05 april 2024 
2 min. leestijd

Pfeiffer; een ziekte met langdurige gevolgen!

Pfeiffer; een ziekte met langdurige gevolgen!

Pfeiffer, is een virale infectie die voornamelijk tieners en jongvolwassenen treft.
Hoewel het vaak wordt gezien als een normale vermoeidheid, kan de ziekte ernstige symptomen veroorzaken en langdurige gevolgen met zich meebrengen.

Oorzaak Pfeiffer

Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr-virus (EBV), dat wordt overgedragen via speeksel. EBV heeft de neiging om zich te vermenigvuldigen in de epitheelcellen van het mondslijmvlies.
Het virus verspreidt zich voornamelijk via mondeling contact, zoals kussen, delen van voedsel of drinken uit hetzelfde glas.
Dit verklaart waarom Pfeiffer vaak voorkomt bij tieners en jongeren, die meestal dichter bij elkaar leven en meer intiem contact hebben.

Verloop van de ziekte van Pfeiffer

Na de besmetting duurt het vaak één tot twee maanden voordat de symptomen van Pfeiffer zich manifesteren.
De ziekte begint met milde symptomen, zoals vermoeidheid, keelpijn, koorts en vergrote lymfeklieren. Naarmate de ziekte vordert, kan de vermoeidheid verergeren en kunnen patiënten symptomen ontwikkelen zoals gezwollen amandelen, huiduitslag en vergrote milt of lever.

Kans op langdurige gevolgen

Hoewel de meeste mensen binnen enkele weken tot maanden herstellen van Pfeiffer, kan de ziekte voor sommigen langdurige gevolgen hebben.
Chronische vermoeidheid is een veelvoorkomend gevolg van Pfeiffer, waarbij patiënten maanden of zelfs jaren last kunnen hebben van aanhoudende uitputting.
Deze vermoeidheid kan het dagelijks functioneren van individuen beperken, waardoor het moeilijk is om naar school of werk te gaan en sociale activiteiten bij te wonen.

Daarnaast kan Pfeiffer ook leiden tot andere complicaties, zoals een verzwakt immuunsysteem, leverontsteking of problemen met de milt. Deze complicaties kunnen langdurige medische behandeling en monitoring vereisen om de gezondheid te behouden.Pfeiffer is ook gerelateerd aan Epstein-Barr

Hoewel er verschillende mogelijke oorzaken zijn voor chronische vermoeidheid na Pfeiffer, kan een B12-tekort zeker een rol spelen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle gevallen van chronische vermoeidheid na Pfeiffer te wijten zullen zijn aan een B12-tekort.
Andere factoren, zoals het Epstein-Barr-virus zelf, het immuunsysteem, hormonale veranderingen en psychologische factoren, kunnen ook bijdragen aan de langdurige vermoeidheid na de ziekte.

Vitamine B12 is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en het functioneren van het zenuwstelsel.
Een tekort aan B12 kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en andere neurologische symptomen.

Begin je je zorgen te maken over jouw vermoeidheid?
Begin dan niet meteen met B12 te gebruiken.
DAN is een tekort van B12 met een bloedonderzoek in het lichaam niet meer te meten.
Ga dan naar je huisarts, spreek je zorgen uit en vraag welke suggesties hij heeft en deel jouw kennis met hem.

Een arts kan de resultaten van het bloedonderzoek zorgvuldig beoordelen en op basis daarvan de beste behandelingsopties aanbevelen.
Als er inderdaad een B12-tekort wordt vastgesteld, kan suppletie met B12 de symptomen verlichten en het tekort aanvullen.

Heb je nog vragen, neem je dan contact met me op?Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!