Vitaliteit-kunde (het bouwen van een flat als metafoor)

Vitaliteit-kunde (het bouwen van een flat als metafoor)

Vitaliteit-kundeVitaliteit-kunde

In de vitaliteit-kunde maak ik gebruik van het ‘Vitaliteitspentagram van de Chinese geneeskunde’.
Bij het pentagram horen 5-fasen (Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal), bij elke fase horen twee
of meerdere organen.

 1. (Water) – Bewustzijn (architect)
 2. (Hout) – Cel metabolisme (bouwmaterialen o.a. bouwstenen)
 3. (Vuur) – Bio-energie (transport ondernemer)
 4. (Aarde) – Constitutie (aannemer)
 5. (Metaal) – Bio-fysiologie (torenflat)

Als je er van uitgaat dat het pentagram begin en eind is van het bouwen van een torenflat dan ziet het er als volgt uit.

 1. – De architect weet wat er nodig is om de torenflat gebouwd te krijgen
 2. – Hij geeft de opdracht om alle bouwmaterialen te bestellen
 3. – En laat het via de transport ondernemer naar de betreffende plaatsen brengen
 4. – De aannemer maakt met de verschillende onderdelen de torenflat
 5. – De torenflat ontstaat – staat

(Van boven naar beneden) Nu begrijp je ook dat als je niet de juiste bouwstenen inneemt dat de aannemer niet kan bouwen wat er uiteindelijk bedoelt is, hij zal concessie moeten doen.

Van beneden naar boven Omgekeerd werkt het ook, het uiteindelijke doel (vitaliteit) zal je niet bereiken als je er niet instopt wat er nodig is.

Wanneer jou lichaam het moet doen met concessies, mag je dus ook niet verwachten dat je het maximale er uit kan halen (de torenflat is niet op z’n sterkst en zal mogelijk bij een zware storm overbelast raken en kapotgaan).
Dus als je last hebt van:

 1. klachten, dan heeft de
 2. aannemer het moeten doen met tekorten mogelijk heeft het
 3. transport bedrijf niet de juiste vervoersmiddelen (water o.a.) gehad om alles naar de plaats van bestemming te brengen
 4. misschien zijn niet de juiste (bouwstenen, bv mineralen en vitamine) aangeleverd
 5. misschien heb je door gebrek aan middelen (kennis, geld) niet de juiste keuzes gemaakt (kunnen maken).

Het goede nieuws is, op elke ‘fase’ kan je op elk moment een verbetering aanbrengen. En elke juiste verbetering, heeft ook een positief effect op het geheel. Het is dus nooit te laat om zelf in te grijpen.

Je ziet dat bovenstaande verhaal klopt.
Als je naar de organen kijkt die horen bij de verschillende fase, is het niet zo dat de organen die horen bij het Bewustzijn, dat dat de organen zijn die het belangrijkst zijn. Geen één orgaan is het belangrijkst, ALLE organen zijn even belangrijk en ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dit betekend dus, dat als je last hebt van je darmen, dat je dan niet kan denken, ik knip er gewoon het slechte stuk uit, want daarmee doe je iets aan de balans die er van nature is (was).
ALLES wat in je lichaam zit, zit er met een reden.
Alles wat er gebeurd met je lichaam gebeurd OOK met een reden.Vitaliteit-kunde

Je krijgt niet zomaar een ziekte, dat is een gevolg van voorgaande stappen (zie het bouwbedrijf). En zoals je al las, je kan ten alle tijden beslissen om te veranderen. Om dingen anders te doen, beter. Dat zal ook altijd een verbeterend effect hebben.

Het kan natuurlijk zijn dat je te laat veranderd en dat een ziekte proces al te ver gevorderd is om ‘te niet te doen’. En dat witte jassen besluiten dat ze moeten ingrijpen. Weet dan dat JIJ degene bent die daar over het besluit mag/moet nemen (het is begrijpelijk dat als een witte jas met een conclusie komt dat je schrikt, emotioneel verlamt raakt) en je voor je laat beslissen.
Dan heb je op dat moment de voor jou beste keuzen gemaakt. Maak daarover je zelf geen verwijten, vanuit het standpunt van de witte jas is de ingreep die ze doen ook de beste keuze. Als je niets zou doen zou het je dood kunnen betekenen.

Let wel, als er nog meer stappen gezet kunnen worden zet dan zelf OOK stappen.

Ga actief in je eigen proces staan (je grijpt weer in, in je eigen bouw-proces).

Jij bent tenslotte de torenflat.

 

Dit is de plaats waar je de bouwmaterialen voor je lichaam kunt bestellen. Zodat je je ook kan gaan bezighouden met jouw vitaliteit-kunde.
Je wilt je tenslotte toch ook fantastisch vitaal voelen?

Heb je vragen over jouw vitaliteit neem dan contact op (en/of maak een afspraak)!

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen