21 januari 2014 
2 min. leestijd

Bewust eten, maakt dat je je niet onbewust volpropt met vulling.

Heb je er al eens bij stilgestaan wat je op een dag naar binnen werkt, soms zonder het helemaal te beseffen? Zittend op de bank, zappend voor de TV. En doe je dat bewust of onbewust?

Ben jij je bewust van wat je eet??

  • Weet jij wat het voedsel dat je eet, doet in je lichaam?
  • Ben je je wel bewust waarom je dat eet?
  • Kan je je voorstellen dat je dingen eet om je prettiger te voelen?
  • Kan je je voorstellen dat je dingen eet om iets te onderdrukken?
  • Als je zappend op de bank zit, chips te eten, waarom dan chips?

Het wordt steeds duidelijker dat voeding en leefstijl grote invloed hebben op veel ongemakken en ziektebeelden waar mensen door geplaagd worden.

Als we als voorbeeld nemen de chips.
We weten allemaal dat chips eten niet gezond is. De meeste mensen weten ook wel waarom chips ongezond zijn.
Maar, de ‘voedingsmiddelenindustrie is nog veel gemener.
Zij weten, hoe meer smaaksensaties zij aan hun product toevoegen, des te moeilijker wordt het om het product te laten staan/liggen.

Smaaksensaties wat zijn dat?

Bij Smaaksensaties kan je denken aan: zout, ham-kaas, uien, Sweet Chili, Red Sweet Paprika, American BBQ (simpel gezegd kan je denken aan een kleurtje, een smaakje of een andere vorm).

Wil je bewuster ‘chips’ eten?

Doe dan zoals ze in een proef gedaan hebben. Ze lieten een halve bioscoop een handschoen aandoen aan de hand waar ze normaal hun popcorn mee oppakten en de andere helft (de controle groep) deed dat niet. Tijdens de pauze werd er gekeken wat het verschil was. Bij de eerste groep bleek het dat ze heel bewust waren van de keren dat ze een popcorn namen, hun popcorn was nog niet op. Bij de controle groep was de popcorn al op. (Een ander onderzoek hiervan lees je hier).

Wat kan je je afvragen op weg naar meer bewust-ZIJN?

  • Wat is de juiste leefstijl?
  • Wanneer ben je gezond?
  • Hoe weet je dat je gezond ben?
  • Ben je gezond als je niet ziek bent?

Het is de bedoeling dat je naar je lichaam leert luisteren en weet hoe het reageert. Dan kun je voor jezelf een eet- en leefpatroon ontwikkelen waar je je goed bij voelt.

De huidige eet-, werk- en leefgewoonten werken ziekte in de hand.

TIP

Als je zorgt dat je darmflora in balans is, kan je ook beter je emoties verteren.

Om je darmflora te optimaliseren kan je denken aan: Prebiotica / Probiotica.
Als je je eetgewoonten of je hele lifestyle wilt veranderen en daar begeleiding bij wilt, neem dan contact op.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden" en dus ook m'n doelgroep. Mensen met chronische klachten. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn interesses liggen bij: door motorrijden ontspannen, wandelen met de honden in de natuur, me laten inspireren door andere. Mijn werk en mijn vrouw zijn mijn grote passie.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down