel dat stress daar een grote boosdoener was en dat ik dat dus prima met NEI kon aanpakken. Gaande weg bleek ook bij de Tinnitus dat klachten erger werden onder invloed van […]

Maarten
Door

Maarten

op 09 Oct 2018

Ben blij voor je dat dat gelukt is. "Wij functioneren beter als we in balans zijn" Vitale groeten, Maarten

Reactie plaatsen