arrow_drop_up arrow_drop_down
22 augustus 2016 

Fysische Vasculaire Therapie, wat is dat en wat kan ik er mee?

Wat is Fysische Vasculaire Therapie?

Met Fysische Vasculaire Therapie verbeter je de doorbloeding in de haarvaatjes.
Als je weet dat 3/4 deel van ons lichaam bestaat uit haarvaten.
Begrijp je dan mogelijk ook wat het effect van het dichtslibben van deze haarvaten kan betekenen.
Nog niet? Lees hier onder maar eens …….

Met een betere doorbloeding krijgen de cellen weer voedingsstoffen en de afvalstoffen worden afgevoerd.fysische-vasculaire-therapie
Op plaatsen waar dat niet gebeurt (plaatsen van een slechte doorbloeding) hopen de afvalstoffen zich op wat kans op ontstekingen en ziekte geeft.

We accepteren klachten bij ouder worden!

Voorbeelden van ‘normale’ ouderdomsklachten zijn:

 • zwakkere spieren
 • problemen met horen (Tinnitus en ménière)
 • artrose
 • problemen met zien (als gevolg van suikerziekte bv)
 • zwakker wordende beenderen (osteoporose of botontkalking)
 • overgewicht en stofwisselingsziekten (denk aan suikerziekte)
 • hart en vaatziekte (aderverkalking, kransslagader aandoeningen –> hartinfarct, hartaanvallen)
 • depressie (darmflora in balans (?) anders probiotica gebruiken)
 • dementie
 • poly-farmacie (het moeten slikken van veel pillen die elk weer een inwerking op elkaar hebben (maar daar hebben ze vast ook wel een pilletje voor)

Laat ik duidelijk zijn, veel van bovenstaande klachten zijn niet normaal.
Deze hebben te maken met een minder goed doorbloed lijf!

Ouderdomsklachten zijn dus niet normaal!

Kunnen we ZELF iets doen?

Ik vind dat niet normaal, (nou ja, inmiddels niet meer, nu ik me beter heb ingelezen) dat de ouder wordende mens steeds meer klachten krijgt. Veel klachten zijn een gevolg van onze huidige manier van leven.
fysische-vasculaire-therapie– als de oudere mens weggestopt word in eenzaamheid (het woord alleen al, bejaardenhuis), dan zal deze persoon minder gaan bewegen.

 • + gevolg botontkalking ligt op de loer.
 • + minder beweging heeft echter nog meer effecten:
  • – het geeft ook meer kans op depressiviteit!
  • – dit geeft ook kans op overgewicht en dus ook op diabetes
   • – Diabetes geeft weer kans op slechte vaten in de benen/voeten, polyneuropathie en slechte ogen

Fysische Vasculaire Therapie verbetert je doorbloeding.

 • als gevolg daarvan stimuleer je het immuunsysteem
 • en activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 • dankzij een betere doorbloeding is ook het gebruik van een lagere dosering geneesmiddelen mogelijk (De geneesmiddelen komen meer op de plaats van bestemming).
 • de meeste mensen krijgen meer energie (voedingsstoffen komen op de plaats van bestemming en ATP-productie komt weer opgang (ATP is de energie waar de spieren op ‘draaien’).

Hierdoor kan je de therapie bij veel klachten inzetten.

D’r zijn er ook steeds meer artsen en therapeuten die de Fysische Vasculaire Therapie toepassen.

En met succes, o.a.:

Verhoogt het de efficiëntie van lichaamscellen bij:

  • bij een vermoeidheidssyndroom (helpt patiënten om beter in en door te slapen en ondersteunt het lichaam tijdens deze rustperiode bij belangrijke herstelprocessen)
  • infectiebestrijding
  • Fibromyalgie
  • vermindert pijn

Sinds de introductie …..

Sinds de introductie van de Fysische Vasculaire Therapie van Bemer bestaat er voor het eerst de mogelijkheid om de belangrijkste mechanismen van de doorbloeding op complexe manier te stimuleren. Talrijke wetenschappelijke artikelen en observatiestudies hebben de effectiviteit van de therapie ook bij diabetespatiënten aangetoond:

 • bij patiënten met diabetische polyneuropathie (een aandoening aan de perifere zenuwen die gepaard kan gaan met pijn, jeuk, een brandend gevoel of juist gevoelloosheid in de armen en de benen) bleek de BEMER-therapie na enkele weken zowel de functionaliteit van de microcirculatie in het onderhuids bind/vetweefsel, als het immuunsysteem significant te verbeteren (ook kon in sommige gevallen een amputatie voorkomen worden).
 • de fysische vasculaire therapie vormt bij de therapeutische aanpak voor de behandeling van stofwisselingsziekten als diabetes mellitus en het voorkomen van het metabool syndroom vandaag de dag (als gevolg van stress en een gebrek aan beweging) een essentiële complementaire behandeling.
 • cliënt met Fibromyalgie voelde na 8 weken nog geen verschil. De bloeduitslag gaf aan dat het Bemer systeem een hele positieve uitwerking heeft.
 • cliënt met al 20 jaar fibromyalgie met veel pijn en beperkingen in dagelijks leven. Na 4 maanden meer energie, minder pijn en stijfheid die anders continue aanwezig was. Na een jaar geen scootmobiel meer nodig.

Bevindingen in de praktijk met Bemer:

Als ik het idee heb dat de Bemer voor iemand een oplossing zou kunnen zijn, krijgen ze een Bemer kennismakingssessie.

 • Een cliënt verteld: Tijdens het consult hoorde ik voor het eerst van de Bemer en heb de band geprobeerd.
  Ik had erge pijn in mijn bovenrug zodra ik op mijn rug ging liggen, die uitstraalde naar mijn borstbeen. Ook trilde mijn rechter boven ooglid al 3 maanden.
  Boven verwachting kon ik thuis meteen pijnloos gaan liggen bij het slapen gaan, zonder meteen gedwongen in de foetushouding te gaan van de pijn. Mijn wangen bleven uren rood doorbloed en mijn ooglid trilde niet meer in de avond, dit bleef ook dagen lang weg.
  Al met al blij na al 1 behandeling. Pijnloos leven is binnen bereik. Ik wil ook een Bemer thuis!
 • Een cliënt waarmee ik een gesprek gehad heb stuurt me dit de volgende dag. Gisteren cappuccino ingeschonken (om 19:00) en zeg tegen mijn vrouw “ik ga even op bed liggen”. Capu op nachtkastje en ik ga liggen. Word ik vanmorgen om 07:22 wakker (zonder wekker) met een koude bak cappuccino…. bijna 12 uur aan 1 stuk geslapen. Hoe kan dat? Zo na een sessie Bemeren?
 • Charlotte verteld: Mijn ouders hebben er eentje en die zijn er heel erg tevreden over. Moe is 82 en doet nog alles, runt het huishouden met 2 honden en een gehandicapte broer die ze verzorgt en zorgde tot voor kort ook nog voor een groot deel voor de kleinkinderen. Ja, ze eet gezond, slikt supplementen, loopt bij een orthomoleculair arts voor het onderhoud. En gebruikt dus de Bemer. Ik ben zo blij. En moe is ook blij. Ze heeft weer zin in dingen en mijn pa ook!

Mijn ervaringen met Bemer

 • Ik gebruik het Bemer systeem nu meer dan een jaar Fysische Vasculaire Therapieen ik heb zeker het idee dat ik de effecten er dagelijks van merk: Ik heb meer energie en in de morgen voor het opstaan geen pijn meer in m’n benen. Zelfs als ik het een keer heel laat maak, heb ik daar de volgende dag geen last van. Nu begrijp ik dat wel, ik heb een interne leeftijd van 27 terwijl ik zelf echt ouder ben hoor.
 • Ik gebruik het Bemer systeem nu bijna 3 jaar  (26-05-2018). Ik was bij m’n specialist i.v.m. m’n nier (deze wordt in de gaten gehouden). M’n linker nier heb ik gedoneerdDe andere heeft een verminderde nierfunctie, waarschijnlijk doordat de bestraling van de kanker ook de nieren bestraald hebbenM’n specialist verteld me dat de nierfunctie met een aantal punten verbeterd is! (Ik denk “TXS BEMER!”) De nierfunctie is van 144 naar 135 (de referentie waarde is tussen de 60 en de 110) gegaan. Dat is een verschil (lees verbeteringvan 9 punten!!

Hoe snel je iets ervaart zegt alles over hoe slecht je doorbloeding was, dus zal ook voor iedereen het effect anders kunnen zijn.

Zelf behoefte aan Fysische vasculaire therapie?

Wil je 10 consulten Fysische vasculaire therapie boeken, neem dan contact met me op

Wil je de brochure gratis downloaden?

Meer lezen over Bemer?

Interesse in een gratis presentatie van ongeveer 2 uur?

Andere vragen? Neem contact op!

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies