Page content

Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d’r hoofd.

article content

Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d’r hoofd.

Rita kwam bij me om dat ze veel last had van Tinnitus en Ménière aanvallen.
Van Ménière wist ik al wel dat stress daar een grote boosdoener was en dat ik dat dus prima met NEI kon aanpakken. Gaande weg bleek ook bij de Tinnitus dat klachten erger werden onder invloed van stress.

Welke stress verergert de Tinnitus?

Belangrijk is dus:

  • Wat is stress voor jou?
  • Waar heb/krijg je stress van?
  • Wat kan je doen om je stress te verminderen (het dragelijk te maken voor je)?

Stress is hier een ruim begrip, er kan spraken zijn van ‘gewoon’ boodschappen doen maar ook een autoritje waarbij ze zich stoort aan een radio die aan staat. In een gesprekje wat we laatst nog hadden benadrukte ze het effect van de stress nog eens!

Hallo Maarten,
Zoals je weet heb ik een map met alle aantekeningen en affirmaties. Ik heb alle papieren er eens bij gehaald en vandaar onderstaand stukje geschreven.
Het kan goed zijn dat er meer dingen effect op me hebben gehad, maar dat kan ik nu niet navertellen.

Ik had last van Meniere-en-Tinnitus

De spieroefeningen (NEI) waar jij mee begonnen bent hebben vanaf het begin veel indruk gemaakt. Dat praten met mijn onderbewustzijn was het begin van mijn bewustwordingsproces. Ik moest er wel om lachen, maar het maakte ook veel bij me los.
Ik denk dat deze oefeningen er mede voor gezorgd hebben dat ik me nu beter bewust ben van mijn gevoel, mijn lichaam en daardoor ook beter naar mijn lichaam luister. Niet altijd meteen, maar uiteindelijk wel.

Vitaliteitstest maakte bewust

De vitaliteitstest, deze heeft me bewust gemaakt van het feit dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen.
Ik maak nog maar zelden gebruik van ‘tafeltje dekje’, kook meestal zelf. Dat is ook veel lekkerder.
Ik snoep over het algemeen gezond, uitzonderingen daargelaten!

NEI waarmee blokkades weggehaald werden, met name emotionele blokkades t.a.v. mensen die me gekwetst hebben. Deze oefeningen, die ik zelf kon versterken met de hulp van affirmaties hebben me goed geholpen om minder te gaan malen over deze mensen. Het is nog niet helemaal over maar wel stukken minder!

Basisbehoeftes, bewustzijn verder verhoogd

Oefeningen die we gedaan hebben met basisbehoeftes en koerscorrecties hebben mijn bewustzijn verhoogd. Ze hebben me gedwongen om over mezelf en mijn gevoelens na te denken.
Ik accepteer mezelf beter zoals ik ben, zelfs mijn schele oog.
Ik ben veel rustiger geworden.

Ben aan het groeien ….

Een week geleden had ik een kop thee op de grond laten vallen. Ik bleef heel rustig kijken wat de schade was, en ben daarna een doekje gaan halen om alles op te dweilen. Er is geen onvertogen woord gevallen. Een paar maanden geleden had ik me over zo’n voorval ontzettend opgewonden en mezelf uitgescholden. Dat was een hele mooie ervaring voor mezelf!

Dit waren de punten waarbij ik nu ervaar dat het een stuk beter met me gaat. Ik ben ook veel minder emotioneel labiel.

Op 15 April 2014 was er op Nederland 2 het programma ‘Altijd wat’.
Die aflevering ging over een vrouw die zo erg last had van  o.a. Tinnitus ……
Een fragment uit dat programma vind je hier.

Maarten vroeg me dit testimonial ter goedkeuring nogmaals te lezen en ik heb toen nogmaals dat fragment teruggekeken. En ik herkende nog meer van mezelf dan de eerste keer dat ik gekeken heb.
Dat ik ook een tijd gedachten had in mijn hoofd van ‘had ik maar een ziekte waaraan ik dood ga’. Dan hoef ik zelf niet zo te tobben over hoe ik er een eind aan ga maken. Tijdens één van de consulten vertelde je me dat zulke gedachten je juist ziek kunnen maken en je lichaam programmeren. Dat was een eyeopener voor mij.

Gelukkig gaat het nu een stuk beter en ben nu heel hoopvol gestemd!
Groetjes Rita (64) Vught

Bepaalde trilling omzetten naar geluid = Tinnitus?

Je kan je afvragen of Tinnitus een foutje van je hersenen is. Of dat je oren en hersenen gewoon doen waarvoor ze in dienst zijn genomen.
De functie van je (binnen)oor is om de geluidstrilling om te zetten naar zenuwimpulsen voor je hersenen  Wil je dit stuk goed kunnen begrijpen, dan adviseer ik je naar dit stuk tekst van Wiki te gaan (ik heb er een stukje voor je uitgelicht):
Dit heeft tot gevolg dat de haarcellen op verschillende posities op het membraan reageren op verschillende frequenties: de hoogste frequenties worden vlak bij het ovale venster geregistreerd (basis cochleae); de lagere tonen verderop (apex cochleae). Deze haartjes zijn op hun beurt weer verbonden met de gehoorzenuw die het signaal transporteert naar het gehoorcentrum in de hersenen. In de hersenen leiden de door de gehoorzenuwen doorgegeven actiepotentialen tot de daadwerkelijke geluidsperceptie, oftewel het luisteren. Dit vindt plaats in het gehoorscentrum van de hersenen: de auditieve cortex.
Je oren krijgen dus bepaalde trillingen binnen en zetten die om naar geluid. Nu is natuurlijk de vraag, waarom de ene mens daar last van heeft en de andere (nog) niet.
Er word de laatste tijd gesuggereerd dat een betere doorbloeding het geheel zou kunnen verbeteren.
Als je vragen hebt, schroom niet en neem contact op!
Laat een bericht achter!

Comment Section

2 reacties op “Tinnitus en Ménière, Rita heeft altijd herrie aan d’r hoofd.


Door Rita Lakerveld op 24 februari 2018

ik ga steeds meer merken dat de tinnitus een signaal is van overbelast zijn. Als ik moe ben wordt het geluid harder, en als ik heel veel gerust heb is het zachter. Omdat mijn hersens tegenwoordig sneller overbelast zijn, ben ik vaak moe, en is het belangrijk dat ik veel rust! Dat is niet eenvoudig!


Door Maarten op 24 februari 2018

Hallo Rita,
gebruik je de Neurosinc nog steeds?

Plaats een reactie


*