29 april 2014 
3 min. leestijd

Noni (Morinda Citrifolia), is al jaren een volksgeneesmiddel!

Het Noni(sap) word gewonnen uit de vruchten van de Noniplant.
Deze planten groeien o.a. op de Polynesische eilanden in de South Pacific. Noni word al eeuwen door de eilandbewoners gebruikt als een volksgeneesmiddel.
De wetenschappelijke naam van de Noni plant is Morinda Citrifolia, verder is de plant ook bekend onder de naam Indiaanse Moerbei).
Deze mensen gebruiken de plant voor vele gezondheidsproblemen, waaronder:

pijnbestrijding
kou
bijholte-infecties
griep
artritis

hoofdpijn
bepaalde vormen van diabeteshuidproblemen
spijsverteringsstoornissenbloeddrukverlaging
menstruatieproblemen


noni_eff

Het eeuwenlange gebruik door de inheemse bevolking geeft een indicatie van de waardevolle nutriënten en bestanddelen die het bevat. Buiten de vitamines en mineralen toont onderzoek dat de noni vrucht ook rijk zijn aan essentiële aminozuren en enzymen.

Hoe kan het dat Noni zoveel doet?

Dr. Ralph Heinicke is een vooraanstaande onderzoeker van de Noni, hij zegt:

“Noni helpt in de normalisering van abnormaal functionerende cellen door het lichaam van het essentiële biochemische bestanddeel pro-xeronine te voorzien, dat door de cellen zelf word omgezet in de alkaloïde xeronine”. Deze stof is mede verantwoordelijk voor een goede doorlaatbaarheid van de celwand. Een van de primaire functies van xeronine wordt verondersteld te werken bij de regulatie van de vorm en integriteit van bepaalde eiwitten. Omdat eiwitten integraal werken met alle lichaamsprocessen kan de normalisatie van deze eiwitten d.m.v. Noni verantwoordelijk zijn voor een grote verscheidenheid aan heilzame reacties. In aanvulling op xeronine is aangetoond dat Noni vele andere nutriënten en fotochemicaliën bevat, waar onder Vitamine C, E  en bioflavoiden.

Dr. Niel Solomon heeft diverse rapporten geschreven over de voordelen van Noni m.b.t. kanker, hoge bloeddruk, bacteriële infecties, pijn en andere ontstekingsaandoeningen waaronder artritis, Bursitis, Carpaaltunnel syndroom en allergieën. Uit een studie rapport hij dat 78 % van 15000 Noni gebruikers enige vorm van gezondheid heeft ervaren.

Noni in de praktijk, een wonderlijk voorval.

Een cliënt vertelde me dat ze elke avond samen met haar man de rommel van de aannemer opruimde om zo de kosten te kunnen drukken. Haar man gooide de kruiwagen vol en zij reed die dan weg. ze vertelde dat als ze dan ’s avonds voldaan klaar waren dat haar handen dan in een verkrampte houding bleven staan en dat langzaam aan deze weer ontspande. Ik gaf haar toen een spray Noni mee omdat ik het gevoel had dat haar dat zou helpen. Het inname advies was tussen de middag  2 pufjes Rechts en Links tegen de binnen kant van de wang.

Ze belde me ’s avonds na kruiwagens sjouwen op en vertelde dat ze helemaal geen pijn meer had in haar handen en dat ze ook volledig ontspannen waren. Op zulke momenten ben ik blij dat ik dit soort middelen gevonden heb. Daarom kan ik ook met een gerust hart mensen een Nonimist™ spray aan raden.

Noni is te verkrijgen als:

  • thee
  • tabletten van blad en blad extracten
  • sappen
  • capsules
  •  spray vorm (stuur mij een berichtje)

Als je vragen hebt, neem je dan contact met op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down