23 april 2013 
2 min. leestijd

Motorrijders, hebben jullie dat ook?

Motorrijders, hebben jullie dat ook?

Motorrijders

Ik weet nog die keer dat ik buiten de bebouwde kom reed en daar een tractor (en de daarachter rijdende auto) wilde inhalen.
Ik ging wat naar links, zorgde dat ik in de spiegel van de auto voor me kwam en keek gelijk of de weg vrij was. (En omdat motorrijders elkaar helpen ….)

Ik besloot om in te halen.
Terwijl ik naast de automobilist reed besloot die kl..%$k om OOK in te gaan halen. Ik gaf een spuit gas en was weg.
Twee kilometer verderop was ik nog aan het na stuiteren (zonder dat ik het merkte ging ik door rood – gelukkig zonder gevolg).
motorrijders
Het eerste waar ik aan dacht was de leus –>

Als motorrijder ook wat meegemaakt?

Stel dat je als motorrijder een ernstig (motor)ongeluk meemaakt. En dat je lang moet revalideren. Je motor totaal in de poeier moet ook revalideren.
motorrijdersNa verloop van maanden wil je weer langzaam aan op de motor stappen. Dat wil niet zo vlotten. Je voelt je onzeker, je krijgt hartkloppingen als je alleen maar denkt aan motorrijden.
Dan kan je natuurlijk als een stoere motorrijder tegen je gevoel in gaan (met alle gevaarlijke gevolgen die daar aan vast kunnen kleven) maar je kan er ook voor kiezen bij mij aan te kloppen!
Laten we samen kijken waar nog blokkades zitten die je uiteindelijke genezing in de weg staan, die maken dat je nog niet echt durft te vertrouwen op jezelf. Laat mij de ware motorrijder weer naar boven halen.

Ook kan het gebeuren dat je na een val of ongeluk rugklachten overhoud. In veel gevallen is dit binnen één consult opgelost.
Ook kan het zijn dat je nog restverschijnselen overhoudt aan de val of de operaties, daar zijn oplossingen voor!

Motorrijders met een beperking

Stel je hebt een ongeval meegemaakt en je hebt daar een beperking aan overgehouden.
Neem dan eens een kijkje op de site van Motor Mobiliteit Voor Gehandicapten (onder het kopje van adressen). Zij kunnen je motor naar jouw wensen ombouwen.

De eerste kilometers is dat best wennen, weer leren vertrouwen op je lijf en je motor. Kom eens langs en laat ons samen je emotionele blokkades opruimen.

Dankzij hun werk mag je nu met elke prothese weer motorrijden

Motorrijders die nog aan het lessen zijn.

motorrijderAankomende motorrijders die aan het lessen zijn en maar niet slagen, met één consult ben je ontspannen en gefocust en slaag je. Ik denk dat één consult goedkoper is dan één herexamen en de benodigde lessen. Eén consult kan echt al genoeg zijn!

Weer opstappende motorrijders

Motorrijders die na een winterstop weer met de motor gaan rijden, maar voelen dat het vertrouwen weg is. Wat doe je dan? Dan neem je contact met me op! Sommige consulten kunnen via Skype.

Weet, er zijn geen beperkingen, ook DAT zijn uitdagingen!!

Aangezien ik zelf ook motorrijder ben, krijgen alle motorrijders, die lid zijn van de groep op Facebook bij vermelding van route 66  een korting van € 20,00 op de eerste 2 consulten.

Heb je iets aan dit verhaal gehad? Zou je dat hieronder willen delen?
Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?

Heb je nog andere vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Suzanne
Door

Suzanne

op 07 Jul 2017

Mooi stukje! Als motor rijder en beginneling in werken in de revalidatie gelijk gebeld of ik misschien een paar dagen stage mag lopen. Helaas... Jammer want je zou toch niet willen dat dit verloren gaat door gebrek aan opvolging.

Maarten
Door

Maarten

op 13 Jul 2017

Hallo Suzanne, dank voor je reactie en compliment. Goed dat je actie heb genomen en jammer dat ze niets voor je konden betekenen. Als je bij de KNMV en verder op internet kijkt zal je zien dat er nog meer bedrijven zijn die dit soort werk doen. Heel veel sterkte met passend werk vinden (ook passend naar je passie). Vitale groeten, Maarten Ruisch

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!