08 juli 2021 
3 min. leestijd

Weet je dat er ook nuttige file activiteiten zijn?

Weet je dat er ook nuttige file activiteiten zijn?

Wat kun jij aan je vitaliteit doen, als je in de file staat.

De activiteiten die mensen vaak in een file doet zijn o.a.:

  • scheren
  • opmaken
  • mail nakijken

activiteiten die je normaal doet voor je in je auto stapt.  
Activiteiten die mogelijk voortkomen uit het feit dat mensen te laat hun bed uitkomen, zodat ze er voor kiezen die dingen in de auto te doen (met alle gevaren die daar aan kleven).  

Ik heb het hier over file activiteiten die iets toevoegen aan het geheel en die mogelijk zelfs je vitaliteit verhogen.

Je kan kiezen uit de volgende file activiteiten:

  • een totale lichaamsmassage 
  • een optimalisatie van je lichaam
  • immuunsysteem stimuleren 
  • stress opruimen

Totale lichaamsmassage als file activiteit

oorBij een totale lichaamsmassage denk je vaker aan iets groots, maar grootte is niet altijd belangrijk. Soms is de intensiteit minstens zo belangrijk. Deze totale lichaamsmassage ga je zelf aan je eigen lichaam geven, gedurende de tijd dat je in de file staat (of op andere momenten. Dat kan natuurlijk ook).


Zoals je aan het plaatje links kan zien zit je hele lichaam in je oor 'verstopt' (zoals je dat ook o.a. in je iris en je voeten kan vinden).

Hoe ga je te werk?

Werkwijze: Start met je hand aan de voorkant (bovenkant) van je oor en knijp voorzichtig met duim en wijsvingers in je oor, ga via de buitenkant naar achter, langzaam naar voren en weer omhoog naar de voorkant van je oor. Vervolgens ga je weer terug via de binnenkant van je oor. Zo werk je langzaam je hele oor af in de wetenschap dat je je hele lichaam een massage aan het geven bent. Als je je ene oor gedaan hebt ga je naar je andere oor en daar herhaalt je het hele proces opnieuw.

Dit kun je natuurlijk ook specificeren, je kunt er ook voor kiezen een bepaald orgaan wat extra aandacht te geven. Bv je hebt last van je buik, masseer je buik en spijsvertering extra.

Welke file activiteiten kun je nog meer doen?

Ook kun je, terwijl je een plek in je oor masseert.
Ook tegen jezelf zeggen, dat de verschillende organen die je aanraakt hun taken nog beter gaan doen. (bv. terwijl ik het punt van m'n maag masseer word al het voedsel in m'n maag op de efficiëntste manier voorbereid voor de verdere vertering zodat ik er alle energie uit kan halen die er inzit). 

Tegen jezelf praten (in de file) klinkt mogelijk wat vreemd, maar als dat nu zou maken dat je daardoor een betere vertering zou hebben?
En wat als het totaal geen effect zou hebben (of niet aantoonbaar)? Praten is het over brengen van energie via een trilling.

Een optimalisatie van je lichaam

Door mee te zingen met de liedjes die je hoort, worden organen gestimuleerd. Dit gebeurt met de verschillende resonanties die de verschillende tonen voort brengen. Elke cel, elk orgaan eigenlijk het hele organisme heeft zijn eigen resonantie (denk maar aan die zware bastonen die je in je buik voelt). Ook al zal de muziek die je beluisterd niet zo hard staan dat je je buik voelt bewegen toch komen de verschillende frequenties wel bij de organen aan. (Je bestaat voor meer dan 70 % uit water en water verplaatst trillingen).

Immuunsysteem stimuleren als file activiteit

- Als je met een gebalde vuist op je borstbeen slaat, dan heeft dat tot gevolg dat je je Thymus stimuleert en dat is dan weer goed voor je immuunsysteem (en mogelijk word je er ook wat alerter door).

- Door te zingen en te lachen activeer je je schildklier en daarmee ook je immuunsysteem, vandaar ook het spreekwoord 'lachen is gezond'.

Stress opruimen als file activiteit

Bij de Praktijk naar Bewust-ZIJN kun je verschillende methoden leren om met stress om te gaan. Of het nu betekent dat je een hartverzakking krijgt van oplichtende matrix borden of van zeurende collega's, als je werkelijk van je stress af wilt zijn er eenvoudige methodes.

Heerlijk toch dat je een tijdverspilling (in de file staan) nuttig kan maken?

Wat ga jij doen als je in file staat?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact op.


In 2013 heb ik meegewerkt aan een radio programma (om 5 uur 's ochtends speciaal voor de vroege automobilist) waar ik de mensen dit blog bericht uitlegde.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!