File, maak verloren tijd tot een nuttige activiteit

File, maak verloren tijd tot een nuttige activiteit

Wil je als je in de file staat je kostbare tijd nuttig gebruiken? Lees dan hier welke handvatten je kan toepassen om je vitaliteit en je plezier te verhogen. Naast scheren en opmaken kan je ook maken dat je alerter en fitter word (zelfs met één hand aan je stuur) dus de verkeersveiligheid komt niet in het geding!

Het drinken van water in de file maar ook tijdens het rijden is een gezonde zaak.

Vaak zijn file activiteiten dingen als (scheren, opmaken), activiteiten die je normaal doet voor je in je auto stapt. Activiteiten die dus voortkomen uit het feit dat mensen te laat hun bed uitkomen, zodat ze er voor kiezen die dingen in de auto te doen (met alle gevaren die daar aan kleven).
Ik heb het hier over file activiteiten die iets toevoegen aan het geheel en die mogelijk zelfs je vitaliteit verhogen.

Ik denk aan:

 • een totale lichaamsmassage
 • een optimalisatie van je lichaam
 • immuunsysteem stimuleren
 • stress opruimen

Totale lichaamsmassage

oorBij een totale lichaamsmassage denk je vaker aan iets groots, maar grootte is niet altijd belangrijk. Soms is de intensiteit minstens zo belangrijk. Deze totale lichaamsmassage ga je zelf aan je eigen lichaam geven, gedurende de tijd dat je in de file staat (of op andere momenten, dat kan natuurlijk ook).

Zoals je aan het plaatje links kan zien zit je hele lichaam in je oor ‘verstopt’ (zoals je dat ook o.a. in je iris en je voeten kan vinden).

Werkwijze: Start met je hand aan de voorkant (bovenkant) van je oor en knijp voorzichtig met duim en wijsvingers in je oor, ga via de buitenkant naar achter, langzaam naar voren en weer omhoog naar de voorkant van je oor. Vervolgens ga je weer terug via de binnenkant van je oor. Zo werk je langzaam je hele oor af in de wetenschap dat je je hele lichaam een massage aan het geven bent. Als je je ene oor gedaan hebt ga je naar je andere oor en daar herhaalt je het hele proces opnieuw.

Dit kan je natuurlijk ook specificeren, je kan er ook voor kiezen een bepaald orgaan wat extra aandacht te geven. B.v. je hebt last van je buik, masseer je buik en spijsvertering extra.

Ook kan je, terwijl je dit doet, tegen je zelf zeggen dat de verschillende organen die je aanraakt of gaat aanraken dat die hun taken nog beter gaan doen (bv. terwijl ik het punt van m’n maag masseer word al het voedsel in m’n maag op de meest efficiënte manier voorbereid voor de verdere vertering zodat ik er alle energie uit kan halen die er inzit). Tegen jezelf praten (in de file) klinkt mogelijk wat vreemd, maar als dat nou zou maken dat je daardoor een betere vertering zou hebben? En wat als het totaal geen effect zou hebben (of niet aantoonbaar)? Praten is het over brengen van energie via een trilling.

 • een optimalisatie van je lichaam

  Door mee te zingen met de liedjes die je hoort, worden organen gestimuleerd. Dit gebeurt met de verschillende resonanties die de verschillende tonen voort brengen. Elke cel, elk orgaan eigenlijk het hele organisme heeft z’n eigen resonantie (denk maar aan die zware bastonen die je in je buik voelt). Ook al zal de muziek die je beluisterd niet zo hard staan dat je je buik voelt bewegen toch komen de verschillende frequenties wel bij de organen aan. (Je bestaat voor meer dan 70 % uit water en water verplaats trillingen).
  Je zult je gaande weg gelukkiger gaan voelen, door dat je zingt kan je de sores loslaten.

 • Immuunsysteem stimuleren

  – Als je met een gebalde vuist op je borstbeen slaat, dan heeft dat tot gevolg dat je je Thymus stimuleert en dat is dan weer goed voor je immuunsysteem (en mogelijk word je er ook wat alerter door).
  – Ook door te zingen en te lachen activeer je je schildklier en daarmee ook je immuunsysteem, vandaar ook het spreekwoord ‘lachen is gezond’.

 • Stress opruimen

  Bij de Praktijk naar Bewust-ZIJN kan je verschillende methoden leren om met stress om te gaan. Of het nou betekend dat je een hartverzakking krijgt van oplichtende matrix borden of van zeurende collega’s, als je werkelijk van je stress af wilt zijn er eenvoudige methodes.

  Heerlijk toch dat je een tijdsverspilling (in de file staan) nuttig kan maken?

  Wat ga jij doen als je in file staat?

  Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact op.

  In 2013 heb ik meegewerkt aan een radio programma (om 5 uur ’s ochtends speciaal voor de vroege automobilist) waar ik de mensen dit blog bericht uitlegde.

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!