Lichttherapie, is noodzakelijk! Licht in huis en op werk is slecht!

Lichttherapie, is noodzakelijk! Licht in huis en op werk is slecht!

Bij veel mensen is nog onbekend hoe belangrijk zonlicht is voor ons lichaam. Waar je planten in een kas kan laten groeien met speciale lampen moeten wij het in huis en op kantoor doen met verlichting van miserabele kwaliteit (qua spectrum van het licht). Veel mensen krijgen dan ook, bij het vallen der bladeren, last van een winter-dip (ook bekend onder de naam winterblues of winterdepressie). Lichttherapie is hier de juiste oplossing.

Waar we vroeger buiten op het land werkten doen we dan nu binnen, onder kunstlicht.
Waar we vroeger buiten onze beweging hadden doen we dit nu binnen in de sportschool onder TL lampen (of helemaal niet).
Als je al hebt gelezen over de zon en fotonen therapie, dan weet je al een beetje meer hoe de vork in de steel zit. Dan weet je namelijk al dat de zon meer is dan ‘de koperen ploert aan de hemel’. De zon maakt, samen met de maan, leven op aarde mogelijk.

Zonlicht

lichttherapie

Via onze ogen nemen we zonlicht op.

  • 15 % van dit licht gebruiken we om te zien.
  • De overige 85 % stimuleert alle processen in ons lichaam, inclusief de hersenen.

Kunstlicht

lichttherapie

De gloeilamp heeft lang niet het licht-spectrum wat vergelijkbaar is met de zon, daardoor bevat onze leefomgeving zo weinig zonlicht dat de ogen onvoldoende zonlicht kunnen opnemen.

TL buizen

In kantoren en fabrieken met TL buizen is het zelfs nog erger.

lichttherapieAls je het plaatje van het spectrum bekijkt begrijp je ook een beetje waarom mensen zich in sommige kantoren zo onbehagelijk voelen. Deze verlichting is echt ziek makend. In de praktijk kan ik je laten horen wat ons brein hoort bij verschillende soorten verlichting.

LED verlichting

lichttherapie

Helaas is het spectrum van de nieuwste vinding qua verlichting (LED) niet veel beter. Sterker nog, het lijkt er totaal niet op.

Als je naar het eerste plaatje kijkt en naar de andere drie dan zie je enorme verschillen. En dan zie je dus ook wat uit het spectrum we te kort komen al die tijd dat we binnen onder een lamp of TL werken.

Begin je nu ook een beetje te snappen dat we zwaar te kort komen met de huidige verlichting? De hersenen en het lichaam functioneren daardoor niet optimaal en er ontstaan ziekten.

Gezond, blij en helder met lichttherapie.

Gelukkig is daar een oplossing voor Lichttherapie met de FIT 915 (Fotobiological Intensiv Therapie).

Zonlicht stimuleert de hersenen en …..

Het zonlicht dat de ogen opnemen verspreidt zich in de hersenen en stimuleert daar:

  • Het hormoon-en zenuwstelsel, die alle lichamelijke processen aansturen en zo onze algehele gezondheid bepalen
  • Het limbisch systeem dat onze stemming en emotionele stabiliteit reguleert
  • Het cognitieve vermogen van de hersenen waarmee we kennis opnemen en verwerken

Lichttherapie is dus een oplossing bij gebrek aan zonlicht!

“Zou een te kort aan zonlicht de reden zijn dat we (onbewust) voor een zonvakantie kiezen. De zon maakt immers dat we ons blij en gelukkig voelen”

De FIT 915 is een bril voor lichttherapie die zon-identiek licht uitstraalt en via de ogen afgeeft aan het lichaam.

Je kan deze bril inzetten bij:

Hier vind je de laatste info en gebruiksaanwijzing van de FIT 915 lichttherapie.

Resultaten:
De eerste ervaringen met de bril zijn super!
Ik slaap dieper en rustiger met het rode licht en ik heb meer energie met wit licht overdag.
Helemaal top dus!

Bij mensen waar ik een Vitaliteits-test gedaan heb en waarde test van rond de  35%. Na 20 minuten de FIT 915 op hun ogen is dit gestegen naar meer dan 80%. Ik verbaas me ook nog steeds over dit soort ‘wonderen’, als je dit zou combineren met het Bemer systeem, dan ben je welhaast onoverwinnelijk!

Ik hoor ook van mensen dat ze de FIT 915 een goede aanvulling vinden op de therapie die ze in de praktijk doen, want dan is 1 x per week met de Hyper Foton 3D ook voldoende. En doe je dus langer met je fotonen behandelingen die ze in de webshop gekocht hebt.

Als je meer wilt weten over de FIT 915, maak dan een afspraak voor bv een kennismakingsconsult (gratis), maar neem in ieder geval contact op!

Vervolgconsulten kosten € 80.00 per uur en consulten van 90 minuten kosten € 110.00

Over de schrijver
Na de behandeling van kanker hield ik veel vermoeidheid over (vermoeidheid na bestraling) ben ik opzoek gegaan naar 100 % energie. Ik heb vele dingen onderzocht en weet nu 100% energie is mogelijk (maar zie het als een 100% voor die dag). Onderweg heb ik veel geleerd en ben door vele geïnspireerd. Die inspiratie heeft zich doorgezet naar scholing in de verschillende onderdelen. Accepteer het heden en leef met plezier. Kom je onderweg dingen tegen waar je niet blij van wordt, werk daar dan aan zodat het toch weer jouw ideale wereld wordt. Vitale groeten, Maarten Natuurgeneeskundige bij Bewust-ZIJN

Door

Frans

op 6 January 2017

Mooi zo'n bril, maar waar kan je die brillen kopen Maarten

Door

Maarten

op 13 February 2017

Hallo Frans, Zo'n bril kan je hier bestellen. Vitale groeten, Maarten

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies