04 augustus 2015 
6 min. leestijd

Testimonia Fysische Vaattherapie, vroeger was ik altijd moe!

Testimonia Fysische Vaattherapie, vroeger was ik altijd moe!

Mijn Testimonia Fysische Vaattherapie

Ik schrijf dit testimonia Fysische Vaattherapie (augustus 2015), zodat andere ook kennis kunnen maken met de vele voordelen die ik ervaar van de Fysische Vaattherapie.
Voor m’n gevoel heb ik in een korte tijd een enorme progressie gemaakt van dagelijks pijn in de morgen en veel vermoeidheid naar pijn vrij en veel minder moe. Ik kan je zeggen voor mij is dat een wereld van verschil.

Voor geschiedenis

Ik ben geboren met een chromosoom afwijking die maakt dat ik veel last heb van vermoeidheid (dat merk ik vooral nu ik ouder word).
In m’n jeugd heb ik veel zwaar tilwerk gedaan bij verschillende transport bedrijven en bij Fuji. In die periode zijn m’n spataderen ontstaan, denk ik.
Ik heb in 1997 kanker gehad en ervaar daar nog veel klachten van (vermoeidheid na bestraling).
Na jaren pijn doen en een trombosebeen, zijn m’n slechte vaten aan beide kanten er uitgehaald waardoor de klachten in het begin wel zijn afgenomen.
Ik heb een nier afgestaan aan iemand die dat nodig had, helaas (voor mij) bleek de andere nier meebestraald te zijn geweest en maar voor 30 % te werken. Ook dit geeft vermoeidheid.

Helaas gebruik ik medicijnen die m’n bloed verdikken. Dit geeft dus meer kans op een trombosebeen (en laat ik daar nu net al 2 × eerder last van hebben gehad). Maar gelukkig krijg ik daar weer een bloedverdunner voor.... 

Voor gebruik Fysische Vaattherapie was dit ‘normaal’:

 • Elke morgen werd ik wakker met pijn. Vaak moest ik voor 8.00 m’n bed uit, omdat ik pijn in m’n benen had. Als ik dan ging bewegen dat ging … het … wel … weer.
 • Veel last van vermoeidheid. Soms na de wandeling met de hond dat ik al ging slapen, een enkele keer kon ik het uitstellen. In feiten schoof ik de vermoeidheid dan dus voor me uit en zat ik dan te knikkebollen en te geeuwen. Een powernap hielp dan wel een beetje.
 • Ik noemde mezelf een koukleum, droeg 3 lagen kleding (hemd, blouse en trui) en had het dan soms nog koud (een korte broek was wat voor de zonvakantie).
 • Droeg een sok in bed, zodat ik niet voelde dat ik koude voeten had.

Ik start met het Fysische Vaattherapie ….

Wat ik per week ervaar, zal ik in m’n testimonia Fysische Vaattherapie beschrijven. Elke week mag de gebruiker een stapje hoger in het onderhoudsprogramma (lees reparatie programma, stappen 1 t/m 6) ik maak hierbij gebruik van de Bemer-Body (hier lig ik op) en de Bemer-Pad (deze plaats ik (staand) tussen m’n benen).

 • (M’n startweek) De doos met alle spullen van Bemer werd op vrijdagmiddag geleverd.
  Ik heb het Bemer systeem in de praktijk liggen, zodat cliënten daar ook gebruik van kunnen maken.
  Voor het slapen gaan, ga ik naar beneden voor de eerste 8 minuten op het Bemer systeem.
  De eerste keer dat ik op de B.Body lag voelde ik een soort tinteling in m’n linker onderbeen (dat is de plek waar ik twee keer een trombosebeen heb gehad). Ook m’n onderbenen werden warm (verhoogde ATP-productie) waardoor ik dus inderdaad meer energie ervoer).
  De volgende morgen werd ik wakker ergens om een uur of half tien en ik had geen pijn (en dat na een behandeling van 8 minuten, WOW!).
  Vanaf de eerste therapie dag slaap ik niet meer overdag (natuurlijk valt of staat alles met een goede doorbloeding, maar dat het effect zo zou groot zou zijn had ik me niet kunnen voorstellen).
  Begrijp me goed, dit is mijn verhaal en jouw verhaal zal anders zijn, al wens ik jou natuurlijk ook een snel effect toe als je veel problemen ervaart.
 • (Ik probeer zoveel mogelijk per opsommingspunt een week verder in m’n ervaring te gaan.) Ik voelde nu ook aan m’n rechteronderbeen dat daar wat gebeurde. Dit gevoel merk ik nog zeker een uur.

Door gebruik Fysische Vaattherapie word ik ook meer bewust! 

M'n eerste gedachte was “wat een Fantastisch apparaat, dat ik al vanaf de eerste minuut een verbetering ervaar”.
Later ben ik me later gaan beseffen dat mijn doorbloeding HEEL slecht was. En dat ik daarom al meteen dingen ervaarde.
Ik vind het Bemer-systeem evengoed nog steeds Fantastisch.

"Mensen zonder klachten zullen mogelijk de eerste weken niet zo veel merken.
Maar ook jouw lichaam zal in de eerste 6 weken een algehele ‘onderhoudsbeurt’ ondergaan.

Bewust-zijn.nl/testimonia-Fysische-VaattherapieElk nuanceverschil voel ik ….

 • Merk nu ook iets in m’n handen (tinteling en doorstromen van energie).
 • Ergens halverwege de week voelde ik ook langs m’n ruggengraat dat het warmer werd.
  Ik neem aan dat, omdat ik het het eerste voelde in m’n been (waar ik de trombose heb gehad)d, dat dat de plaats was met de slechtste doorbloeding. Elke plaats die ik er nu bij ervaar, zegt iets over de mate van verbetering van de doorbloeding op die plek.
  Omdat ik het als eerste voelde op de plaats van de slechtste doorbloeding.
  Ik ga ervan uit dat er op plaatsen waar ik niets voel OOK wat gebeurt.
 • De mat is ongeveer 180 lang, mij benen steken dus ruim buiten de mat uit (ik ben 193 lang en vind het belangrijker dat m’n hoofd op de mat ligt). Ik voel nu halverwege m’n voeten dat het begint te tintelen. Ik merk nu dat ik na de behandeling ook warme voeten heb. Gisteren zat ik buiten en ik vond het al frisser worden, ik voelde dat eigenlijk alleen aan m’n armen. M’n voeten waren gewoon warm (nou ja gewoon).

Ik voel geen verbetering meer!

Betekent dat ook dat er niets meer gebeurt?
Ik denk dat je dat anders moet zien!

 • Ik zit nu op therapie niveau 5, maar voel eigenlijk geen verbetering meer. Toch ga ik er van uit dat mijn lichaam nog steeds in de reparatie stand zit. Ik wen aan het gebruik en veranderingen gebeuren natuurlijk ook op diverse niveaus.
  Als ik ’s avonds een keer besluit de behandeling over te slaan, omdat ik dan weer helemaal naar beneden moet (de Bemer mat ligt nog in de praktijk), word ik de volgende morgen meteen terug gefloten, ik heb dan meer last).
 • Verbazend genoeg heb ik tegenwoordig gewoon warmen voeten. Loop overdag op blote voeten in huis (op de tegels). En ga met warme voeten naar bed.
 • Waar ik vroeger vaak met drie lagen kleding liep, heb ik nu voldoende aan een T-shirt of een bloesje.
 • We maken inmiddels ook gebruik van het slaapprogramma. Het lijkt of ik dieper slaap (word minder vaak wakker om naar de wc te gaan).

Heb je nog vragen over de Fysische vaattherapie?
Wil je in aanmerking komen voor een gratis Fysische Vaattherapie kennismakingsconsult.
Neem je dan contact met me op?

Mijn Fysische Vaattherapie updates

Sinds (2016) draag ik in de zomer bijna dagelijks een korte broek. Mij hoor je niet meer over kou (of er moet een airco aanstaan).

Dit is mijn Testimonia m.b.t. de Vaattherapie en ik zal waar mogelijk info blijven aanvullen!

 • Ik merk deze zomer dat ik meestal met het dekbed omgeslagen lig, zodat m’n voeten bloot liggen. Pf, wat heb ik het warm ’s nachts (zomer 2017).
 • Het is me opgevallen dat de meeste keren nadat ik een Bemer gebruikt heb, dat ik dan moet plassen.
 • Vroeger was het been (waar ik 2 × een trombose had gehad, dikker) daarom draag ik ook een steunkous.
  De behandelaar daarvan vertelde me vandaag (2020) dat de maten niet meer kloppen, omdat m’n been zo geslonken is. Door de verbeterde doorbloeding wordt het vocht dus ook beter afgevoerd.
 • Inmiddels (2022) kreeg ik weer te horen dat de maten niet meer kloppen. Mijn been heeft nu de gewone maat. Dat betekent dat ik geen speciale steunkousen nodig heb, maar de standaard!
 • Waar ik mijzelf vroeger als een koukleum zag, zie ik mijzelf nu als een warm mens. We zitten inmiddels in het laatste kwartaal van 2023 en ik loop de meeste dagen nog in een korte broek, ook als ik de honden uit laat. 

Ik kreeg een vraag!

Iemand stuurde mij de volgende vraag:
Mijnheer, hoelang duurt die therapie?

 • Het mooie is, omdat de mat (normaal gesproken) in je bed ligt, het eigenlijk geen extra belasting van je dag is.
  De wekker gaat af,
  we zetten de Bemer aan (op het basisprogramma, 8 min) en we hebben nog even de tijd om wakker te worden.
 • ’s Avonds voor het slapen zetten we de mat weer aan (op het basisprogramma, 8 min) en doen daarna het slaapprogramma.

Dus kort gezegd,
je doet 2 × daags 8 min het basisprogramma.

En al heeft mijn lichaam dan al allerlei problemen doorstaan,
dankzij het Bemer systeem heb ik nog steeds een fantastisch leven.
En moet ik natuurlijk net als ieder ander, goed voor m’n lijf en leden zorgen.

Begrijp je nu waarom ik zo enthousiast ben over de Fysische Vaattherapie!

Denk je HÉ, dit is interessant voor die of die (of voor jezelf),
wil je het dan met hen delen?

Heb je nog vragen op opmerkingen,
Neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Barbara
Door

Barbara

op 22 Oct 2015

Tijdens het consult hoorde ik voor het eerst van de Bemer en heb de band geprobeerd. Ik had erge pijn in mijn bovenrug zodra ik op mijn rug ging liggen, die uitstraalde naar mijn borstbeen. Ook trilde mijn rechterbovenooglid al 3 maanden. Boven verwachting kon ik thuis meteen pijnloos gaan liggen bij het slapen gaan, zonder meteen gedwongen in de foetushouding te gaan van de pijn. Mijn wangen bleven uren rood doorbloed en mijn ooglid trilde niet meer in de avond, dit bleef ook dagen lang weg. Al met al blij na al 1 behandeling. Pijnloos leven is binnen bereik. Ik wil ook een Bemer thuis!

Maarten
Door

Maarten

op 22 Oct 2015

Wat is het toch fijn om mensen met de Bemer te mogen behandelen, zeker als ze dan hetzelfde effect en resultaat ervaren als ik zelf. Ook Barbara ervaart dat als je kan kiezen tussen pijn en pijnloos, dat het antwoord dan simpel is, Bemer.

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!