26 december 2013 
1 min. leestijd

Top 10 ongezonde producten

Top 10 ongezonde producten:ongezonde

Lees hier de de top 10 ongezonde producten uit het boek.

Een gezonde eter, voelt zich beter.

Schrijfsters: Irene Lelieveld en Veronique Hunscheid.

Wanneer je gezonder wilt gaan eten begint dat met het lezen van de ingrediënten – informatie op de etiketten. Dan pas word je je bewust van wat er allemaal in je eten zit. Je zult schrikken als je je erin gaat verdiepen. Bij kant-en-klaar-producten denkt men meestal aan magnetronmenu’s, maar zowat alles wat de supermarkt verkoopt is kant-en-klaar. Je hoeft er verder niets meer mee te doen; je kunt het zo eten of je moet het verwarmen, zoals ketchup, koekjes, soep, brood, broodbeleg, sauzen, enz. De fabrikanten willen natuurlijk mooi ogende en smakelijke producten leveren die lang houdbaar zijn en daardoor gebruiken ze E-nummers.

  1. Frisdranken, kunstmatig bereide vruchtensappen met fructose-glucosestroop, energiedranken.
  2. Lightproducten, zoetstoffen, en andere chemische suiker vervangers.
  3. Snoep, candybars, vla, koekjes, en alle ongezonde suiker troep vol transvetten en slechte suikervervangers,
  4. Snackbar producten en andere veel te vet voedsel zoals varkensvlees en veel te vette vlees producten,
  5. Producten waar chemische E-nummers in verwerkt zitten (zoals ve-tsin).
  6. Koffie, zwarte thee, alcohol
  7. Veel beleg dat je in de supermarkt koopt en dat vol suiker zit, zoals hagelslag, jam of speculaas. Al het beleg van tegenwoordig is gewoon snoep voor op brood.
  8. Broden en pasta’s gemaakt van witte bloem.
  9. Pakjes met poedertjes en andere kant en klare producten.
  10. Zoete toetjes en andere melkproducten waar hulpstoffen aan zijn toegevoegd.

 

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down