Leger kampt met zesjes cultuur.

Leger kampt met zesjes cultuur.

De zesjes cultuur ook al bij het leger!

Bij een televisie programma dat over de commando’s ging kwam naar voren dat vroeger het leger (de commando’s) de mensen uitzochten die een negen waren (uitblonken op vele gebieden).
Ze vertelde dat tegenwoordig ze genoegen moeten nemen met een zesje (d’r zijn geen negens meer!!).

Ik vraag me af wat is er in de wereld (de maatschappij) veranderd is, dat de mentaliteit zo veranderd is (ik zou ook graag feedback van jou als lezer ontvangen. Misschien kan jij m’n tekst aanvullen. Misschien ben je wel ‘de jeugd’ en weet je als beste wat er in jullie omgaat).

  • Ik zie natuurlijk dat een werknemer niet meer voor z’n hele leven bij de zelfde baas werkt.
  • Ik zie ook dat  de werkende steeds meer geld moeten ophoesten voor de mensen die niet meer (kunnen) werken
  • Ik zie ook dat het leger van nu ingezet word voor taken waarvoor het opgeleid is (vroeger was er een dienstplicht en zat je je tijd gewoon uit. Nu kies je er bewust voor om in het leger te gaan.
  • Hoe anders is de attitude van jongeren nu, vergeleken met vroeger!
  • Is het leven van en puber zo vol, dat het maken van een keuze zo moeilijk is dat ze geen keuze maken (en hun leven alleen maar leger wordt)?
  • Wat zie ik allemaal nog
  • meer

Een uitspraak van veel jongeren is:

ik wil nu leven, straks moet ik alleen maar werken‘ (en als je legerdan ziet wat ze drinken en in welke hoeveelheden dan mag je toch blij zijn dat er regelgeving van uit de regering is, om het gedrag een beetje in te tomen. Helaas houden ze zich nog niet bezig met wat al die alcohol met hun hersenen doen).

Ook is de gedachte natuurlijk vreemd. Als je werkt zorg je toch ook dat je een werkgever hebt waar je je fijn bij voelt. Zou er in die 40 uur dat je voor een baas werkt geen tijd meer over blijven om leuke dingen te doen?

Ook de combinatie leren en feesten is, lijkt mij,  niet de beste. Dan komt toch die zesjes cultuur weer om de hoek kijken. Als je half duf in de klas zit ben je natuurlijk al blij met een zesje.

  • Wil jij meer uit het leven halen?
  • Wil jij je eigen mentaliteit verbeteren (kan dat dan?)?
  • Wil jij je eigen leven minimaal een zeven kunnen geven?

Neem dan contact met me op!

 

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
rojansen
Door

rojansen

op 02 Jul 2019

@Maarten ; Het is maar goed dat je geen militair verleden hebt want dan zou jouw observatie van de door jou eerder genoemde documentaire , erg genant DOEN overkomen daar deze helemaal niet over het KCT ,of zoals in deze "de commando's" ging , maar over MARINIERS IN DE OPLEIDING van het Korps Mariniers. Je kent hopelijk wel het verschil tussen een landmacht soldaat (Commando) en een zeesoldaat? (Marinier) De een is een specialist tegenwoordig en beter bekend als een SF = specialforces operator , en de ander is een veelzijdige zeesoldaat. Bij deze.

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!