Page content

article content

Platform 'Chronisch maar niet hopeloos', van af nu JOUW vangnet!

Wat is mijn weg tot 'chronisch maar niet hopeloos'?

Ik ben op mijn weg naar me beter voelen door veel mensen geholpen (en geïnspireerd). Maar omdat niet iedereen die mazzel heeft heb ik gezorgd voor een online mazzel. Daarmee is het platform 'chronisch maar niet hopeloos' ontstaan. Een plek om je shit te delen, even te ontspannen met anderen, te chatten, je weer op te laden en weer door te gaan.
Natuurlijk zijn er allemaal patiënten verenigingen maar daar ben je patiënt:

  • Als je naar het woord patiënt kijkt, zit daar het woord patience in, dit betekend geduld (en dat moet je inderdaad wel hebben als je een chronische ziekte hebt).
    Sommige patiënten zijn passief (die gaan naar de dokter en willen een pilletje om van het probleem af te komen). Helaas werkt het zo niet, je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid, je moet dus in actie komen! Daarom heten de mensen die bij mij komen ook actïenten. Die zijn actief met hun eigen gezondheid bezig. Dat kan met medicijnen, middelen, voedingssupplementen, kruiden maar ook met bv emotionele therapie.
  • Voor de behandeling komt je in het ziekenhuis (ook al zo'n fout woord - huis voor de zieken) zij zullen wel naar een oplossing zoeken wacht maar af.
  • De oplossing is vaak medicijnen (de doktoren studeren immers medicijnen).
  • Even voor de duidelijkheid, ik ben niet tegen artsen!! We zouden alleen naast elkaar moeten kunnen werken en niet tegenover elkaar. Zij kunnen dingen die wij niet kunnen  (denk aan een gecompliceerde beenbreuk) en het schijnt dat wij bepaalde dingen goedkoper kunnen (en wij is hier even alle complementair werkende) denk aan bv homeopathie.

In 'chronisch maar niet hopeloos' ben je gewoon mens en word je met je naam aangesproken

De weg van 'me heel moe voelen' naar ....

Tijdens m'n behandeling tegen de kanker was ik begonnen met de NEI opleiding.
Twee jaar later ben ik opzoek gegaan naar de oorzaak van mijn vermoeidheid. Het ziekenhuis stelde 10 onderzoeken voor, als het dat niet was dan was het oorzaak no. 11.
Ik kan je vertellen de weg was geen lolletje.
Maar door de vrienden die ik maakte bij m'n opleidingen tot natuurgeneeskundige ben ik er goed doorgekomen!.

Beenmergpunctiechronisch maar niet hopeloos

Onderzoek nummer 10, beenmergpunctie!

Hoe doen ze een beenmergpunctie?
Ze boren een gat in je borst-of heupbeen en halen er wat beenmerg uit (enne, bot kunnen ze niet verdoven).

Doe het zelver zijn is vaak handig, maar je kan jezelf ook de grootste onzin aanpraten.

Want:
Een bot is hard
Dus heb je daar een grotere / zwaardere boor mc nodig
Die maken veel herrie

Ik was doodsbang!!!

MAAR ik werd uitgenodigd door m'n leraren (van de opleiding NLP) die hadden een speciale 3-daagse (de 7 meesterstappen). Dank je wel Peter Dalmeyer en Paul Lenferink. En naast hun nog 4 andere mensen die met mij verschillende sessies hebben gedaan om aan m'n angst te werken. Onder andere deze sessie hebben mij gevormd, want je kan dingen leren maar je kan ze ook doormaken / ondergaan. Ik heb ERVAREN dat ze werken.

Maar ja, dan ga je naar het ziekenhuis en dan?chronisch maar niet hopeloos

Ik naar het ziekenhuis (niet met een vertrouwen dat dit werkte, maar) met een mindset 'ik ga dit doen!'.
Ik moest op een bed gaan liggen,
borstbeen bloot,
ontsmetten en gaan met dat ding.
Dit deed pijn!

ONVOORSTELBAAR aan de andere kant, ik was niet bang en onderging het als in een trance,
gaatje zit er in,
spul opzuigen EN?

#$% er zat te veel bloed in het moest opnieuw maar nu uit het dijbeen, de plek waarvan ik wist dat die NOG MEER pijn deed. Ook deze beproeving heb ik doorstaan.
Bloed was goed, ik had geen bloedkanker, Pfff!

Maar wat dan wel --> dan is het dus no 11.
Oh, en wat is dat dan? Zegt de witte jas:  "Door de bestraling heeft u littekenweefsel op uw ruggengraat, dat is dus de oorzaak". Huh? Geeft dat vermoeidheid?

Wat was de werkelijke oorzaak?

Ik ben complementair ook helemaal door de molen gegaan, heel veel geleerd en heel veel geïnspireerd.

Toen het internet tot m'n beschikking kwam, kwam ik achter de (voor mij) werkelijke oorzaak.
Ik heb een chromosoom afwijking (dat weet ik al sinds m'n 18e) en mijn moeder zei vroeger al "toen je klein was had je al veel slaap nodig" (dat is inderdaad ook iets wat hoort bij die afwijking).
Dus het is een optelsom van twee waardoor ik extreem veel last heb van vermoeidheid.

Vanwege de vermoeidheid ben ik 50 % afgekeurd en ik moet opzoek naar ander werk. En reken maar dat ik blij was met m'n opleiding tot Natuurgeneeskundige. Tijdens m'n opleiding kwam ik er achter dat dit m'n passie was. Mensen coachen, kennis delen.

Kanker als cadeautje?

Tijdens de behandeling van de kanker had ik les van Roy Martina (NEI opleiding), ook een enorme inspiratie bron voor me!

  • Kanker heeft gemaakt dat m'n passie naar boven kwam.
  • Kanker heeft gemaakt dat ik opzoek ging naar weer 100% vitaal zijn, waardoor er dus veel nieuwe mogelijkheden op m'n pad kwamen en nog steeds komen.

Ik heb veel hulp gehad!

Toen het nodig was heb ik veel hulp gehad van mensen, maar waar kan jij terecht met je vragen en problemen?
Ik wil m'n kennis doorgeven, maar ook andere mensen de gelegenheid geven hun kennis te delen.
DAARVOOR heb ik dus 'chronisch maar niet hopeloos' opgezet.
Zodat ALLE mensen met chronische klachten een plek hebben om samen te komen, om kennis te delen.

'Chronisch maar niet hopeloos'

Als je altijd in het zelfde groepje praat heb je altijd het zelfde praatje.
Maar als er in dat groepje allemaal verschillende 'ongemakken' zitten kan het zijn dat je een mogelijke oplossing uit een andere hoek krijgt (kruisbestuiving zeg maar).

Wat ik je dus aanbied? Neem een kijkje in 'Chronisch maar niet hopeloos' en ga in gesprek met andere mensen. Stel je vragen aan andere, beantwoord vragen van anderen. Lijkt het je niet fantastisch dat je iemand kunt helpen met jou kennis?

Als je (andere) vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Ik wil je vragen dit bericht met zoveel mogelijk mensen te delen
(alleen door te delen, worden we allemaal rijker!)

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Platform 'Chronisch maar niet hopeloos', van af nu JOUW vangnet!

Plaats een reactie


*