Taal-gebruik heeft dat effect op jou? Jazeker heeft dat effect op jou!!

Taal-gebruik heeft dat effect op jou? Jazeker heeft dat effect op jou!!

Taalgebruik of hoe jij je taal gebruikt.

Als je je meer in deze materie verdiept, blijkt dat negatief taal gebruik ook een negatief effect op jou heeft. Omgekeerd klopt het natuurlijk ook, mensen die heel negatief zijn (door dat ze bv. veel last hebben van spanningen of andere stress) gaan zich ook negatiever uiten.

Wanneer praten wij met ons zelf?
Als we iets niet goed doen dan hebben wij de kritiek snel klaar (Rund, Stom wijf ed.).

Wat doen we dan volkomen onbewust? We zijn onszelf negatief aan het programmeren (NLP).
Dus als je hard geleerd hebt voor een proefwerk en je hebt een onvoldoende dan spreek je vaak negatief over je zelf.
En als we het goed doen, wat dan? Dan is dat toch heel normaal dat het goed gaat?
Dus als je hard geleerd hebt voor een proefwerk en je hebt een voldoende dan zeg je eigenlijk niets tegen jezelf.

Moet je dat dan gaan zeggen of zo? Nou, moeten is een groot woord maar het is wel heel goed voor je (onbewuste) om aan te geven dat je blij bent dat het zo gaat.
Is dat dan niet raar? Wij vinden dat nu nog raar, maar eigenlijk is het toch heel logisch dat je praat met je onbewuste? Dan hoef je ook niet bij een ander dat schouderklopje te gaan halen waardoor je je goed gaat voelen.

Zoals je misschien al begreep bij de basisbehoefte, kan je je onbewuste zien als een harde schijf. Als je dus veel negatieve taal gebruikt over jezelf, ben je jezelf negatief aan het programmeren. En daarmee creëer je een lage eigenwaarde!

Woorden met een negatieve associatie (voor het onderbewuste)

Via taal kan je weergeven wat je ziet of voelt. Als je je bewust bent van de taal die je gebruikt dan heb je daardoor minder stress. Zijn we daar eigenlijk niet naar opzoek? Stressreductie.

Woorden b.v. als verschrikkelijk, ontzettend en erg, zijn woorden die voor het onderbewust een negatieve associatie hebben.
Helaas worden deze woorden vaak gebruikt als een vergrotende trap van iets, om aan te geven dat ze iets heel of enorm mooi of b.v. groot vinden.taal
Als je zegt ik vind die bloemen heel mooi dan zou erg mooi of verschrikkelijk mooi een NOG vergrotendere trap zijn.
Jou onderbewuste ziet dit anders; die ‘vind’ b.v. een overstroming erg, een windhoos is verschrikkelijk en een brand in je huis is ontzettend.
Als je dus gaat zeggen “Ik vind die bloem ontzettend mooi” dan is je onderbewuste in stress.
Je vind die bloem OF ontzettend, OF je vind ze mooi (eventueel vind je ze enorm of heel mooi).

Zo zijn er natuurlijk meer woorden die anders gebruikt worden dan ze (eigenlijk) bedoelt zijn.
Heb jij nog voorbeelden?
Wat vond je van dit blogbericht?
Gaf het je inzichten?
Wil je je ervaringen hieronder delen?

Als je vragen hebt, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!