NLP

NLP staat voor Neuro Linguïtisch Programmeren

De grondleggers van de NLP zijn (de Hoogleraar linguïstiek) John Grinder en (student computerwetenschappen) Richard Bandler. Zij staan aan de basis van  deze methoden die in de zeventiger jaren vorm kreeg. Zij onderzochten de processen van communicatie en verandering. Ze kwamen tot de conclusie dat het communicatieproces tussen mensen gebaseerd is op neuropsychologie, cybergenetica en taal. Bovendien ontdekten ze dat dit proces bovendien te beïnvloeden is. Zo kwam NLP aan z'n naam.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een krachtige en effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van mensen en hun gedrag.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) heeft dus alles te maken met programmeren. Als je er van uit gaat dat "ALLES wat je zegt een boodschap is naar je onderbewuste" dan begrijp je ook wel dat je altijd programmeerd als je praat. Dus of je nu van jezelf zegt dat je een trut bent, een klungel of dat je het heel goed gedaan hebt dat is allemaal programmeren. Bij de eerste 2 programmeer je negatief en bij de laatste doe je dat positief,

Wil je lezen hoe dit in de praktijk word toegepast? Lees dan meer op!

Reactie plaatsen

Heb je een vraag?