Noni (Morinda Citrifolia), is al jaren een volksgeneesmiddel!

Noni (Morinda Citrifolia), is al jaren een volksgeneesmiddel!
Het Noni(sap) word gewonnen uit de vruchten van de Noniplant.
Deze planten groeien o.a. op de Polynesische eilanden in de South Pacific. Noni word al eeuwen door de eilandbewoners gebruikt als een volksgeneesmiddel.
De wetenschappelijke naam van de Noni plant is Morinda Citrifolia, verder is de plant ook bekend onder de naam Indiaanse Moerbei).

Deze mensen gebruiken de plant voor vele gezondheidsproblemen, waaronder:


noni_eff

Het eeuwenlange gebruik door de inheemse bevolking geeft een indicatie van de waardevolle nutriënten en bestanddelen die het bevat. Buiten de vitamines en mineralen toont onderzoek aan, dat de noni vrucht ook rijk zijn aan essentiële aminozuren en enzymen.

Hoe kan het dat Noni zoveel doet?

Dr. Ralph Heinicke is een vooraanstaande onderzoeker van de Noni, hij zegt:

“Noni helpt in de normalisering van abnormaal functionerende cellen door het lichaam van het essentiële biochemische bestanddeel pro-xeronine te voorzien, dat door de cellen zelf word omgezet in de alkaloïde xeronine”. Deze stof is mede verantwoordelijk voor een goede doorlaatbaarheid van de celwand.
Een van de primaire functies van xeronine wordt verondersteld te werken bij de regulatie van de vorm en integriteit van bepaalde eiwitten. Omdat eiwitten integraal werken met alle lichaamsprocessen kan de normalisatie van deze eiwitten d.m.v. Noni verantwoordelijk zijn voor een grote verscheidenheid aan heilzame reacties.
In aanvulling op xeronine is aangetoond dat Noni vele andere nutriënten en fotochemicaliën bevat, waar onder Vitamine C, E  en bioflavoiden.

Dr. Niel Solomon heeft diverse rapporten geschreven over de voordelen van Noni m.b.t.:

 • Kanker
 • Hoge bloeddruk
 • Bacteriële infecties
 • Pijn en andere ontstekingsaandoeningen waaronder: 
  • Artritis
  • Bursitis
  • Carpaaltunnel syndroom 
  • Allergieën

In een studie rapporteert hij dat 78 % van 15000 Noni gebruikers enige vorm van gezondheidsverbetering heeft ervaren.

Noni in de praktijk, een wonderlijk voorval.

Een cliënt vertelde me dat ze elke avond samen met haar man de rommel van de aannemer opruimde om zo de kosten te kunnen drukken. Haar man gooide de kruiwagen vol en zij reed die dan weg. Ze vertelde dat als ze dan ’s avonds voldaan klaar waren dat haar handen dan in een verkrampte houding bleven staan en dat langzaam aan deze weer ontspande.
Ik gaf haar toen een spray Noni mee omdat ik het gevoel had dat haar dat zou helpen. Het inname advies was tussen de middag  2 pufjes Rechts en Links tegen de binnenkant van de wang. Ze belde me ’s avonds na kruiwagens sjouwen op en vertelde dat ze helemaal geen pijn meer had in haar handen en dat ze ook volledig ontspannen waren. 
Noni is te verkrijgen als:
 • Thee
 • Tabletten van blad en blad extracten
 • Sappen
 • Capsules

Als je vragen hebt, neem je dan contact met op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!