10 juli 2015 
2 min. leestijd

Elektrische tandenborstel gebruiken? Echt NIET!! Waarom dan niet?

Elektrische tandenborstel gebruiken? Echt NIET!! Waarom dan niet?

Welk effect heeft de elektrische tandenborstel?

Om uit te leggen welk effect een elektrische tandenborstel op je hersenen en de rest van je lijf heeft moeten we even inzoomen.
Want als je weet hoe het werkt in de hersenen dan ga je ook begrijpen welk effect de elektrische tandenborstel op je hersenen (en dus ook de rest van je lijf) kan hebben. Is de elektrische tandenborstel een veroorzaker van chronische klachten?

Laten we eens inzoemen in de hersenen!

  1. Hersenen en ruggenmerg zijn samen het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel elektrische tandenborstelregelt het grootste deel van het zenuwstelsel en de spieren.
  2. Het zenuwstelsel bestaat uit drie soorten cellen, waaronder de zenuwcel.
  3. Deze zenuwcel is opgebouwd uit een cellichaam en uitlopers. Door de uitlopers worden de pulsen geleid. Deze uitlopers geleiden de elektrische impulsen (sommige uitlopers zijn wel een meter lang, de diameter is slechts één micrometer).
  4. In de hersen zitten ook de (hypo)thalamus (het commandocentrum van je hersenen) en de hypofyse. De thalamus selecteert de binnenkomende prikkels die doorgegeven moeten worden aan de aan de verschillende onderdelen van de hersenschors. De hypofyse heeft een belangrijke taak bij het reguleren van een groot aantal hormonen.

Ik hoop dat je nu begrijpt waar ik heen wil.

De hersenen (eigenlijk het hele lijf) werken d.m.v. elektrische impulsen. Stel je dit voor als een microstroompje.

  • Onze hersenen werken niet zonder elektrische impulsen.
  • Ook onze spieren worden elektrisch via de zenuwen (de elektrisch bedrading van ons lichaam) aangepord.
  • Ons hart, ook een spier, stopt ogenblikkelijk zonder elektrische impuls (een pacemaker werkt elektrisch).
  • Al onze zenuwbanen en energetische meridianen die verbonden zijn met onze organen komen tot op de voetzolen.

In 2009 werd de tandenborstel draadloos.

elektrische tandenborstel

lader elektrische tandenborstel

Dit is de lader van een willekeurige elektrische tandenborstel. Bij de meeste apparaten zit de stekker in het stopcontact waar door je het apparaat aan kan zetten (denk aan een stofzuiger of een wasmachine).

Bij de in 2009 geïntroduceerde elektrische tandenborstel is dit niet zo. Daar zit een batterij in die het motortje aandrijft. Het motortje van de elektrische tandenborstel draait dus op stroom geleverd door de batterij die er inzit (de belasting van de batterij maakt dat deze tandenborstel NOG slechter is dan de eerste). Deze stroom is van een hele andere orde dan de micro stroompjes die je in je hersenen gebruikt.

De veel zwaardere stroom van je elektrische tandenborstel verstoort de microstroompjes in je hoofd!

De meeste mensen worden niet bewust welk effect dit geeft op microgebied. Maar je begrijpt wel met 2 keer daags poetsen dat de effecten gaan stapelen. Het lichaam kan dat wel eventjes compenseren maar niet onbeperkt!

Conclusie:

Het is nog niet bekend wat de effecten van deze verstoringen op de langere duur zijn (en die kunnen ook bij iedereen op een ander vlak liggen). Maar iedereen kan op z’n tien vingers natellen dat je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel geen goede zaak is en mogelijk zelfs de oorzaak is van diverse chronische klachten.

Welk effect zou het kunnen hebben als die kleine microstroompjes verstoord worden.
Dat daardoor signalen niet of verstoord op de plaats van bestemming aankomen.
Heet dat dan ADHD, Autisme, PDD-NOS of iets dergelijks?

Als je meer wilt weten over wat jou of je kind kan belasten, neem dan contact op.
Voor meer achtergrond informatie raad ik je aan bij Neuro Sync Alpha te lezen.

Je mag dit bericht natuurlijk een Like geven of delen met je vrienden!

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Karine
Door

Karine

op 10 Aug 2015

Hoi Maarten, Ik moet bekennen dat ik bovenstaand artikel met enige scepsis heb gelezen. Hoe gevaarlijk kan tandenpoetsen nu zijn, vraag je je af. Maar omdat ik je ken als betrouwbaar en deskundig en ook uit nieuwsgierigheid, heb ik de proef op de som genomen. Over schadelijk of niet kan ik geen uitspraken doen, maar opvallend is wel dat ik sinds ik de elektrische tandenborstel heb vervangen door een gewone tandenborstel, ik weer doorslaap (voorheen schrok ik na even slapen altijd wakker met een heel druk hoofd en het duurde dan even voor ik de slaap weer kon vatten). Toch interessant...

Maarten
Door

Maarten

op 10 Aug 2015

Dank je wel Karine voor je opmerking. Hopelijk komen meer mensen tot het idee om het gewoon eens te proberen. Ik ben blij voor je dat je nu weer gewoon kan doorslapen, word je toch uitgeruster wakker! Als je toch nog problemen hebt met slapen klik dan eens onderaan de link in het blogbericht.

Yas
Door

Yas

op 03 Jan 2016

Begrijp ik goed dat er een essentieel verschil is tussen de elektrische tandenborstel van voor 2009, die je met een stekker in het stopcontact steekt en de elektr.tandenborstel die stroom levert d.m.v. een batterij? En is dan alleen de tweede soort schadelijk voor de microstroompjes in je hersenen? En wat denkt u overigens van de effecten van de mobiele telefoon en alle draadloze apparaten die ons omringen? Hetzelfde principe: verstorend voor de bio-elektrische signalen waarmee onze hersenen communiceren? Dit wordt overigens ontkend door de overheid en telecomproviders....

Maarten
Door

Maarten

op 07 Jan 2016

Hallo Yas, ik denk dat een elektrische tandenborstel sowieso slecht voor je is. (ik heb aan de hand van jou vraag de volgende regel aan het blogbericht toegevoegd "de belasting van de batterij maakt dat deze tandenborstel NOG slechter is dan de eerste"). Dat denk ik in feite van alle elektrische troep die je aan je hoofd plaatst. Zoals je zelf al aangeeft Mobieltjes, draadloze koptelefoon, een speciale bril van Google, ik denk dat het allemaal slecht is voor je hersenen. Zolang mensen en organisaties ergens geld aan verdienen is het natuurlijk niet slecht voor de gezondheid, dat het slecht is ga je stellig ontkennen!! Zulke uitspraken zijn slecht voor de business! Als je toegeeft dat het slecht is, betekend dat dat je daarop afgerekend word, dat is OOK slecht voor de business. Laat ik er kort en duidelijk in zijn, IK denk dat het inderdaad slecht is. Heb ik daarmee je vraag voldoende beantwoord?

J. van Veen
Door

J. van Veen

op 19 Feb 2016

Leuk stuk maar, het klopt echt van geen kant. Het gaat tegen diverse natuurkundige principes in. 1. Voor stroom heb je geleiding nodig. Een elektrische tandenborstel is een galvanisch gescheiden elektrisch circuit dus dat is niet mogelijk. 2. Inductie door elektromagnetisch veld van de motor is niet mogelijk. Anders dan bij een mobiele telefoon o.i.d. ligt de frequentie en is de hoeveelheid energie veel te laag om het weefsel binnen te dringen. Laat staan in de hersenen microstroompjes te veroorzaken of te verstoren. Er zijn allerhande redenen te verzinnen om niet elektrisch te poetsen maar, deze raakt kant nog wal. Een grote oorzaak van ziektes bij mensen is stress. Stress gaat hand in hand met angst. De angst die dit stuk bij sommige mensen bewust opwekt is schadelijker voor je gezondheid dan die hele elektrisch tandenborsten (inc. tandenpasta) bij elkaar.

Maarten
Door

Maarten

op 12 Mar 2016

1) Ik heb het ook niet over stroom in de zin van schokken of iets dergelijks. Stroom is ook een frequentie (zelfs een ziekmakende frequentie). 2) Dit is geen dikke duim verhaal! Ik heb het gezien en gehoord bij een onderzoeker. Of heb jij soms sterkstroom in je hersenen? Natuurlijk gaat het over hele kleine stroompjes, net als bij je hersenen. Ik wil geloven dat je kennis van natuurkunde groot is, maar ik denk dat je van het lichaam dan toch minder kennis hebt. Het kan natuurlijk zijn dat deze kennis nieuwe voor je is (onbekend maakt onbemind). Vroeger zou ik met zo'n verhaal waarschijnlijk op de brandstapel belanden, over 10 jaar is dit algemeen goed (inmiddels weten we ook wel dat de bovengrondse elektriciteitsdraden ziekmakend zijn. Dit soort kennis heeft tijd nodig voor de gevestigde orde dit toe gaat geven. Dat 'stress de moeder is van elke ziekte' dat weet ik. Dan kan je idd beter de mensen dom houden en zeggen dat het allemaal tussen de oren zit.

rinaldo
Door

rinaldo

op 15 Feb 2018

bedankt voor de informatie, goed dat mensen als jij, goede informatie het web opzetten. Zou net zo een tandenborstel me moeder cadeau doen, maar gelukkig dat ik even op het internet onderzoek deed naar elektrische tandenborstels. Tegenwoordig in niks meer te vertrouwen in dit systeem water, tandpasta, voeding, medicatie, etc

Smid
Door

Smid

op 28 Oct 2018

volgens mij is de “boosdoener” NIET de elektrische stroom, maar de trillingen! Deze veroorzaken problemen in het evenwichtsorgaan doordat hiermee de otolieten in resonantie worden gebracht en losraken in het slakkenhuis. Dit geeft ernorme sensaties in het evenwichtsorgaan en hiermee zware duizelingen!

Maarten
Door

Maarten

op 29 Nov 2019

Hallo Smid, dank voor je reactie. Trillingen heb je op twee manieren: - trillingen in de zin van beweging - in de zin van frequenties De elektrische stoom heeft een ziekmakende frequentie (trilling). Daarnaast verstoort de stroom (of mogelijk de trilling van de stroom) je brein! Hebben we het over het zelfde?

Wilbert
Door

Wilbert

op 12 Oct 2019

Sinds 3 maanden heb ik een harde sis in mijn linkeroor. Onderschat het effect er van niet op je kwaliteit van leven. Het is er altijd en overal en niet te ontlopen. De eerste tijd werd ik er in de nacht helemaal gek van en ik had mijn dokter die begon over accepteren en er aan wennen bijna de strot dichtgeknepen. Nu 3 maanden verder is er inderdaad iets van een gewenningsproces gaande afhankelijk van de heftigheid die per dag kan wisselen. Ja sommige dagen van geluidssterkte 6-7 terugvalt naar 0-1. Dan blijf je toch opletten of er een mogelijke verklaring is voor de sis en de veranderingen in geluidssterkte. Als het 0-1 is kan ik er gif op innemen dat het tijdens mijn slaap weer loeihard terugkomt en ik poets wel elektrisch voor het slapen gaan.. Mijn gehoor is normaal. De KNO arts beweert dat het beschadigde trilharen in het schelpenhuis zijn die de gehoorzenuw verkeerde signalen naar de hersenen laat transporteren. Onlangs viel het me op dat het gesis erger werd als ik met mijn elektrische tandenborstel de linkerkant van mijn gebit waar ik een kies mis en ook een transplantaat zit zonder kroon erop poetste. Het zal toch niet zo zijn dat de elektrische tandenborstel elektriciteit afgeeft die via de daar aanwezige zenuwen de hersenen bereiken met de sis als reactie?

Maarten
Door

Maarten

op 21 Oct 2019

Hallo Wilbert, ik zal je via een privé bericht antwoord geven. Ik zie verschillende mogelijke oorzaken en zal deze ook met voorbeelden uit de praktijk uitleggen. Onderstaand vind je de verkorte versie van het antwoord aan Wilbert. Reactie op vraag van Wilbert: Het eerste waar ik nu aan denk als ik dit verhaal van Wilbert lees, is een cliënt waar ik gewerkt heb aan haar Ménière en Tinnitus (meer lees je hierover op https://bewust-zijn.nl/meniere-en-tinnitus/). De eerste tijd werd ik er in de nacht helemaal gek van en ik had mijn dokter die begon over accepteren en eraan wennen bijna de strot dichtgeknepen. Natuurlijk is je reactie begrijpelijk, Dit wil je niet accepteren, hier wil je vanaf! Accepteren betekend niet meer vechten tegen en dat betekent dus dat je minder stress ervaart (en bij Rita was stress de grootste veroorzaker van de Tinnitus). Jij bent geen Rita maar Wilbert dus ik weet natuurlijk niet welke oorzaak er bij jou ligt (maar gelukkig noem je meer dingen in je bericht). Acceptatie kan je op verschillende manieren bereiken: • De blokkerende emoties weghalen die een acceptatie in de weg zitten • Praten over wat je dwars zit, Bewust-ZIJN creëren, via een affirmatie het gewenste gevoel versterken. • De verschillende stressoren aanpakken Je zegt: “Onlangs viel het me op dat het gesis erger werd als ik met mijn elektrische tandenborstel de linkerkant van mijn gebit waar ik een kies mis en ook een transplantaat zit zonder kroon erop poetste. Bij dit bovenstaande stukje moest ik denken aan en vrouw die in de praktijk kwam voor een kennismakingsconsult. De resultaten die uit de test kwamen, kwamen totaal niet overeen met wat ik voelde. Ik ben toen met haar in gesprek gegaan en ze vertelde dat ze sinds en paar maanden een nieuw gebit had. Ik zei toen tegen haar: “ik draai me nu even om en als jij je gebit dan uit doet en in een papiertje doet, dan doen we de test overnieuw”. Nadat ze haar gebit had uitgedaan hebben we de test opnieuw gedaan en er kwam een totaal ander resultaat uit. Het bleek dat het materiaal waar het gebit van gemaakt was, verstorend werkte op haar lijf. Vitale groeten, maarten Ruisch

Vogt michele
Door

Vogt michele

op 07 Mar 2024

beste maarten. wat denk je van ionische tandenborstels ? van Meditech europe.. gtjs, michele

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!