arrow_drop_up arrow_drop_down
14 januari 2014 

Meridianen & Littekens

Meridianen & Littekens

Meridianen en wat een Litteken daar op kan veroorzaken.

In je lichaam lopen energiebanen (meridianen) net onder de huid, deze zijn veelal specifiek. Dit zijn de banen waar bij acupunctuur gebruik van word gemaakt door speciale naalden op specifieke plaatsen te prikken.

De meridianen kan je verdelen in:Meridianen

  • specifieke meridianen die verbonden aan een orgaan zijn: Hart-, Dunne darm-, Blaas-, Nier-, Galblaas-, Lever-, Long-, Dikke darm-, Maag- en de Milt meridiaan
  • niet specifieke meridianen zoals de: drievoudige verwarmer, Kringloop, Gouveneursvat en het Conceptievat

Een meridiaan is een baan waar energie door stroomt.

Een korte uitleg over hoe de energie zich in je lichaam verplaatst: energie komt bij je verzamelpunt je lichaam binnen, word vandaar doorgestuurd naar je chakra’s en dan via de meridianen naar de organen, de bijbehorende spiergroepen, schedeldelen en de tanden getransporteerd.

Wat kan een litteken op je lichaam veroorzaken.

Nu begrijp je mogelijk ook wat er kan gebeuren als je een snee in je been krijgt en een meridiaan word doorsneden. In de meeste gevallen bij het sluiten van de wond doorstromen de meridianen gewoon weer en is er niets aan de hand. Echter bij bv. een operatie (bij een diepe snee) word een meridiaan doorsneden. Dit kan blokkerend werken op de doorstroming van energie en kan klachten veroorzaken.

Zo kan bijvoorbeeld een litteken van een keizersnede niet alleen lokaal maar ook “op afstand” verantwoordelijk zijn voor klachten. Vooral als de klachten zijn gekomen sinds het ontstaan van het litteken is de kans groot dat het litteken tenminste een deel van de oorzaak is. Meerdere littekens op of in het lichaam (bv botbreuken) kunnen elkaar hierbij negatief versterken.

Bij klachten kan je dan denken aan: blokkerende emoties maar ook gevoelloos worden van een deel van het weefsel (en alles er tussen in). Blokkerende emoties kan je o.a. met EE en EFT aan pakken een volgende stap kan je mogelijk met Acupunctuur oplossen (na b.v. een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel).
In de gevallen dat het litteken specifiek als een blokkade werkt, zal je dit litteken moeten ontstoren om zo weer de oude situatie (van voor het litteken) te hebben. Ontstoren kan op minstens 3 manieren:

  • Neuraaltherapie – via deze link krijg je meer informatie
  • Bach bloesem  – volgens advies aanbrengen
  • Met een Moxakaars – Daar waar je de kaars koopt, moeten ze je ook kunnen vertellen hoe dit moet/kan.

Als je hier een uitgebreid advies voor wilt hebben, stuur me een mailtje en ik mail je hoe je dit kan op en aanbrengen. Waarna je na een 10 – 13 dagen deze verstoring kwijt bent.

 

De plaatjes van de meridianen zijn met toestemming van Wim Helsdingen geplaatst.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
m
Door

m

op 29 May 2014

Hallo, Maarten, Zou je mij uit kunnen advies kunnen wat betreft de bach bloesem walnoot ?

Maarten
Door

Maarten

op 28 September 2014

Hallo M, ik heb je een berichtje gestuurd. Vitale groeten, Maarten

Ans
Door

Ans

op 15 November 2014

Ik zou graag willen weten hoe ik de walnoot voor de litteken van keizersneden te ontstoren kan gebruiken. Groeten Ans.

Maarten
Door

Maarten

op 23 November 2014

Hallo Ans, ik heb je een privé mailtje gestuurd. Ik hoop dat je daar mee geholpen bent. Vitale groeten, Maarten Ruisch

Wilma
Door

Wilma

op 18 December 2018

Dag Maarten, Heel interessant wat je schrijft. Ik vond je toen ik gericht ging zoeken naar wat littekens energetisch betekenen. Mijn man is geopereerd aan prostaatkanker en heeft een aantal littekens waaronder één op de solar plexus. Ik denk dat het een verstoring in de energieverspreiding oplevert. Wat kunnen we doen om de verstoring op te heffen?

Maarten
Door

Maarten

op 18 December 2018

Hallo Wilma, in het blogbericht krijg je via advies, gratis meer informatie! Heb je hier voldoende aan? Vitale groeten, Maarten Ruisch

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies