29 december 2013 
1 min. leestijd

Lopend accu opladen?

Lopend accu opladen?

De ‘nPower PEG’ zet je beweging om in stroom.

Met de nPower PEG laad je een accu op waarop je je gadgets kan aansluiten.

De nPower PEG (Personal Energy Generator) werd enkele jaren geleden aangekondigd, maar de Amerikaanse startup stuitte op een reeks tegenslagen waardoor het jaren heeft geduurd voordat het product op de markt kwam. De nPower PEG is een ‘kinetische energie oogster’ die al je bewegingen in energie omzet en opslaat in een accu waarmee je op een later tijdstip je bv. je mobiel kan opladen. Hij heeft iets weg van de zaklampen die je door schudden kan opladen. Een magneet in de zaklamp beweegt heen en weer door een spoel en genereert zo stroom.

De nPower PEG is ongeveer 25 centimeter lang en weegt zo’n 400 gram. Je hoeft hem niet zelf te schudden maar plaatst hem bijvoorbeeld rechtop in je rugzak om tijdens het lopen energie op te wekken of je bevestigt hem aan je onderbeen tijdens het fietsen. De nPower kan je vervolgens op zo’n drie duizend gadgets aansluiten. nPower zegt dat een minuut lopen gelijk is aan een minuut muziek luisteren op een iPod Nano.

Je moet echter wel flink doorlopen wil je op je iPhone een gesprek voeren. Een gesprek over 2g van een minuut vergt een wandeling van elf minuten en een gesprek via 3g bijna een half uur. Op deze manier een laptop opladen, kan je dan ook vergeten. Desondanks zou de nPower vooral in noodsituaties de reddende hand kunnen bieden. Of de nPower PEG ook in Nederland verkrijgbaar komt, is onbekend. In de VS is de nPower PEG voor 199 dollar verkrijgbaar.

Kopen?

Er zijn vast meer plaatsen waar je de nPower PEG kan kopen, maar dit is er i.i.g.eentje.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!