Neotaam de nieuwe Aspartaam

Neotaam is een kunstmatige zoetstof dat veel lijkt op aspartaam E 951.

Even wat feiten over Neotaam:
    • Het is goed oplosbaar in water en stabieler dan aspartaam.
    • Eind 2009 werd de stof toegestaan voor gebruik in de Europese Unie.
    • De ADI (Acceptable Daily Intake) is vastgesteld op 0-2 mg/kg lichaamsgewicht/dag. ADI betekend: de hoeveelheid per kg lichaamsgewicht die iemand van een bepaalde stof gedurende zijn hele leven elke dag binnen mag krijgen zonder nadelige gevolgen voor de gezondheid. M.a.w. hoeveel gif je kan innemen zonder er dood aan te gaan (en ook dat is niet zeker, want soms is niet te achterhalen waar iemand dood aan gaat).Klik hier als je een afspraak wilt maken.


Neotaam

Neotaam wordt in veel verschillende voedingsmiddelen gebruikt zoals dranken, desserts, snoep, jam, soepen en sauzen.

Neotaam is al in 2002 door de FDA goedgekeurd voor gebruik in eten en drinken. Er komen echter steeds meer geluiden dat neotaam dezelfde gevaren kent als aspartaam.
Noch duidelijker blijkt dat neotaam aspartaam is met een toegevoegd enzym waardoor de twee aminozuren aan elkaar worden gebonden. Zodoende zou er minder phenylalanine vrijkomen. Door dit gegeven zou het niet meer nodig zijn om neotaam op het etiket te vermelden. Voor mensen met een overgevoeligheid voor aspartaam is dit echter slecht nieuws omdat je zonder het te weten te komen gewoon aspartaam kan gebruiken omdat het niet meer op het etiket staat. Daarom is het absoluut geen vraag of neotame en andere belangrijke producten van Monsanto zoals gevaarlijke genetisch gemodificeerde Frankenstein producten goedgekeurd zullen worden.
Reactie plaatsen

Heb je een vraag?

arrow_drop_up arrow_drop_down