12 februari 2018 
5 min. leestijd

Spataders en/of etalage benen, heb jij daar ook zoveel last van?

Spataders en/of etalage benen, heb jij daar ook zoveel last van?

Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt waar ik veel moest staan en vaak zware dingen moest tillen. Daar is mede de basis gelegd van m’n spataders.
Behalve dat spataders je benen ontsieren zorgen ze er ook voor dat je je benen minder kan belasten (of minder lang), omdat dan je aders meer onder druk staan.

Je hebt 2 soorten bloedvaten in je lichaam:

 • Aders – bloed stroomt richting je hart – liggen meer aan de oppervlakte – lagere druk
 • Slagaders – bloed stroomt van je hart af – liggen meer in de diepte – grotere druk

Het belangrijkste verschil tussen een slagader en een ader is dat veel aders kleppen hebben, dit om te voorkomen dat het bloed terugstroomt.

Wat is een spatader?

pijnlijke spatadersDe wand van een ader is dunner dan die van een slagader omdat de druk in de ader lager is. Als je nu een (pijnlijke) spatader hebt, betekent dit eigenlijk dat je bloedvat aan het lubberen is. De vaten zijn dus niet recht, maar hebben allemaal bochtjes doordat de wanden verzwakt zijn geraakt. Door die bochtjes gaan de klepjes niet meer dicht en het bloed kan terugstromen. Hierdoor wordt de druk op de wand groter, waardoor de ader nog wijder wordt.
Dit is al een oude foto, want op het laatst lag het vat als het ware op m’n been (als je op internet gaat kijken zie je de verschrikkelijkste plaatjes). Ik ben blij dat die periode achter me ligt.

Mijn oplossing bij pijnlijke spataders

Vooral in de zomer bij warmer weer had ik daar veel pijn op die plekken aan m’n benen.
Ik had zelf als oplossing tegen de pijn de spray Pinebark van Nutura.
Dit is een sterke plantaardige antioxidant gemaakt van het sap uit het schors van de Pijnboom.
Als ik dan pijn had, sprayde ik een paar pufjes van die Pinebark in m’n mond en dan was de pijn een 15 minuten later weg.

De witte jas en pijnlijke spataders

Natuurlijk hadden de artsen een veel betere oplossing voor mij.
Ze hadden zelfs twee verschillende methodes bij mij toegepast, beide wat mij betreft niet succesvol.

 • pijnlijke spatadersBij m’n ene been hebben een ze een soort ‘foam’ in de ader gespoten waardoor deze aan elkaar zou gaan verkleven en door het lichaam opgeruimd worden. Het heeft jaren geduurd voordat ik daar geen last meer van had!
 • Bij m’n andere been hebben ze eerst m’n been plaatselijke verdooft (spoten iets in m’n been waardoor het leek of het bevroor). pijnlijke spatadersToen gingen ze met een soort draadje (in feite een soort werktuig) in m’n aders naar binnen, van m’n hiel ongeveer tot aan m’n lies. Daar greep het ‘grijpertje’ m’n bloedvat vast en trokken ze met dat draadje m’n hele ader eruit.

De vaten die het lichaam in de ‘basis uitvoering’ meekrijgt zijn van een zeer goede kwaliteit. Doordat ik mijzelf misbruikte (lees dingen deed die niet goed zijn voor m’n lichaam) ging de kwaliteit flink achteruit. Gevolg een pijnlijke spatader, meerdere zelfs (en helaas is dit nog niet te repareren). Door het bloedvat te strippen was het helemaal weg en moest het opnieuw aangelegd worden. Ik had zelf eigenlijk het gevoel dat die vaten na korte tijd weer open waren en de pijn weer terug.

Door behandelingen aan spataders verbeteren je vaten niet. Want wat kapot is, blijft kapot!! (uh, is dat wel zo?)

Had ik alleen last van pijnlijke spataders?

 • Doordat mijn bloed wat dikker is, heb ik al meerdere keren een trombosebeen gehad (dit betekent dus dat m’n bloed stil stond in m’n ader!) De oplossing heet bloedverdunners!
 • Ik had altijd koude handen en voeten
 • Ik had het eigenlijk altijd koud!
 • Doordat de doorbloeding slecht is, wordt ook het vocht slechter afgevoerd, daardoor had ik dikke benen
 • Na verloop van tijd moest ik rond 8 uur echt m’n bed uit, omdat ik een enorme pijn in m’n benen had (ik denk door die pijnlijke spataders). Als ik dan ging lopen, dan trok die pijn wel weer weg.

Zijn er andere mogelijkheden bij spataders?

Toen kwam er (voor mij) een oplossing op m’n pad, het Bemer systeem.
Ik heb de Bemer besteld en die kwam vrijdagmiddag binnen en ’s avonds natuurlijk meteen de 8 min op de mat.
Zaterdag ochtend.
Waar ik normaal wakker werd van de pijn en kort daarna uit m’n bed moest om te gaan bewegen.
Werd ik nu wakker om 10.00 en ik had geen pijn.
WOW!

Wat is dan het Bemer systeem?

Ik citeer een stukje:

De fysische vasculaire therapie BEMER is een wetenschappelijk aangetoonde methode, om door middel van elektromagnetische signalen de beperkte beweging van de capillairen weer op gang te brengen en zo de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen van en naar het weefsel en de organen te verbeteren. De toepassing van de fysische vasculaire therapie BEMER leidt als gevolg van een betere microcirculatie zowel preventief als tijdens de behandeling in het beginstadium van een perifeer arterieel vaatlijden tot aantoonbare effecten. Hier kan je de rest van deze tekst lezen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien …

Op een site over wetenschappelijk onderzoek t.a.v. de microcirculatie, vond ik onderstaand onderzoek.

De vraag was:

Wat is het effect van PEMF-signalen? (PEMF staat voor Pulse Electro Magnetic Field – signaal.)
Bemer werkt met een PEMF – signaal. pijnlijke spataders

Onderzoekers hebben bij een rat in de lies een ader vervangen (op foto A, zie je het resultaat, de getransplanteerde arteriële lus).
Deze is gedurende 8 weken, 2 x daags 30 minuten met een PEMF-signaal behandeld.
Wat opvalt bij foto B is dat er vanuit het bestaande bloedvat, nieuwe bloedvaatjes zijn ontstaan. De onderzoekers zagen bij de behandelde dieren een toename van dit soort bloedvaatjes met ongeveer 500 %.

Wat betekent dit voor jou en mij?

In mijn beleving blijkt uit het A & B plaatje Rechts dat ‘kapot normaal gesproken kapot is’, maar dat het lichaam met een PEMF-signaal, veel sneller in staat is om nieuwe bloedvaatjes aan te maken, zodat er weer een nieuwe/betere microcirculatie ontstaat. Waardoor het weefsel dus weer beter doorbloed wordt. En je je weer helemaal fit voelt.
Daarom denk ik dus ook als je het Bemer systeem gebruikt ter ondersteuning bij botbreuken dat het hele proces dan sneller kan verlopen.

Ik denk dat veel mensen, met verschillende chronische klachten, hier veel baat bij kunnen hebben.

Ik gebruik het Bemer systeem nu al meer dan twee jaar (gewoon 2 × daags 8 min).
Er is wel het een en ander veranderd, nl.:

 • Totaal geen koude handen en voeten meer
 • Dat ik mijzelf nu ook geen koukleum meer hoef te noemen (ik draag ook minder lagen kleding vergeleken met vroeger)
 • Geen last meer van pijnlijke spataderen
 • M’n benen zijn ‘slanker’ dan eerst omdat er minder vocht in zit (ik draag inmiddels dan ook een smallere steunkous)

MIJN problemen zitten heel duidelijk bij m’n benen, maar misschien zitten jouw problemen wel op een hele andere plek.
Wil je meer lezen over het Bemer systeem of een gratis presentatie bijwonen dan kun je dat hier aangeven.

Heb je andere vragen, wil je dan contact met me opnemen?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Testimonia Fysische Vaattherapie, vroeger was ik altijd moe!
Door

Testimonia Fysische Vaattherapie, vroeger was ik altijd moe!

op 18 Aug 2020

[…] tilwerk gedaan bij verschillende transport bedrijven en bij Fuji. In die periode zijn m’n spataderen ontstaan. Ik heb in 1997 kanker gehad en ervaar daar nog veel klachten van (vermoeidheid na […]

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!