25 december 2013 
1 min. leestijd

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), hoe werk ik daarmee?

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), hoe werk ik daarmee?

NLPnlp

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.

Onze gedachten, gevoelens en gedragingen ontstaan in ons zenuwstelsel op basis van onze zintuigelijke waarnemingen, die gebaseerd zijn op ons model van de wereld.
Ieder mens heeft zijn eigen model van de wereld. Vanuit de waarneming van onze zintuigen en van eerdere ervaringen maken we een representatie, een subjectieve werkelijkheid.

We geven deze subjectieve werkelijkheid weer in woorden, maar dit is slechts 7% van onze totale communicatie. Zo kan hetgeen we communiceren anders overkomen dan het oorspronkelijk bedoeld is.

Want wat als jij verteld wat je leuk vind maar onbewust schud je van nee? Met NLP kijk je naar je onbewuste programmeringen die van invloed zijn op onze communicatie.

Hoe werk ik met NLP?

NLP is in de totale behandeling verweven door middel van o.a. de communicatie. Ik test bijvoorbeeld iets waar jij zeker van bent altijd via de O-ring test. Zodat we weten dat onderbewuste en bewuste het eens zijn met elkaar. Als blijkt dat ze het niet eens zijn, haal ik via de NEI methode altijd de blokkerende emoties weg

In het bedrijfsleven …

In het bedrijfsleven is goede communicatie tussen mensen noodzakelijk, dat is algemeen bekend. Minder bekend is dat ook een goede interne dialoog van groot belang is.

Een voorbeeld: stel, u wilt stoppen met roken. Als je onderbewuste dat niet wil, is de kans bijzonder groot dat u weer gaat roken.
Zolang het bewuste en het onderbewuste niet op een lijn staan, kan iemand zijn doel nooit bereiken.

Welke Mogelijkheden zijn er?

Het is mogelijk een kennismakingsconsult te boeken, zodat we samen kunnen kijken welke stappen we kunnen zetten.
Dit consult is gratis, vervolgconsulten kosten 80 euro per uur en voor 90 minuten betaal je € 110.00.

Wil je een afspraak maken, maak dan gebruik van onze contact pagina.

 

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!