Chloor

Chloor, waarom hebben wij dat nodig?

Chloor zorgt samen met Natrium en Kalium voor de vochtbalans in het lichaam (Natrium/Kalium pomp).

In eten en drinken zit veel (toegevoegd) zout, dus daardoor krijgt iedereen automatisch al meer dan genoeg binnen.
De nieren zorgen ervoor dat het lichaam niet te veel chloor verliest.
Ook bij een zoutarm dieet is er geen risico op een tekort.

  • Chloor is noodzakelijk voor het vormen van maagzuur.
  • Dit mineraal bevordert de reinigende werking van de lever zodat afvalproducten beter uit het lichaam verwijderd kunnen worden.
  • Chloor helpt de longen bij de uitscheiding van koolstofdioxide
  • is betrokken bij het transport van hormonen.
  • Het mineraal onderhoud de gezondheid van gewrichten en pezen.

Deze voedingsmiddelen zijn er rijk aan: chloor

  •  keukenzout (NaCl)
  •  zeewier
  •  olijven
  • hoge bloeddruk (Door een overmatig gebruik van keukenzout kan het lichaam vocht vasthouden (Oudeem) wat bloeddruk verhogend werkt).

    Note:

Maximaal 6 gram keukenzout of natriumchloride houd je de bloeddruk gezond en beperk je het risico op hart- en vaatziekten

Heb je iets aan deze pagina gehad?
Zou je dat dan hieronder willen delen?

Heb je nog een vraag of opmerking voor me, neem je dan contact met me op?






*bron: Vitamine om van te genieten
Ellen
Door

Ellen

op 03 Jul 2016

Waar ( in welk land) kan ik keukenzout kopen, zonder antiklontermiddel, zoals vroeger ( 1960-1995) dat ook in ons land gewoon was?

Reactie plaatsen

Heb je een vraag?