Magnesium en Vitamine D

Magnesium en vitamine D

10 november 2022

Magnesium en vitamine D

Voedingsstoffen werken meestal op een gecoördineerde manier in het lichaam.
De opname in de darm en het daaropvolgende metabolisme van een bepaalde voedingsstof is tot op zekere hoogte-afhankelijk van de beschikbaarheid van andere voedingsstoffen.

Magnesium en vitamine D zijn 2 essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de fysiologische functies van verschillende organen.

Magnesium helpt bij de activering ....

Magnesium helpt bij de activering van vitamine D, wat helpt bij het reguleren van de calcium- en fosfaathomeostase om de groei en het onderhoud van botten te beïnvloeden (Fosfaat = een vorm van fosfor, calcium- en fosfaathomeostase betekent dat calcium en fosfaat een bepaald evenwicht moeten hebben).
Alle enzymen die vitamine D metaboliseren, lijken magnesium nodig te hebben, dat als cofactor fungeert bij de enzymatische reacties in de lever en de nieren.

Een tekort aan magnesium

Een tekort aan een van deze voedingsstoffen is naar verluidt geassocieerd met verschillende aandoeningen:

  • Skeletafwijkingen
  • Depressie
  • Hart- en vaatziekten
  • Metabool syndroom
Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat de aanbevolen hoeveelheid magnesium wordt geconsumeerd om de optimale voordelen van vitamine D te verkrijgen.

En zoals iedereen denk ik wel weet zou een voldoende hoeveelheid van vitamine D, Covid voorkomen of klachten i.i.g. verminderen.

Als je nog vragen hebt, neem je dan contact met me op?

Reactie plaatsen

Heb je een vraag?