Water drinken, weet jij welke functie water heeft in je lichaam?

Water drinken, weet jij welke functie water heeft in je lichaam?

Het menselijk lichaam bestaat grotendeels uit water en hydratatie is essentieel om het lichaam in balans te houden en een goede gezondheid te bevorderen.

 1. Ons lichaam bestaat voor 50% tot 65% uit water (mannen hebben een hoger percentage water dan vrouwen).
 2. Ons bloed bestaat voor meer dan de helft uit water (55% van het bloed bestaat uit bloedplasma en dit bestaat weer voor 93 % uit water).
 3. De hersenen, het hart en de skeletspieren bestaan voor 75% uit water.
 4. De longen en lever bestaan voor ongeveer 85% uit water.

Het belang van hydratatie moet duidelijk zijn in het licht van deze feiten.

Mensen kunnen letterlijk jarenlang een chronisch uitdrogingsprobleem hebben zonder het ooit te beseffen.
 Het kan weken duren om de juiste hoeveelheid water te drinken om een consistente en volledige hydratatie te bereiken.

Als je gedurende een langere tijd te weinig water drinkt kan je daardoor een behoorlijke hoofdpijn ontwikkelen.
En deze hoofdpijn kan je niet wegmoffelen met een paracetamol. Deze hoofdpijn is van de klasse KATER.
Bij een kater hebben je hersenen ook te weinig vocht, want alcohol de-hydrateert (drijft vocht af).
Als je al langer te weinig drinkt (#Altzheimer), dan is de kans ook groot dat je bloed te dik is.

Gewoon dagelijks zes tot acht grote glazen water drinken is niet genoeg om volledig te hydrateren - het is net genoeg om rond te komen.

Het water dat je drinkt moet schoon, gefilterd water of goed bronwater zijn.

De kwaliteit van het water dat we drinken is net zo belangrijk als de kwantiteit.

Water Drinken

Ik kreeg maandag een bericht van m’n lichaam,
dat MEER water drinken, belangrijk voor me is.
Ik heb om deze reden een app op mijn mobiel geplaatst waardoor ik elk uur een signaal krijg om water te drinken. (Gek genoeg denk ik nu al, “Hee, ik heb nog niets gehoord” en ik drink m’n glas leeg.)

Als ik tijdens een consult merk dat de cliënt een vochttekort heeft, dan stel ik hem of haar onderstaande vragen.
(vraag:) Wanneer drink jij water?
(Een vaak gehoord antwoord:) “als ik dorst heb”.
(vraag:) Wat is de functie van water in je lichaam: “eeh, weet niet (om te plassen??)”
(antwoord:) Water is HET transportmiddel in je lichaam (je bloed bestaat voor een groot deel uit water).

Opmerking:
Hoofdpijn en/of veel jeuk op je lichaam kan betekenen:

 • dat je te weinig gedronken hebt
 • dat er nog afvalstoffen in je lichaam zijn achtergebleven
 • dat je teveel koffie of alcohol gedronken hebt, deze stoffen werken de-hydraterend (= vocht afdrijvend), waardoor je in wezen uitdroogt (stel je voor, je hersenen drogen uit) dit wordt gezien als mogelijke oorzaak van Alzheimer.
  Als je een kopje koffie drinkt, zou je eigenlijk 2 glazen water moeten drinken ter compensatie.
 • ook is het natuurlijk mogelijk dat je een koffiedrinker bent en je shot nog niet gehad hebt. Tijdens je werkdagen drink je koffie en in het weekend doe je dat niet. DAN kan de hoofdpijn een gevolg zijn van ontwenningsverschijnselen. Je kunt je dan afvragen of je verslaafd wilt blijven aan koffie.

Water als transportmiddel in je lichaamwater-drinken

Water is één van de belangrijkste elementen voor ons mechanisme en vervult meerdere functies.
10 redenen waarom je water moet drinken:

 1. Water (wat in je bloed zit) is HET transportmiddel van je lichaam. Het transporteert de energie (mineralen- en sporenelementen) naar de cellen. Drink je dus te weinig dan wordt het lastiger om de energie bij je cellen te krijgen. Het transportmiddel (bloed) zorgt ook voor het vervoer van je afvalstoffen. Een vochttekort kan maken dat je energieniveau daalt.
 2. Voor de vertering van je voedsel is water noodzakelijk. Als je te weinig drinkt worden er mogelijk onvoldoende verteringssappen aangemaakt en wordt je voedsel dus niet of onvoldoende verteerd (met alle gevolgen van dien).
 3. Aangezien water een oplos- en transportmiddel is, kan een tekort maken dat afvalstoffen onvoldoende worden opgelost waardoor schade kan ontstaan. Een ophoping van ziekteverwekkers ……
 4. Als je al langer te weinig drinkt (#Altzheimer), dan is je bloed ook te dik (dik bloed bezorgde mij bijna een trombosebeen, een goed moment om een wijs besluit te nemen!! We leren tenslotte het beste van pijn!)
 5. Als je energieniveau daalt, denk je er niet meteen aan om wat te drinken. Meestal ga je dan wat eten, waardoor je dus werkt aan je overgewicht (we gaan meestal wat drinken als we een droge mond krijgen, dan zijn we al VEEL te laat).
 6. Zweten is een manier van je lichaam om afvalstoffen af te voeren.
 7. Als je lichaam vocht vasthoudt moet je JUIST water drinken, zodat je je lichaam kan spoelen!
 8. De elasticiteit van de huid wordt onder andere verzorgt door vocht. Wil je er jong uit blijven zien, drink dan voldoende water.
 9. Als je urine stinkt, betekent dit meestal dat je te weinig drinkt.
 10. Het is bewezen dat water drinken het beta amyloid — veroorzaker alzheimer–kan afvoeren (dank je wel Kimberley)!

Water en frequenties

Welk effect kunnen frequenties op water hebben?
Kijk maar eens op onderstaand filmpje!

Dr Nuno Nina is een autoriteit op het gebied van frequentie therapie.

Dr Nuno Nina gaf aan waarom water zo belangrijk is voor ons lichaam.
“Bij voldoende water drinken kunnen de cellen beter de frequentie absorberen”.

Suggestie t.a.v. water drinken

 • Suggestie 1: Zet een glazen fles van een liter gevuld met water op een plek waar je veel langs loopt en zet er een vol glas naast.
  Iedere keer als je er langs loopt, neem je een flinke slok en vul je het glas weer bij. (Je drinkt makkelijker uit een vol glas dan dat je het glas eerst moet vullen.)
 • Suggestie 2: Plaats een app op je mobiel die je er aan herinnert dat het weer tijd is om water te drinken (als je bv. een glas thee drinkt, kan je dat aan geven en dan telt hij dat er automatisch bij).
  Zorg goed voor je lijf en drink dagelijks minimaal 1,5 liter water.
 • Suggestie 3: Laat je drinkwater door een waterfilter druppelen. Dit reinigt je water op een natuurlijke manier waardoor het vaak lekkerder word. Een goed filter haalt in Dordrecht zelfs de gevaarlijk stof GenX er uit.

Herken je je in mijn verhaal, weet je dat jij ook wel eens te weinig drinkt?
Denk je dat je iets aan m’n tips hebt en wil je iets van je eigen ervaringen delen?
Wil je weten welk water het beste is voor jou, neem dan contact op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
aisha
Door

aisha

op 05 Jul 2016

Je kunt jezelf beter aanleren overal waar je kunt regelmatig water te drinken, ipv een app. Ja, een app is handig, maar voor water drinken, wat zo belangrijk is, moet je niet afhankelijk zijn van een app. Het is van levensbelang, vertrouw daarmee op jezelf en niet op apps!

Maarten
Door

Maarten

op 29 Jul 2016

Hallo Aisha, ik zal nooit beweren dat je jezelf afhankelijk moet opstellen m.b.t. die app. Ik zie de app als een hulpmiddel. Niet meer en niet minder.

Kimberley Pex
Door

Kimberley Pex

op 31 Mar 2018

Zet gewoon een grote kan water op het aanrecht, met een glas ernaast. En vul de waterkan 2 of drie x per dag. Dan heb je geen app nodig. Vaak hoor ik mensen zeggen; ik vind water niet lekker. Tja, wat moet je daarop zeggen...... tot er op een gegeven moment bewezen wordt dat het beta amyloid -- veroorzaker alzheimer--afgevoerd kan worden met water !

Maarten
Door

Maarten

op 18 Jul 2018

Hallo Kimberley, dank voor je aanvulling. Ik heb um op genomen in de lijst met redenen om water te drinken!!

Ans Richter
Door

Ans Richter

op 18 Jul 2018

Wordt kruidenthee gelijk gesteld als water, ik drink nu met dit warme weer na elk glas thee een glas water....

Maarten
Door

Maarten

op 18 Jul 2018

Hallo Ans, kruidenthee kan je idd gelijkstellen met water. Al is het natuurlijk wel afhankelijk van de soort kruiden waarvan de thee gemaakt is, wat de extra functie van de thee is. Als voorbeeld: kruidenthee met zoethout werkt bloeddrukverhogend.

Sante
Door

Sante

op 19 Jul 2018

Onnodig water drinken is zeer ongezond, water is blind en gevoelloos. Zoals een antibioticum die de slechte als de goeie bacteriën doodt, zo maakt water ook geen onderscheid tussen afvalstoffen en nuttige stoffen, door onnodig water te drinken spoel je je lichaam schoon van de slechte als de goede stoffen waaronder; vitaminen en mineralen, bij aanhoudende tekorten, krijg je vroeg of laat (zonder enige twijfel) allerlei vage klachten en je zult moeilijk een link vinden die wijst naar jouw waterconsumptie (ik praat uit eigen ervaring). Succes.

Maarten
Door

Maarten

op 19 Jul 2018

Hallo Sante, Ik neem aan dat je bedoelt met 'onnodig water drinken' - te veel water drinken. Zoals iedereen weet is TE nooit goed (behalve tevreden). Mensen die teveel waterdrinken die kunnen zich verdrinken/dood drinken. Door te veel water te drinken kunnen de nieren het niet aan en heeft de persoon de kans hieraan te sterven. Dank voor je bijdrage.

Reactie plaatsen