04 september 2014 
1 min. leestijd

Doelstelling behalen, is dat een opgave voor je?

Doelstelling behalen, is dat een opgave voor je?

Doelstelling

Bij een doelstelling stel je een bepaald doel als eindpunt.

Daarbij is het niet belangrijk dat het een doel is wat je makkelijk kan behalen (de sky is the limit).
Als je het behalen nu nog te moeilijk vind kan je het in kleinere sub-doelen opdelen.
Als je buiten je comfort zone komt heb je de meeste kans iets te leren.

Als dit doel buiten je bereik ligt kan dit betekenen dat er blokkades op je weg liggen die maken dat je je doel nu nog niet kan bereiken. De blokkades die we weg kunnen halen, maken het zicht op je doel weer makkelijker. Want jouw focus word vertroebeld door de gedachte dat je je doel niet gaat bereiken.

Doelstelling = bepalen van je doeldoelstelling

Be-palen
je doel afbakenen door er paaltjes omheen te zetten -> zie foto
Nu kan het natuurlijk zijn dat je het idee hebt dat andere mensen van invloed zijn op jouw doel, maar dan ben jij nog steeds de sturende factor in in dat doel.
Door dat JIJ het doel stelt, ben jij de ‘baas’ over dat doel en ben jij dus ook degene die moet sturen en bijsturen van de gekanaliseerd energie.

Het is natuurlijk noodzakelijk om een doel te stellen voor dat je ergens aan kan werken.

Een doelstelling is een vroeg stadium van focussen.

Doelstelling Cliënt, aantal dagen thuis werken!

Ik heb ooit samen met een cliënt gewerkt aan bovenstaand doel.
Als ik zo naar dat doel kijk dan denk ik, wat kan ik als coach daar aan doen?

Maar natuurlijk kan ik blokkades en blokkerende overtuigingen weghalen. Want stel dat deze cliënt denkt “daar gaat mijn baas nooit in mee”.
Dan zit er een behoorlijke blokkerende overtuiging in de weg. Die kan ik natuurlijk weghalen.

Het (voor mij ook) wonderlijke was dat deze cliënt op de dag dat hij zou stoppen op die afdeling, van z’n baas te horen kreeg dat hij 3 dagen thuis mocht gaan werken. Laat dat nou precies zijn waar we aan gewerkt hebben!

Als ik met een cliënt aan een zo iets, ontastbaars werk, dan gebruik ik de doelstelling als ingangszin.
Heb jij ook een ‘lastige’ wens die je in vervulling wilt laten gaan?
Neem dan contact met me op!

Graag wel een wens die makkelijker is dan lopen over water [youtube]http://youtu.be/VmYnl7FBEPo[/youtube] want daar heb ik nog wat blokkerende overtuigingen op zitten.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!