16 mei 2008 
2 min. leestijd

Helse hoofdpijn

Helse hoofdpijn

Sonja heeft elke dag helse hoofdpijnen

Ik kreeg op m’n Facebookpagina de volgende vraag van een Sonja:

En heb jij voor mij iets tegen hoofdpijn? Excuus dat ik zo bij jou inbreek, je kent me verder niet! Ik zag je bij J.M. staan, vandaar mijn reactie. Ik heb elke dag helse hoofdpijnen.

Als eerste is het natuurlijk altijd belangrijk dat je in met deze klacht naar de huisarts gaat.

De eerste wedervraag die ik stel is of ze voldoende drinkt (we hebben gemiddeld 1,5 liter water nodig (dagelijks).

Hierop antwoord ze als volgt:

Dank voor je antwoord. Op het werk drink ik genoeg (thee en koffie). Als ik vrij ben alleen ’s morgens 1 kopje thee en ’s avonds kopje koffie. Ik moet je erbij zeggen dat ik dit al jaren zo doe. De hoofdpijn heb ik sinds een paar maanden”.

Beste Sonja,
dan heb ik een suggestie voor je die een ommekeer in je leven kan betekenen.

STOP met Koffie 
(tweede keus is, stop met koffie VOOR 11.00 uur) hoofdpijn

  • Je lichaam is aan het ontgiften tussen 2 uur ’s morgens en 11 uur ’s morgens, koffie stopt dit proces. Dus na je eerste koffie stopt je lichaam met ontgiften waardoor alle afvalstoffen in je systeem blijven.

Veel mensen die door de week dagelijks veel koffie drinken merken in het weekend dat ze hoofdpijn hebben. Dit kunnen ontwenningsverschijnselen zijn. Door dan koffie te drinken verdwijnt de pijn, omdat je de cafeïne weer toegediend krijgt.

Ook kan het zijn dat het systeem zo enorm veel afvalstoffen rond pompt dat deze een ophoping krijgen in de hersenen. DAN zou stoppen met koffie dus de beste oplossing zijn.

  • een tweede de reden om te stoppen met koffie EN zwarte thee is, omdat deze twee dranken DEHYDRATEREND werken (betekent dat je meer vocht uitplast). Mogelijk is dat de reden dat je bij een goed restaurant ook een glas water geserveerd krijgt bij een kopje koffie?

Zou je het extra water wat je uitgaat plassen meteen willen compenseren, dan zou je na elke kop koffie en/of thee, 1 GLAS WATER moeten drinken om het tekort aan vocht weg te werken (dit geldt overigens ook voor alcohol).
 Zoals je waarschijnlijk wel weet is vocht HET transport middel voor voedingsmiddelen en afval stoffen in je lichaam en je hersenen.
Ik hoop hier mee je vraag beantwoord te hebben.

Wanneer weet je dat je genoeg water drinkt?

Wel, dit is heel eenvoudig na te gaan: één van de functies van water is het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam (door middel van urineren). Je drinkt dus genoeg water wanneer je urine doorzichtig en geurloos is. Een ander signaal is dorst: wanneer je dorst hebt, is je lichaam al aan het uitdrogen. Het is dus belangrijk om regelmatig te drinken, ook al heb je nog geen dorst.

Ik heb nog wel een suggestie voor je, ik weet niet of je veel mobiel belt, op deze pagina vind je de oplossing voor dit soort klachten.
Deze oplossing heeft bij veel mensen al de hoofdpijn drastisch doen afnemen of doen verdwijnen.

Wil je meer weten over dit muntje, er zelf een aanschaffen of heb je een vraag,
Neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!