16 oktober 2015 
2 min. leestijd

Zelfgenezend vermogen, waar hebben we het eigenlijk over?

Zelfgenezend vermogen, waar hebben we het eigenlijk over?

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is, zoals het woord ook zegt, het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.
Dit is niet een heel hoog goed of heel bijzonder, ieder mens heeft het (natuurlijk is het wel mooi dat we zo’n systeem in ons lichaam hebben).

Zelfgenezend vermogen, heb ik dat ook?

Het lichaam is gemaakt om zolang mogelijk te leven en zal daar ook alles voor doen om dat te bereiken.
Het lichaam kan tot 70 % compenseren voor een klacht echt naar buiten komt. Gelukkig heeft het lichaam ook verschillende systemen in zich om beschadigingen te repareren.

Denk aan :

 • (LDL-) cholesterol om beschadigingen aan de binnenwand van een bloedvat te repareren
 • bloed plaatjes om bloedingen te stelpen (een snee in je vinger zie je na een paar dagen niets meer van)

Essentieel voor een goed zelfgenezend vermogen is dat het bloed in alle (haar)vaten en (de zo’n 80 tot 100 biljoen) cellen komt.
Het bloed vervoert de volgende ‘stoffen’:

 • brandstof voor de cellen
 • afvalstoffen van de cellen
 • bouwstoffen voor het lichaam

Stel je voor:

Je hebt hoofdpijn en je neemt een paracetamol,
nu kan je je afvragen doe die paracetamol weet bij je hoofd uit te komen.
Natuurlijk word de paracetamol opgelost en door je hele lichaam vervoerd en  komt dus ook bij je hoofd uit.
Je hele lichaam word als het ware een beetje verdooft zodat je de hoofdpijn niet voelt (dankzij de pijnstiller).
Ik hoop dat je nu ook snapt waarom je zo min mogelijk paracetamol of antibiotica moet nemen (het doet z’n werk in je hele lichaam of je dat nou wilt of niet). En gaat daarbij voorbij aan wat jou lichaam van nature doet.

Hoe gaat dat zelfgenezend vermogen in z’n werk?

Je hebt je vast wel eens in je vinger gesneden (klopt dat?)

 • Je vinger gaat dan bloeden
 • de bloedplaatjes uit het bloed komen samen in het wondje
 • er ontstaat een korstje
 • in de loop van de dag blijkt het wondje helemaal dicht
 • na een week heeft je lichaam de wondgenezing afgerond (en het wondje is niet meer zichtbaar).
 • Als je lichaam nu een iets minder goede conditie heeft kan dit natuurlijk ook een paar dagen of een week langer duren.

Dit proces vind natuurlijk ook plaats in je lichaam, denk aan een een gebroken been, een longontsteking of een Leaky gut die na verloop van tijd weer genezen zijn.

Zelfgenezend vermogen verbeteren

Om het zelfgenezendvermogen te verbeteren maak ik in de praktijk gebruik van de Bemer (het is ook mogelijk zelf een Bemer mat aan te schaffen) en Fotonen therapie, daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van Pinebark (dit omdat die OPC’s bevatten).

Zelfgenezend vermogen en jouw chronische ziekte

Fotonen therapie en/of de fysische-vaattherapie, helpt je lichaam. Want ze werken allebei op je zelf genezende vermogen. Als je de doorbloeding verbeterd, verbeterd ook de kwaliteit van je bloed, waardoor je immuunsysteem ook weer beter word. Het voordeel van ‘lichaam ondersteunend werken’ is dat je minder middelen hoeft in te zetten om de ziekte aan te pakken. In de meeste gevallen zijn dat namelijk lichaamsvreemde stoffen, wat vaak wil zeggen dat ze meer belastend dan ondersteunend werken.

Wil je dat we eens kijken welke mogelijkheden er zijn om jouw chronische ziekte aan te pakken?
Heb je nog andere vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?
Heb je iets aan dit verhaal gehad? Zou je dat hieronder willen delen?

Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen? Zou je het dan met hun willen delen?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!