Q10, ter behandeling van Hartziekte en hartfalen (+video).

Q10, ter behandeling van Hartziekte en hartfalen (+video).

Hartspierziekte (het moeilijke woord is Cardiomyopathie) is een ziekte van de hartspier.  Regulier word het behandeld met medicijnen en leefstijladviezen en in het ergste geval word er een pacemaker geplaatst of een ICD (inwendige defibrillator). Bij Cardiomyopathie trekt de spier niet goed meer samen en/of heeft moeite met ontspannen. Hierdoor pompt het hart het bloed minder goed rond. Een goed alternatief is het voedingssupplement CoQ10.

Co-enzym Q10

Q10
Co-enzym Q10 (CoQ10, hier verder genoemd als Q10) is een vitamineachtige stof die als het goed is door het lichaam zelf wordt aangemaakt maar ook in kleine hoeveelheden in onze voeding voorkomt.  Q10, speelt een heel belangrijke rol bij de productie van bio-energie. Onderzoek laat zien dat patiënten met cardiomyopathie of hartfalen tekorten hebben aan Q10. Het is zelfs zo dat de mate van tekorten een duidelijke relatie hebben met de ernst van de aandoening en het te verwachten tijdstip van overlijden.

Oorzaken Cardiomyopathie

De aanleg voor Cardiomyopathie is soms al bij de geboorte aanwezig door:

 • een afwijking in de genen die ouders overdragen op hun kind
 • spontane mutatie (een verandering in de genen die niet door ouders is overgedragen)

Een hartspierziekte kan ook het gevolg zijn van (langdurige) belasting van de hartspier.
Langdurige schadelijke invloeden zijn onder andere:

 • infectie van de hartspier
 • langdurige hoge bloeddruk
 • langdurige hartritmestoornissen
 • vernauwde kransslagaders
 • bestraling
 • afwijkingen aan de hartkleppen
 • langdurig gebruik van alcohol of drugs
 • diabetes, schildklierafwijking of bepaalde stofwisselingsziekten
 • gebruik van zware medicijnen, zoals chemotherapie
 • emoties die het hart belasten (gekwetst, liefdesverdriet, teleurstelling, ontkenning, ed.)

Co-enzym Q10 nu ook wetenschappelijk bewezen

Een groot aantal onderzoeken laat zien dat patiënten met cardiomyopathie, tekorten hebben aan Q10. Hoe groter het te kort aan Q10 des te ernstiger de ziekte zich toont. Bovendien kan uit de mate van het Q10 tekort afgeleid worden hoe groot het risico op overlijden is. Dit is niet vreemd als men bedenkt dat Q10 een essentiële factor is bij de productie van de bio-energetische stof ATP. Hierdoor zijn hartcellen, die heel veel werk moeten verzetten, zeer gevoelig voor Q10 tekorten.

[youtube width=”240″ height=”120″]http://youtu.be/3B7QPHQY0H4[/youtube]  Kevin’s Story ‘The importance of Q10

 Wil je hier meer over lezen dan kan je m.b.t. wetenschappelijk onderzoek gaan naar onderstaande pagina,

Wil je laten controleren of jij voldoende Q10 aan maakt, neem dan contact op of maak een afspraak.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!