Neotaam lijkt veel op aspartaam.
Toegestaan voor consumptie.
Neotaam is al in 2002 door de FDA goedgekeurd voor gebruik in eten en drinken.
Er komen echter steeds meer geluiden dat neotaam dezelfde gevaren kent als aspartaam.
Noch duidelijker blijkt dat neotaam, aspartaam is met een toegevoegd enzym waardoor de twee aminozuren aan elkaar worden gebonden. Zodoende zou er minder fenylalanine vrijkomen. Door dit gegeven zou het niet meer nodig zijn om neotaam op het etiket te vermelden. Voor mensen met een overgevoeligheid voor aspartaam is dit echter slecht nieuws omdat je zonder het te weten te komen gewoon aspartaam kan gebruiken omdat het niet meer op het etiket staat. Daarom is het absoluut geen vraag of neotaam en andere belangrijke producten van Monsanto zoals gevaarlijke genetisch gemodificeerde Frankenstein producten goedgekeurd zullen worden.
De feiten over Neotaam.
Even wat feiten over Neotaam:
- Het is goed oplosbaar in water en stabieler dan aspartaam.
- Eind 2009 werd de stof toegestaan voor gebruik in de Europese Unie.
- De ADI (Acceptable Daily Intake) is vastgesteld op 0-2 mg/kg lichaamsgewicht/dag (ADI betekent: de hoeveelheid per kg lichaamsgewicht die iemand van een bepaalde stof gedurende zijn hele leven elke dag binnen mag krijgen zonder nadelige gevolgen voor de gezondheid).
M.a.w. hoeveel gif je kan innemen zonder er dood aan te gaan (en ook dat is niet zeker, want soms is niet te achterhalen waar iemand dood aan gaat).
Waar word neotaam in gebruikt?
Neotaam wordt in veel verschillende voedingsmiddelen gebruikt zoals:
- Dranken
- Desserts
- Jam
- Sauzen
- Snoep
- Soepen