Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d'r hoofd.

Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d'r hoofd.

Rita kwam bij me omdat ze veel last had van Tinnitus en Ménière aanvallen.
Van Ménière wist ik al wel dat stress daar een grote boosdoener was en dat ik dat dus prima met NEI kon aanpakken. Gaande weg bleek ook bij de Tinnitus dat klachten erger werden onder invloed van stress.

Welke stress verergert de Tinnitus?

Belangrijk is dus:

  • Wat is stress voor jou?
  • Waar heb/krijg je stress van?
  • Wat kan je doen om je stress te verminderen (het dragelijk te maken voor je)?

Stress is hier een ruim begrip:

  • er kan spraken zijn van ‘gewoon’ boodschappen doen
  • ook een autoritje waarbij ze zich stoort aan een radio die aan staat.

In een gesprekje wat ik laatst nog had met Rita benadrukte ze het effect van de stress nog eens!

Hallo Maarten,
Zoals je weet heb ik een map met alle aantekeningen en affirmaties. Ik heb alle papieren er eens bij gehaald en vandaar onderstaand stukje geschreven.
Het kan goed zijn dat er meer dingen effect op me hebben gehad, maar dat kan ik nu niet navertellen.

Ik had last van Ménière en Tinnitus

tinnitusDe spieroefeningen (NEI) waar jij mee begonnen bent hebben vanaf het begin veel indruk gemaakt. Dat praten met mijn onderbewustzijn was het begin van mijn bewustwordingsproces. Ik moest er wel om lachen, maar het maakte ook veel bij me los.
Ik denk dat deze oefeningen er mede voor gezorgd hebben dat ik me nu beter bewust ben van mijn gevoel, mijn lichaam en daardoor ook beter naar mijn lichaam luister. Niet altijd meteen, maar uiteindelijk wel.

Vitaliteitstest maakte bewust

De vitaliteitstest, deze heeft me bewust gemaakt van het feit dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen.
Ik maak nog maar zelden gebruik van ‘tafeltje dekje’, kook meestal zelf. Dat is ook veel lekkerder.
Ik snoep over het algemeen gezond, uitzonderingen daargelaten!

NEI waarmee blokkades weggehaald werden, met name emotionele blokkades t.a.v. mensen die me gekwetst hebben. Deze oefeningen, die ik zelf kon versterken met de hulp van affirmaties, hebben me goed geholpen om minder te gaan malen over deze mensen. 
Het is nog niet helemaal over maar wel stukken minder!

Basisbehoeftes, bewustzijn verder verhoogd

Oefeningen die we gedaan hebben met basisbehoeftes en koerscorrecties hebben mijn bewustzijn verhoogd. Ze hebben me gedwongen om over mezelf en mijn gevoelens na te denken.
 Ik accepteer mezelf beter zoals ik ben, zelfs mijn schele oog.
 Ik ben veel rustiger geworden. 

Ik ben aan het groeien!

Een week geleden had ik een kop thee op de grond laten vallen. Ik bleef heel rustig kijken wat de schade was, en ben daarna een doekje gaan halen om alles op te dweilen. Er is geen onvertogen woord gevallen. Een paar maanden geleden had ik me over zo’n voorval ontzettend opgewonden en mezelf uitgescholden. Dat was een hele mooie ervaring voor mezelf!

Dit waren de punten waarbij ik nu ervaar dat het een stuk beter met me gaat. Ik ben ook veel minder emotioneel labiel.

Op 15 april 2014 was er op Nederland 2 het programma ‘Altijd wat’.
Die aflevering ging over een vrouw die zo erg last had van o.a. Tinnitus dat ze euthanasie heeft laten plegen. 
Het fragment is helaas niet meer te vinden.

Maarten vroeg me dit testimonial ter goedkeuring nogmaals te lezen en ik heb toen nogmaals dat fragment teruggekeken. 
En ik herkende nog meer van mezelf dan de eerste keer dat ik gekeken heb. 

Dat ik ook een tijd gedachten had van ‘had ik maar een ziekte waaraan ik dood ga’.
Dan hoef ik zelf niet zo te tobben over hoe ik er een eind aan ga maken.

Tijdens één van de consulten vertelde je me dat zulke gedachten je juist ziek kunnen maken en je lichaam programmeren. Dat was een eyeopener voor mij.

Gelukkig gaat het nu een stuk beter en ben nu heel hoopvol gestemd!

Groetjes Rita (64) Vught 

Welk getal geef jij aan je ‘Kwaliteit van leven’.

Tijdens het afrondende consult vroeg ik aan Rita: “welk getal zou je willen geven aan je kwaliteit van leven voor je aan de behandelingen begon?”.
Waarop Rita antwoorden “een één!”
En nu we anderhalf jaar verder zijn, wel getal hoort daar nu bij?
Waarop Rita antwoorden “een Acht!”Bepaalde trilling omzetten naar geluid = Tinnitus?

Je kan je afvragen of Tinnitus een foutje van je hersenen is. Of dat je oren en hersenen gewoon doen waarvoor ze in dienst zijn genomen.

De functie van je (binnen)oor is om de geluidstrilling om te zetten naar zenuwimpulsen voor je hersenen.
Meer uitleg vind je hier in dit stuk tekst van Wiki.

Je oren krijgen dus bepaalde trillingen binnen en zetten die om naar geluid.
Nu is natuurlijk de vraag, waarom de ene mens daar last van heeft en de andere (nog) niet.

  • Zou het dan echt zo zijn dat bij die mensen een bepaald level van stress overschreden is?
  • Er wordt gesuggereerd dat die mensen last hebben van wat 4 G en 5 G met ons doet.

Er wordt de laatste tijd gesuggereerd dat een betere doorbloeding het geheel zou kunnen verbeteren.

Heb je iets aan dit verhaal gehad? Zou je dat hieronder willen delen?
Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?

Heb je nog andere vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Rita Lakerveld
Door

Rita Lakerveld

op 24 Feb 2018

ik ga steeds meer merken dat de tinnitus een signaal is van overbelast zijn. Als ik moe ben wordt het geluid harder, en als ik heel veel gerust heb is het zachter. Omdat mijn hersens tegenwoordig sneller overbelast zijn, ben ik vaak moe, en is het belangrijk dat ik veel rust! Dat is niet eenvoudig!

Maarten
Door

Maarten

op 24 Feb 2018

Hallo Rita, gebruik je de Neurosinc nog steeds?

Lia
Door

Lia

op 09 Oct 2018

Ik heb Ménière met heftig braken,, niet kunnen lopen en mijn organen vallen uit tijdens een aanval.. Deze ziekte maakt dat ik angstig ben als ik alleen ben omdat ik het niet voel aankomen. het is er ineens met al deze gevolgen. Nu heb ik er ook herrie in mijn hoofd bij gekregen via mijn linker oor. Soms gaat het goed en is mijn gehoor rustig maar steeds vaker word ik hiermee geconfronteerd.

Maarten
Door

Maarten

op 12 Oct 2018

Hallo Lia, Bij jou zijn de symptomen heel heftig zeg. Ik wil je aanraden eens een afspraak te maken voor een kennismakingsconsult. Rita (verhaal hierboven) is ook zo begonnen. Je hebt haar weg en eindresultaat gelezen. Ze laat lezen dat ze nog steeds op weg is met haar bewust-wording "ik ga steeds meer merken dat de tinnitus een signaal is van overbelast zijn" We gaan dan eens op zoek welke stress jou zo verlamd! Vitale groeten, Maarten

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!