22 november 2014 
2 min. leestijd

Candida, (direct of indirect) de oorzaak van alle ziektes?

Candida, (direct of indirect) de oorzaak van alle ziektes?

Candida Albicans is een gist die in een goede harmonie leeft met de andere bacteriën.
De darmflora bestaat uit een 1000 verschillende soorten bacteriën. We zeggen dan dat de de totale darmflora in symbiose is.
Onder bepaalde omstandigheden zet de gist zich om naar een schimmel en gaat woekeren.

Als het evenwicht in de darm teveel verstoord raakt noemen we dit een disbiose. Als de Candida-gistcel teveel in aantal toeneemt verandert hij van een onschuldige gistcel naar een agressieve schimmel en ontwikkelt hij lange scherpe schimmeldraden.

Mogelijke oorzaken waardoor Candida een plaag wordt:

 • de enorme hoeveelheden verborgen suikers die we vandaag de dag binnenkrijgen. De voedingsmiddelenindustrie stopt tegenwoordig overal suiker in. (Suiker is een verslavende stof en natuurlijk wil de voedingsmiddelenindustrie dat je hun product blijft kopen). Het lijkt erop dat de Candida als functie heeft de suiker op te ruimen. Als er veel aanbod is van suiker zal de Candida ook moeten zorgen dat het in grote getale aanwezig is om de suiker op te ruimen.
 • ziekten worden vaak bestreden met antibiotica, een middel dat het leven in de darm teniet doet anti(tegen)Bio(leven)tica. Hierdoor wordt de disbalans verder verstoord, waardoor de Candida alleen maar sterker kan worden.
 • de darmen zijn, zoals iedereen natuurlijk weet, voor de vertering van ons voedsel. Maar aan je stoelgang kun je ook aflezen hoe je omgaat met het verteren van je emoties. Stress b.v. is een emotie die je behoorlijk uit balans kan brengen zeker als er sprake is van een langdurige stress situaties.
 • slechte voeding zoals fast-food (fast-food is geen voedsel maar vulling), geraffineerde voeding en kant- en klaarvoer, behoren allemaal tot het gemaksvoedsel van tegenwoordig. Als je goed voor jezelf wilt zorgen dan koop je alleen nog voedsel zonder streepjescode (VERS voedsel) en/of onbespoten. Voor de mensen die dat niet kunnen betalen; kijk waar je dingen kan laten die ook een belasting voor je lichaam zijn zo als bv slecht voedsel (chips, frisdrank, koekjes etc.) en roken. Stoppen met roken maakt het mogelijk om gezonder te gaan leven!
 • ziekte als de griep en Pfeiffer kunnen ook redenen zijn dat je een candida krijgt, omdat deze een enorme impact op je immuunsysteem hebben.

Welke klachten kun je hebben als je candida hebt:

 • Buikpijn / opgeblazen gevoel / buikkrampen / Onverklaarbare spijsverteringsstoornissen
 • Diarree / verstopping
 • Vermoeidheid
 • Spier en gewrichtspijnen
 • Depressiviteit
 • Vaginale jeuk , witte afscheiding , vaginale Schimmel infectie, branderig gevoel, pijn tijdens het plassen
 • “Vage klachten”  (bv. futloosheid, vermoeidheid, maagpijn, huiduitslag, voedingsintolerantie’s)
 • Verhoogde vatbaarheid voor infecties

Dit zijn de 2 stadia van Candida:

 1. Candida zit in je darmen
 2. Candida zit door heel je lichaam

Gelukkig kan je zelf ook het nodige doen.
Wat?
Lees dat in het e-book ‘Is Candida de veroorzaker van elke chronische ziekte?‘.

Heb je iets aan dit verhaal gehad? Zou je dat hieronder willen delen?
Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?

Heb je nog andere vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Zapper (= Bio-resonantie apparatuur) word ingezet bij o.a. Candida
Door

Zapper (= Bio-resonantie apparatuur) word ingezet bij o.a. Candida

op 22 Jan 2021

[…] De stelling van Hulda Clark was “Elke kanker patiënt heeft last van candida!”. Candida komt tot groei door de grote hoeveelheid suiker in ons lichaam. Als de Candida het niet aan kan, […]

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!