arrow_drop_up arrow_drop_down
28 december 2008 

Rugklachten verdwenen in twee behandelingen!

Rugklachten verdwenen in twee behandelingen!

“Ik ben vijf jaar geleden bij u geweest met rugklachten”

Een man spreekt me aan in de videotheek; “Bent u Maarten Ruisch”, ik antwoord bevestigend met een vragende stem, “Ja?”.

Ik kijk de man aan, denk wel z’n stem te herkennen maar ken de man niet, daarom zeg ik “het spijt me, maar ik herken u niet, wie bent u”?
Hij zegt: “ik ben vijf jaar geleden bij u geweest met rugklachten, had enorme last van pijn en kon me bijna niet bewegen”.

rugklachtenEr gaat me vaag een lampje branden. Hij verteld verder “Na twee behandelingen ben ik niet meer geweest want de rugklachten bleven weg en zijn ook nooit meer terug gekomen. Hierdoor kon ik weer gaan tennissen en ben ik uiteindelijk twintig kilo afgevallen. Ik voel me nu beter dan ooit”.

Ik zeg “dat is heel mooi. Mogelijk dat ik u daarom niet herkende, u stem wel, maar u niet”. Hij zegt nog “Ik had me toen niet voor kunnen stellen dat mijn klachten met slechts twee behandelingen zouden verdwijnen”.

Ik zeg “ik weet dat soort dingen natuurlijk ook niet van te voren, al hoop ik het wel”.

 

We zeggen te gemakkelijk “ik heb last van m’n rug” want eigenlijk heeft je rug last van jou!

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies