arrow_drop_up arrow_drop_down
12 februari 2018 

Spataders en/of etalage benen, heb jij daar ook zoveel last van?

Spataders en/of etalage benen, heb jij daar ook zoveel last van?

Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt waar ik veel moest staan en vaak zware dingen moest tillen. Daar is mede de basis gelegd van m’n spataders.
Behalve dat spataders je benen ontsieren zorgen ze er ook voor dat je je benen minder kan belasten (of minder lang), omdat dan je aders meer onder druk staan.

Je hebt 2 soorten bloedvaten in je lichaam:

 • Aders – bloed stroomt richting je hart – liggen meer aan de oppervlakte – lagere druk
 • Slagaders – bloed stroomt van je hart af – liggen meer in de diepte – grotere druk

Het belangrijkste verschil tussen een slagader en een ader is dat veel aders kleppen hebben, dit om te voorkomen dat het bloed terugstroomt.

Wat is een spatader?

pijnlijke spatadersDe wand van een ader is dunner dan die van een slagader omdat de druk in de ader lager is. Als je nu een (pijnlijke) spatader hebt, betekent dit eigenlijk dat je bloedvat aan het lubberen is. De vaten zijn dus niet recht, maar hebben allemaal bochtjes doordat de wanden verzwakt zijn geraakt. Door die bochtjes gaan de klepjes niet meer dicht en het bloed kan terugstromen. Hierdoor wordt de druk op de wand groter, waardoor de ader nog wijder wordt.
Dit is al een oude foto, want op het laatst lag het vat als het ware op m’n been (als je op internet gaat kijken zie je de meest verschrikkelijke plaatjes). Ik ben blij dat die periode achter me ligt.

Mijn oplossing bij pijnlijke spataders

Vooral in de zomer bij warmer weer had ik daar veel pijn op die plekken aan m’n benen.
Ik had zelf als oplossing tegen de pijn de spray Pinebark van Nutura. Dit is een sterke plantaardige antioxidant gemaakt van het sap uit het schors van de Pijnboom.
Als ik dan pijn had sprayde ik een paar pufjes van die Pinebark in m’n mond en dan was de pijn een 15 minuten later weg.

De witte jas en pijnlijke spataders

Natuurlijk hadden de artsen een veel betere oplossing voor mij.
Ze hadden zelfs twee verschillende methodes op mij uitgeprobeerd, beide wat mij betreft niet succesvol.

 • pijnlijke spatadersBij m’n ene been hebben een ze een soort ‘foam’ in de ader gespoten waardoor deze aan elkaar zou gaan verkleven en door het lichaam opgeruimd worden. Het heeft jaren geduurd voordat ik daar geen last meer van had!
 • Bij m’n andere been hebben ze eerst m’n been plaatselijke verdooft (spoten iets in m’n been waardoor het leek of het bevroor). pijnlijke spatadersToen gingen ze met een soort draadje (in feite een soort werktuig) in m’n aders naar binnen, van m’n hiel ongeveer tot aan m’n lies. Daar greep het ‘grijpertje’ m’n bloedvat vast en trokken ze met dat draadje m’n hele ader eruit.

De vaten die het lichaam in de ‘basis uitvoering’ meekrijgt zijn van een zeer goede kwaliteit. Doordat ik mijzelf misbruikte (lees dingen deed die niet goed zijn voor m’n lichaam) ging de kwaliteit flink achteruit. Gevolg een pijnlijke spatader, meerdere zelfs (en helaas is dit niet te repareren ‘maar er zijn mogelijkheden*‘). Door het bloedvat te strippen was het helemaal weg en moest het opnieuw aangelegd worden. Ik had zelf eigenlijk het gevoel dat die vaten na korte tijd weer open waren en de pijn weer terug.

Door behandelingen aan spataders verbeteren je vaten niet. Want wat kapot is blijft kapot!! (uh, is dat wel zo?)

Had ik alleen last van pijnlijke spataders?

 • Doordat mijn bloed wat dikker is heb ik ook 2 keer een trombosebeen gehad (Dit betekend dus dat m’n bloed stil stond in m’n ader!) De oplossing heet bloedverdunners!
 • Ik had altijd koude handen en voeten
 • Ik had het eigenlijk altijd koud!
 • Doordat de doorbloeding slecht is wordt ook het vocht slechter afgevoerd, daardoor heb ik dikke benen
 • Na verloop van tijd moest ik rond 8 uur – half 9 echt m’n bed uit omdat ik een enorme pijn in m’n benen had (door die pijnlijke spataders). Als ik dan ging lopen, dan trok die pijn wel weer weg.

Zijn er andere mogelijkheden bij spataders?

Toen kwam er een oplossing op m’n pad, het Bemer systeem. Ik citeer een stukje:

De fysische vasculaire therapie BEMER is een wetenschappelijk aangetoonde methode, om door middel van elektromagnetische signalen de beperkte beweging van de capillairen weer op gang te brengen en zo de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen van en naar het weefsel en de organen te verbeteren. De toepassing van de fysische vasculaire therapie BEMER leidt als gevolg van een betere microcirculatie zowel preventief als tijdens de behandeling in het beginstadium van een perifeer arterieel vaatlijden tot aantoonbare effecten. Hier kan je de rest van deze tekst lezen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien

Op een site van wetenschappelijk onderzoek t.a.v. de microcirculatie, vond ik onderstaand onderzoek.

De vraag was:

Wat is het effect van PEMF-signalen? (PEMF staat voor Pulse Electro Magnetic Field – signaal. Het Bemer signaal is een PEMF – signaal.)pijnlijke spataders

Onderzoekers hebben bij een rat in de lies een ader vervangen (op foto A, zie je het resultaat, de getransplanteerde arteriële lus).
Deze is gedurende 8 weken, 2 x daags 30 minuten met een PEMF-signaal behandelden
Wat opvalt bij foto B is dat er vanuit het bestaande bloedvat, nieuwe bloedvaatjes zijn ontstaan. De onderzoekers zagen bij de behandelde dieren een toename van dit soort bloedvaatjes met ongeveer 500 %.

Wat betekent dit voor jou en mij?

In mijn beleving blijkt uit het A & B plaatje Rechts dat ‘kapot weliswaar kapot is’, maar dat het lichaam met een PEMF-signaal, veel sneller in staat is om nieuwe bloedvaatjes aan te maken zodat er weer een nieuwe/betere microcirculatie ontstaat. Waardoor het weefsel dus weer beter doorbloed word. En je je weer helemaal fit voelt. Dus ook als je het Bemer systeem gebruikt ter ondersteuning bij botbreuken, kan het hele proces sneller verlopen.

Veel mensen, met verschillende chronische klachten, kunnen hier veel baat bij hebben.

Nu begrijp ik ook dat, omdat ik al langere tijd het Bemer systeem gebruik, ik:

 • Totaal geen koude handen en voeten meer heb
 • Dat ik mijzelf nu ook geen koukleum meer hoef te noemen (ik draag ook minder lagen kleding vergeleken met vroeger)
 • Geen last meer heb van pijnlijke spataderen
 • Door het bemeren is de kwaliteit van m’n bloed ook verbeterd.
  • De rode bloedcellen zitten niet meer aan elkaar geklonterd (waardoor ze meer zuurstof kunnen bevatten)
  • Doordat de kwaliteit van m’n bloed beter is, kunnen de witte bloedvaatjes beter hun werk doen en is de werking van m’n immuunsysteem dus ook beter.
 • Als je nu naar m’n benen kijkt zie je daar niets bijzonders aan
 • M’n benen zijn ‘slanker’ dan eerst omdat er minder vocht in zit
 • Ook is gebleken dat m’n nierfunctie met 9 punten is verbeterd, sinds ik het BEMER systeem gebruik (dus een optie voor nier patiënten?)

Mijn behandeling met het Bemer systeem

Mijn behandeling met het Bemer systeem bestaat uit:

 • 2 x daags 8 minuten op de Bemer mat (dit is de standaard behandeling).
 • 2 x daags 16 min met de B.Pad tussen m’n benen zodat beide benen in 1 keer behandeld worden (dit is een therapie behandeling)

Aangezien de B.Body in m’n bed ligt, hoef ik alleen maar de B.Pad tussen m’n benen te leggen EN het systeem aan te zetten en het ‘feest’ kan beginnen.

Soms als ik vind dat m’n knieën minder soepel bewegen, dan leg ik de B-pad om m’n knieën, om deze te ‘smeren’.

MIJN problemen zitten heel duidelijk bij m’n benen, maar misschien zitten jouw problemen wel op een hele andere plek.
Wil je meer lezen over het Bemer systeem of een presentatie bijwonen dan kan je dat hier aangeven.

Heb je andere vragen, wil je dan contact met me opnemen?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Testimonia Fysische Vaattherapie, vroeger was ik altijd moe!
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies