22 mei 2019 
4 min. leestijd

Is jouw leefstijl: Sex, Drugs en Rock & Roll?

Is jouw leefstijl: Sex, Drugs en Rock & Roll?

Leefstijl leg ik uit als:

 • Hoe je in het leven staat.
 • Hoe je met je lijf omgaat.
 • Wat je belangrijk vind voor jou leven.

Als ik er op Google vind ik bij Encyclo: 

Leefstijl is – Waarneembaar sociaal gedrag in de vorm van voorkeuren en smaken, zoals mensen die ontwikkelen en etaleren.
Dit kan in het algemeen betrekking hebben op een groot aantal zaken:

 • materiële consumptie
 • vrijetijdsbesteding
 • esthetische voorkeuren betreffende:
  • kunst
  • muziek
  • woninginrichting
  • politieke en morele opvattingen.

Weet je dat 70 % van alle ziekten het gevolg is van je leefstijl.
Besef wel dat  jij verantwoordelijk bent voor jou gezondheid!

Is jouw leefstijl ”Sex, Drug’s en Rock & Roll”?
leefstijl

Er word altijd gezegd dat de zestig en zeventiger jaren de jaren waren van de ”Sex, Drug’s en Rock & Roll”.
Eigenlijk is dat niet veranderd, nou ja het hoe is veranderd:

   • Tegenwoordig is voor sommige mensen het ‘genieten van Sex’ vervangen door het ‘genieten van eten’  (het troost vinden in eten, troost voedsel).
   • Naast de ‘Drugs’ van vroeger zijn daar de alcohol en/of de voorgeschreven medicatie bij gekomen. Vergeet hier ook niet de partydrugs
    • De ‘Rock & Roll’ is vervangen door de TV, het internet of welke andere onderdrukkende entertainment’. We komen de bank niet meer af, waardoor we ook te weinig beweging hebben.
     • Waar we vroeger nog ‘de straat op gingen’ als we er iets van vonden, schelden we elkaar nu verrot via de sociale media (lekker onpersoonlijk!)
     • De meeste mensen lopen met hun mobiele enkelband (mobieltje) als zombies over straat. Of ze nu met de baby wandelen, de hond uitlaten of in de pauze bij een film aan een tafeltje zitten. De neus is altijd gericht in het mobieltje!!

Is jouw leefstijl ‘de mobiel op tafel in het restaurant’?

Is het zo erg als je eens een berichtje mist of als ze eens langer dat 10 seconden op een antwoord moeten wachten?
Vooral de jeugd ondervindt hier een enorme sociale druk van! Wetende dat bij de mens de hersenen op ongeveer 25-jarige leeftijd volgroeid zijn, laat zien dat de jeugd nog even aan hun ZIJN kan werken (ZIJN vertegenwoordigd hier eigenwaarde, zelfvertrouwen, attitude, gedrag, gevoelens, gedachten, overtuigingen en intenties). Als je hersenen volgroeid zijn dan ben je meestal ook een beetje gesetteld.

En zo worden we bijna constant blootgesteld aan elektromagnetische straling via onze smartphones, zendmasten, 4G (straks 5G), magnetrons, wifi en computerschermen. En leveren zo ook hun negatieve bijdrage aan onze afnemende gezondheid. Dit is DE manier om spininversie te krijgen!leefstijle

Het uiterlijk is ZO belangrijk geworden!

   • Een dating app als Tinder laat zien hoe belangrijk je uiterlijk is, want in een paar seconde kiezen ze ‘of je leuk bent of niet‘. Je uiterlijk zegt tenslotte ALLES over wie je bent (NOT)!
   • De vele foto’s van (jonge) meisjes / vrouwen met een selfie geeft aan hoe belangrijk zij (onbewust) hun uiterlijk vinden (of iig hoe ze er uitzien). M.a.w. ze laten door die vele foto’s zien hoe weinig hun eigenwaarde is. Hun eigenwaarde stijgt met het aantal hartjes en die ze van anderen krijgen! Een ander moet dus zorgen voor hun eigenwaarde.
Wil je echt aan je eigenwaarde werken, geef jezelf dan eens vaker een schouderklopje!
   • Van de (tijdelijke) lip-fillers, die door veel jonge vrouwen worden gebruikt om er leuk en aantrekkelijk uit te zien, is nog onbekend wat die op deLeefstijl lange duur met je gezicht doen. Grootste nadeel is dat je uiterlijk niet meer laat zien wie je bent.leefstijl
    (Als je in de natuur kijkt, betekenen grote rode lippen dat je opgewonden bent, is dat idd het signaal wat je wilt afgeven aan de buitenwereld???) Inmiddels blijkt dat verschillende lip-fillers op de verboden lijst gezet zijn, omdat er veel ontstekingen uit ontstaan/het lichaam wil er van af!! Dit zijn geen natuurlijke middelen die aan je lijf worden toegevoegd, dus er is een kans dat je lichaam gaat reageren.

Wanneer je in deze mix van verziekende trillingen komt, maakt dat, dat ons lichaam in een verhoogd niveau van stress komt.

   • Dit alles in een cultuur waar je 24/7 bereikbaar moet zijn voor werk, vrienden of familie.
   • En het te kort aan slaap door onze overvolle agenda’s en ons super gestreste leven. Het is geen wonder dat we ons uitgeput voelen!

Wil jij je leefstijl veranderen?

Het goede nieuws is, dat het veranderen van je levensstijl vrij eenvoudig en buitengewoon effectief is.

In feite laten studies van de ‘Harvard School of Public Health‘ zien dat eenvoudige veranderingen in dieet en lichaamsbeweging, in combinatie met elementaire preventieve medische zorg, de gemiddelde persoon meer en meer kunnen toevoegen.

Een klein stapje zetten in ‘veranderen van je leefstijl’ kan al maken dat je daar enorme effecten van hebt.

 • Zo kan je er bv voor kiezen overdag je internet op je mobiel uit te zetten (of juist na je maaltijd).
 • Een uur voor je gaat stoppen check je je mail en sociale media.
 • Via een schakelklok je wifi ’s nachts uitzetten

 

Heb je iets aan dit blogbericht gehad?

Heeft dit blogbericht je kunnen inspireren?
Zou je dat hieronder dan willen delen?

Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit blogbericht belangrijk of interessant zou kunnen zijn?
Zou je  het dan met hun willen delen?

Heb je nog vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!