15 oktober 2013 
2 min. leestijd

Loslaten, een simpel begrip, maar zo simpel is dat niet voor mij!

Loslaten, een simpel begrip, maar zo simpel is dat niet voor mij!

Maarten leerde me loslaten.

Ik kwam een jaar of 2 geleden Maarten Ruisch tegen en heb destijds kennis gemaakt met hem en zijn praktijk Bewust-ZIJN.
Ik kan me nog goed herinneren dat hij de tijd voor me nam. Wat mij altijd is bijgebleven aan die kennismaking is het feit dat Maarten geen gebruik maakt van SOMMIGE bijvoeglijke naamwoorden en je daar ook op aanspreekt. Ik heb er geloof ik 4x over gedaan om gedag te zeggen, “Ik vond het erg fijn om kennis met je te maken” of “Het was een erg prettig gesprek”, dat kon anders. Ik ben redelijk geprogrammeerd dat je met de bijvoeglijke naamwoorden extra kracht zet, maar Maarten ziet het als negatieve toevoeging aan iets positiefs. Maarten laat me ervaren dat het onderbewuste dit ervaart als stress. Dit zal ik dus moeten loslaten.

Dat is me wel blijven achtervolgen en ik probeer het zo veel mogelijk weg te laten. Hierdoor is hij wel altijd op de achtergrond in mijn gedachten gebleven. Het heeft ruim 2 jaar geduurd voordat ik weer een afspraak met Maarten heb gemaakt, maar nu dus echt voor een check-up.

loslaten

Ik dacht ik mankeert niets, maar “gezond” ben ik eigenlijk ook niet.
Weet wel dat bepaalde eet/drink gewoonten slecht zijn, maar wat ze echt met me doen, ach dat wil ik eigenlijk niet weten.

Ik schrok behoorlijk van de uitslag van de vitaliteit meting. Hij heeft me een 3-tal sprays (vitaminen en mineralen) aangeraden en nog wat andere middelen. Het mooie is dat hij direct test of je tolerant bent voor de “medicatie*” Dit in tegenstelling tot menig regulier medicijn waar ik niet tegen kan. Ik had moeite om te accepteren dat ik dit allemaal moest gaan gebruiken. Ik neem namelijk nooit medicijnen en zie dit ook als medicatie. (*Maarten noemt dit vitaliteitsmiddelen).

Welk verschil merk ik nu?

Ik gebruik het nu een maand en de dosering is al drastisch verlaagd.loslaten

  • Ik voel me stukken beter
  • heb meer energie
  • val langzaamaan stukje bij beetje af
  • zit lekker in mijn vel

Nu zal niet iedereen zijn “arts/therapeut/genezer” op Facebook hebben, maar ik heb wel een connectie met Maarten en zo af en toe sturen we wat berichtjes heen en weer.

Gisteren vroeg hij mij opeens of ik een controlfreak ben.
Mijn 1e reactie was nee, maar bij nader inzien en een nachtje slapen, moest ik toegeven dat ik altijd controle over mezelf wil hebben. Er waren ook bepaalde “medicijnen” die hij me mee had gegeven die me tegen stonden. Daar heb ik bewust langer mee gewacht. Uiteindelijk ben ik het wel gaan gebruiken, omdat ik de overtuiging had dat ik het nodig had.

“WAT moet ik dan loslaten?”

We spraken vandaag nog verder over de controle hebben (hij stelde nog wat gerichte vragen) en ineens werd het me duidelijk. WOW wat een ervaring.
Ik ben al jaren zoekende en er werd altijd tegen me gezegd “je moet loslaten”.

Dan dacht ik “makkelijker gezegd dan gedaan, wat moet ik dan loslaten”.

Ik denk na over negatieve ervaringen, maar als je ervan overtuigd bent die te hebben verwerkt, wat moet je dan nog loslaten.
Vandaag werd het me duidelijk – CONTROLE. Dat is wat ik moet loslaten.

De ruis is uit mijn hoofd verdwenen.
Ik mag Maarten hiervoor niet bedanken.
Hij zegt “je hebt het zelf gedaan”.
Online coaching waarbij ik eindelijk het inzicht heb gevonden, mijn dag kan niet meer stuk! 

Testimona Gerda H. uit ‘s-Hertogenbosch

Heb je iets aan dit testimonia gehad?

  • Zou je het dan een Like willen geven?
  • Zou je dat hieronder willen delen?

Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?
Heb je nog andere vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!