Himalayazout, bijzonder kostbaar en geneeskrachtig
Himalayazout bevat alles wat we nodig hebben.
Vroeger werd zout gebruikt om vlees te pekelen (zodat het langer bewaard kon worden) en als betaalmiddel.
Romeinse soldaten kregen betaald met een portie zout (zo kostbaar was het). Deze portie zout noemden ze ‘Salarium’ (daar komt ook ons woord salaris vandaan).
Tegenwoordig is het o.a. een manier om alle mineralen en sporen elementen binnen te krijgen.
Himalayazout is, Oer water diep in het binnenste van de Himalaya omgevormd tot zoutkristal.
Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit zout en water.
Naast water en zuurstof, is zout onmisbaar voor het lichaam. Alleen als het zout door het lichaam wordt opgenomen heeft het lichaam er wat aan.
Gewoon keukenzout (Natriumchloride = Na + CL) is een chemische stof die slecht opgenomen wordt en daardoor het lichaam belast. Hierdoor kunnen we, hoe zout we ook eten, een tekort hebben aan zout.
Waar komt Himalayazout vandaan?
Himalayazout is afkomstig uit opgedroogde delen van de oerzee.
Oer water diep in het binnenste van de Himalaya omgevormd tot zoutkristal.
Himalayazout is miljoenen jaren oud en dateert dus uit de tijd van ver voor de milieuverontreiniging. Dat is iets dat van tegenwoordig uit zeewater gewonnen zout niet gezegd kan worden. Himalayazout is natuur zuiver. Het heeft al zijn oorspronkelijke elementen behouden.
Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.
Van oer knal naar oer zout (Himalayazout).
De hele wereld en alles wat er op leeft is ontstaan uit een soort oersoep, dit wordt bewezen door wetenschappelijke feiten.
Het leven is ontstaan in het water. Dat water ofwel de oerzee bevat de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog steeds bestaat.
- Als baby’s liggen we in de baarmoeder in een zout badje dat we ‘vruchtwater’ noemen en dat verdacht veel lijkt op het verdunde oer water.
- Ons hersenvocht is eveneens verdunt oer water.
- Ons bloed smaakt zout, evenals ons zweet en onze tranen. Bloed bestaat voor 0,9 procent uit mineraalzouten, de samenstelling ervan is voor 98 procent identiek aan zeezout en is dus verdunt oer water.
- We zijn op maar liefst drie cruciale niveaus verdunt oer water, te weten ons bloedplasma, onze lymfevloeistof en het vocht dat onze cellen omringt.
- Diarree wordt verholpen met een simpele water- en zoutoplossing en we krijgen zoutoplossingen toegediend in een ziekenhuis om ons in leven te houden.
Himalayazout is een goed opneembaar zout.
Mineralen die in het lichaam een elektrische lading bezitten worden elektrolyten genoemd. Elektrolyten als Natrium, Kalium, Calcium, Magnesium en Chloor zijn onmisbaar voor het eigen ‘elektriciteitsnet’ van het lichaam. Zij maken het mogelijk dat informatie tussen cellen wordt uitgewisseld en dat het zenuwstelsel goed functioneert. Zout is van belang voor een gezonde elektrolytenhuishouding en is tevens onmisbaar vanwege de essentiële wisselwerking met water. Geen gedachte, emotie of activiteit zonder zout.
Himalayazout bestaat uit de volgende elementen:
Antimoon, Arseen, Barium, Beryllium, Bismut, Boor, Broom, Cadmium, Calcium, Cerium, Cesium, Chloor, Chroom, Dysprosium, Erbium, Europium, Fluor, Fosfor, Gadolinium, Gallium, Germanium, Goud, Hafnium, Holmium, Ijzer, Indium, Iridium, Jood, Kalium, Kobalt, Koolstof, Koper, Kwik, Lanthaan, Lithium, Lood, Lutetium, Magnesium, Mangaan, Molybdeen, Natrium, Neodymium, Nikkel, Niobium, Osmium, Palladium, Platina, Praseodymium, Renium, Rhodium, Rubidium, Ruthenium, Samarium, Scandium, Seleen, Silicium, Strontium, Tantaal, Telluur, Terbium, Thallium, Thorium, Thulium, Tin, Titaan, Vanadium, Wolfraam, Ytterbium, Yttrium, Zilver, Zink, Zirkonium, Zwavel en Spoorelementen.
Wil je op een kritische manier kijken naar Himalayazout lees dan eens deze website.