18 april 2024 
1 min. leestijd

Natuurgeneeskunde, wat is dat eigenlijk?

Natuurgeneeskunde, wat is dat eigenlijk?
Als natuurgeneeskundige werk ik natuurlijk met kennis vanuit de natuurgeneeskunde (INTEGRA).
Ik heb dit aangevuld met een opleiding die meer werkt op het emotionele lichaam (NEI)
en een opleiding meer gericht op het mentale lichaam (NLP).

De achterliggende gedachte van de Natuurgeneeskunde.

Bij de Natuurgeneeskunde gaan we uit van het aangeboren vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen wanneer het de juiste omstandigheden en ondersteuning krijgt. Door methodes in te zetten die dit proces versterken zal je een snellere verbetering kunnen verwachten.

Opsporen en behandelen van oorzaken. 

Waar de gewone geneeskunde veel al bezig is symptomen te onderdrukken, probeert de natuurgeneeskunde de onderliggende oorzaken van ziekte te op te sporen en te behandelen. Dankzij de INTEGRA heb ik daar verschillende ingangen voor geleerd. En ik maak natuurlijk ook dankbaar gebruik van mijn intuïtie!

Behandel je lichaam met liefde en aandacht.

Natuurgeneeskunde benadrukt zachte, niet-invasieve therapieën die het risico op schade minimaliseren. Je kunt hierbij denken aan middelen om het lichaam te draineren (van afvalstoffen te ontdoen), voedingssupplementen om te korten aan te vullen (te weinig mensen beseffen wat een tekort aan vitamine of mineralen kan betekenen), Fotonen therapie en de Bemer.

Natuurgeneeskunde overdragen aan mijn cliënten.

Een van de leukste en belangrijkste dingen in mijn werk is kennis over dragen.
Want als jij weet waarom je iets moet veranderen en wat daar dan het effect van kan zijn, dan ben je ook eerder geneigd om dat te doen.
Waar mogelijk zal ik je een methode meegeven, zodat je ook met je zelf aan het werk kan.

De natuurgeneeskunde ziet het lichaam als een geheel.

Natuurgeneeskunde hanteert een holistische aanpak waarbij rekening wordt gehouden met de onderlinge verbondenheid van Body, Mind and soul.
Holistische is ontstaan uit het woord holos (dat geheel betekent)
Juist de onderlinge verbondenheid van de Body, de Mind en de Soul is zo bijzonder omdat
bv. pijn aan je been te maken kan hebben met:
- een spier
- een bot 
- een emotie
- een meridiaan
- een orgaan
En allemaal op die plek waar je die pijn ervaart.

Preventie: 

Natuurgeneeskunde benadrukt het belang van preventie als de beste manier om een optimale gezondheid te behouden.
Met het werk dat ik tijdens een consult doe vertel ik je het een en ander en ik geef je ook aan de mogelijkheid om aantekeningen te maken.
Ben je klaar om dieper in de wereld van de natuurgeneeskunde te duiken en de geheimen van de genezende kracht van de natuur te ontsluiten?
Natuurgeneeskunde, is je ticket naar een gezonder, meer bevredigend leven.

Als je dit interessant vond, wil je het dan met andere delen?
Heb je vragen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen. Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige. Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken. Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'. Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt. Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen. Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich). Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!