Drinkwater, hoe maken ze dat van vervuild water?

Drinkwater, hoe maken ze dat van vervuild water?

drinkwaterHelaas komt het steeds vaker in het nieuws dat er vervuiling in het oppervlakte – en/of drinkwater worden aangetroffen.

Ik hoorde pas nog in het nieuws dat de waterleidingbedrijven de normen naar boven toe hebben aangepast, gelijk met die van Duitsland (ze konden het water niet meer schoon krijgen dus werd de norm aangepast “maakt u zich vooral geen zorgen het water is nog schoon!”)

Inhoudsopgave

 1. Vervuiling van de grond / het drinkwater
 2. Uit welke bron tappen zij ons drinkwater?
 3. Geneesmiddelen in het oppervlaktewater
 4. Gratis geneesmiddelen uit de kraan!
 5. De Rijn was toch weer schoon??
 6. Transport systeem van drinkwater:
 7. Andere verontreinigingen in het drinkwater:
 8. Bewust-wording en waterzuivering
 9. Waterzuivering in de natuur

Vervuiling van de grond en het drinkwater

drinkwater

 • Een kwart van het grondwater waaruit drinkwater wordt gewonnen heeft te hoge of bijna te hoge concentraties bestrijdingsmiddelen. Van de 192 ‘grondwaterwinningen’ die het RIVM heeft bekeken, hebben er 26 een hogere concentratie gewasbeschermingsmiddelen dan volgens de norm is toegestaan. Hier lees je meer.
 • De drinkwaterbron voor 1,3 miljoen Zuid-Hollandse inwoners van de Randstad, de Afgedamde Maas, is vervuild met dimethoaat, een bestrijdingsmiddel voor de land- en tuinbouw (de waterinname is natuurlijk gestopt!) Meer lees je hier.

 • Illegale Lozingen op het oppervlaktewater – NIEUWEGEIN – Uit het Lekkanaal in de provincie Utrecht wordt tijdelijk geen water gehaald voor de productie van drinkwater. Het kanaal, dat de rivier de Lek verbindt met het Amsterdam-Rijnkanaal, blijkt vervuild met de giftige stof fenol, ook bekend als carbolzuurRest van het bericht kun je hier lezen.

Uit welke bron tappen zij ons drinkwater?

 • RIVM: medicijnen maken het water ziek! Via het riool komt een gevaarlijke hoeveelheid geneesmiddelen in het water terecht. Het water uit de kraan is nog goed, maar de kwaliteit van de drinkwaterbronnen wordt bedreigd!  – Wat denk je bijvoorbeeld van de mensen die een chemo behandeling ondergaan, die plassen dat thuis uit en dit kan ^gewoon^ in het riool! Sommige van deze stoffen zijn kankerverwekkend!
 • Vewin (de Vereniging van waterbedrijven) luidde dit voorjaar de noodklok; er is het nodige mis met de bron van ons drinkwater. Het kost steeds meer moeite om het beschikbare oppervlaktewater te zuiveren. Lees het artikel op de site van RADAR!
 • Schadelijke stoffen die op de zwarte lijst staan!
 • Lijst van potentieel zeer zorgwekkende stoffen
 • Lijst van zeer zorgwekkende stoffen
 • Er zit een kankerverwekkende stof in het water “wel in een hele lage dosis hoor” zegt Drinkwater Brabant.

Geneesmiddelen in het oppervlaktewater

Ongeveer 200 soorten geneesmiddel zijn aangetoond in Nederlands oppervlaktewater.

 • Veel in drinkwaterbronnen voorkomende geneesmiddelen zijn:
  • de antibiotica – Sulfamethaxol en Erytromycine
  • pijnstillers – Ibuprofen en Diclofenac
  • cholesterolverlager – Bezafibraat
  • een middel tegen epilepsie en stemmingsstoornissen – Carbamazepine

Gratis geneesmiddelen uit de kraan!

Bij een test werden in het drinkwater 15 geneesmiddelen gevonden. Gelukkig zijn de concentraties in drinkwater door verdere zuivering een stuk lager dan die in oppervlaktewater.

De meeste geneesmiddelen die voorkomen zijn:

 • de pijnstiller Acetylsalicylzuur
 • het middel tegen epilepsie Carbamazepine

De rest van het artikel kun je hier vinden!

De Rijn was toch weer schoon??

De Rijn behoort tot de meest vervuilde rivieren ter wereld als het gaat om microplastic. Het water van de rivier bevat tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer. De meeste plasticvervuiling komt voor in het deel van de Rijn dat door het Ruhrgebied in Duitsland stroomt. 
Besef je wel dat als de uiterwaarden overstroomt dat die plastic deeltjes dan op de grond komt te liggen die onze koeien eten? Gevolg is dat wij die plastic deeltjes eten of drinken!!! Meer lees je hier

Transport systeem van drinkwater:

 • Het kraanwater in Nederland kan verschillende zware metalen  (zoals bv lood) bevatten. Door het leidingwerk waar dit water doorstroomt. Nou zijn volgens mij de loden transport leidingen alleen nog in hele oude huizen aanwezig maar toch iets om bij stil te staan!
 • Het wetenschapstijdschrift EOS waarschuwde in 2016 dat bijna 30 procent van ons waterleidingnet bestaat uit asbestleidingen en die laten asbestvezels los. Er zijn amper studies gedaan naar de gevolgen, maar de weinige studies die er wel zijn wijzen op een verhoogd risico op kankers. De media besteedden maar weinig aandacht aan deze waarschuwing. Lees hier het hele verhaal.

Andere verontreinigingen in het drinkwater:

 • Het water kan verschillende micro-organisme bevatten (denk daarbij o.a. aan bacteriën & parasieten). Als reactie hierop voegden de waterleidingbedrijven Chloor aan het water toe. (Gevolg, de darmflora in onze darmen gaan dood, wat dan weer een negatief effect heeft op ons immuunsysteem.). Je kunt dus niet zomaar chloor aan het water toevoegen om de kwaliteit aanvaardbaar te maken, dat kan kwalijke gevolgen hebben!
 • Hardheid van het water. Je weet dat je douchekop, koffiezetapparaat en je wasmachine niet tegen al de kalk in het water kunnen. Hoe denk je dat dat gesteld is mijn jou lijf? Nou, ik kan je vertellen dat wij daar ook last van hebben! Klachten als stijfheid en verkalking in de aderen kan het gevolg zijn van een te grote inname van kalk (je kunt er zelfs een droge en schilferige huid van krijgen).

 • Door de overbemesting i.v.m intensieve landbouw komen steeds meer schadelijke stoffen in het milieu (denk maar aan Nitraten op plaatsen waar veel Mais geteeld word). Door deze eenzijdige bemesting wordt de balans steeds schever en worden tekorten in de bodem steeds groter.

 • En dan hebben we het nog niet over het weglekken van stoffen wat helaas in elk bedrijf wel voorkomt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld glastuinbouw waar stoffen in de grond zakken. Wat denk je van illegale drugs labs (die nemen het niet zo nauw met de regels).

Waterzuivering in de natuur

Het water zakt door de verschillende bodemlagen waardoor het water wordt gefilterd en gelijk ook mineralen en sporen elementen kan opnemen. Zo komt het grondwater ook in contact met het aardmagnetische veld.

Bewust-wording en waterzuivering

Bewustwording doe je vaak door kleine stapjes te zetten (zo blijft het ook behapbaar).
Zelf je water zuiveren is er zo één.
Kiest voor een gezondere levensstijl – je weet dat het belangrijk is meer gezond water te drinken.

Dan ga je op onderzoek uit en leer je, ZELF een waterfilter hebben, is de oplossing voor goed drinkwater.

En ik kan je zeggen, je krijgt van uit het systeem 1 x per jaar een berichtje dat je je filter moet vervangen.
Bij ons in  ‘s-Hertogenbosch zit er zoveel kalk in het water dat de buitenste laag van het eerste filter na een halfjaar al vol zit.
Dat betekent niet dat je weer een filter moet aanschaffen!
Je moet met een schoon schuursponsje de buitenste laag er afschuren,
waardoor alle kleine poriën in dat eerste filter weer open zijn en er dus weer water door het filter kan.

Dat betekent dus ook dat dat eerste filter, kalk tegenhoud wat anders dus in ons lichaam was gekomen.
Heb je nog vragen neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Preventie is de beste weg om niet ziek te worden. #corona
Door

Preventie is de beste weg om niet ziek te worden. #corona

op 17 Dec 2020

[…] schoon water bedoel ik gefilterd water. Dit omdat het oppervlaktewater, waar het drinkwater uit gemaakt wordt, steeds meer rommel bevat en de […]

Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!