arrow_drop_up arrow_drop_down
26 december 2013 

Spiertest, Kinesiologie (O-ring test),

De O-ring spiertest

In de praktijk maak ik gebruik van een spiertest (een test afkomstig uit de Kinesiologie en de ‘Touch for Health’) om het onderbewuste te bevragen.

De spiertest die ik specifiek gebruik is de O-ring test.
De uitslag die er kan zijn is Sterk of Zwak.spiertest
Bij Sterk blijven de vingers tegen elkaar (zie de linkse boven foto) en bij Zwak komen de vingers los van elkaar. (zie de rechtse foto).

Het mooie aan deze manier van werken is dat je bijna alles wat je weten wilt kan vragen en dat je daar een antwoord op krijgt (met vragen die te maken hebben met de toekomst hou ik me niet bezig).
Er zijn echter wel voorwaarden die noodzakelijk zijn om een juist antwoord via de spiertest te ontvangen.

Belangrijke voorwaarde voor een goede spiertest:

  • je eigen belang moet er buiten staan (dus als iemand een persoon test moet deze neutraal testen)
  • de persoon die getest word moet goed geaard zijn
  • het onderbewuste van de persoon moet open staan voor deze test(vorm)
  • de persoon moet vertrouwen hebben in deze manier van testen
  • de persoon die test moet dit doen met de intentie de andere persoon verder te helpen
  •  Ook is het belangrijk dat de cliënt in het hier en nu is met zijn gedachte. Zo had ik een keer een cliënt bij me die in gedachte al bij z’n volgende afspraak was. De antwoorden die ik (via de spiertest) op m’n vragen kreeg waren zo vreemd dat ik hem vroeg of hij er wel helemaal bij was. Waarop hij vertelde dat hij even was afgeleid.

Nadelen van de arm-test-methode

Sommige van mijn collega’s maken gebruik van een arm-test, maar de verschillen zijn daar vaak zo minimaal dat (ik vind dat) het voor een cliënt moeilijk is een verschil te ervaren.

Voordelen van de O-ring test

Door de O-ring test te gebruiken ziet en voelt de cliënt dat de spiertest dicht blijft of open gaat.
Omdat bewustwording op vele gebieden toch nog steeds belangrijk blijft is het goed dat de cliënten zelf zien wat de uitkomst is van een test.
Als je dan vervolgens ook met de persoon zelf praat (dus zonder de spiertest) dan treed de bewust wording op (oh je bedoelt dat ik……, nou ineens schiet me te binnen dat ik toen ik 5 was …..). Dan krijgen dingen een plaatsje en kan je het voorval achter je laten.
Wil je een afspraak maken voor een consult en de spiertest ervaren?
Maak dan gebruik van de contact pagina.

Mogelijkheden ….

Het is altijd mogelijk een kennismakingsconsult te boeken, zodat we kunnen kijken welke stappen we kunnen zetten.
Dit consult is gratis, vervolgconsulten kosten 80 euro per uur en voor 90 minuten betaal je € 110.00.
Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies