07 juni 2015 
1 min. leestijd

Blessure of trauma, denk aan Fotonen Therapie.

Blessure of trauma, denk aan Fotonen Therapie.

Oorzaak blessure of trauma:

  1. blessure door sporten of te veel van ongetrainde spieren vragen
  2. trauma door ongeval of operatie
  3. psychisch trauma het meemaken van een afschuwelijke gebeurtenis
  4. spierpijn overbelasting van de spier. Spierpijn kan ook ontstaan door een ontsteking in de spier.

1) Een veel voorkomende blessure bij het sporten ontstaat door dat er onvoldoende aan warm lopen of cooling down word gedaan (je kan hier denken aan een verrekking van de Hamstring, een Hamstring blessure).

2) Op het moment dat je een operatie moet ondergaan dan is dat voor je lichaam een trauma. Natuurlijk heb je het niet altijd te kiezen (of je een operatie wilt ondergaan). Ook in het geval van een schoonheidsoperatie doe je je lichaam een trauma aan. In feite kan je zeggen, dat als je een mes in je lichaam laat zetten dat je systemen daar last van heeft (mogelijk zou je een tatoeage (plaatsen of verwijderen) dan ook een trauma moeten noemen). Een ongeluk meemaken heeft natuurlijk OOK z’n impact op je lichaam.

3) Mensen die een afschuwelijke gebeurtenis mee maken (bv. een verkrachting of misbruik, maar dit kan bv. ook een uitzending van een militair zijn), krijgen te maken met een psychisch trauma. De impact die dit heeft kan soms maken dat dat je disconnect raakt van de realiteit. Mensen kunnen dit ervaren als waanideeën. Ik zie dit als een soort verdoving die je onderbewuste inzet. Door de ‘verdoving’ hoef je het trauma niet steeds weer te ervaren. Behandeling is noodzakelijk, maar dat mag duidelijk zijn. Hiervoor kan je ook bij de praktijk terecht.

4) Spierpijn is natuurlijk de lichtste vorm van een trauma. Het heeft in het algemeen ook een kortere tijd dat je er last van hebt.

  • Spierpijn kan betekenen dat je spieren verzuurd zijn, het kan ook zijn dat je voelt dat je spieren als het ware aan het groeien zijn.
  • Je moet oppassen als je last hebt van spierpijn als gevolg van een ontsteking. Dit kan je gemakkelijk uitsluiten (een ontsteking gaat meestal gepaard met pijn, een zwelling, roodheid, warmte en soms functie verlies), op de plek des onheils.

Behandeling van een blessure of trauma.

De blessures of trauma’s die hier boven vermeld staan kunnen ondersteund worden met de fotonen therapie.
Daarnaast zou je ook kunnen denken aan:

Heb je iets aan dit verhaal gehad?

  • Zou je het dan een Like willen geven?
  • Denk je dat je vrienden hebt waarvoor dit bericht belangrijk of interessant zou zijn om ook te lezen?
    Zou je dat via de knoppen hieronder willen delen met je vrienden?

Heb je nog andere vragen of opmerkingen, neem je dan contact met me op?

Over de schrijver
Kanker gaf me de mogelijkheid om m'n hart (weer) te gaan volgen.Ik voel iets abnormaals en na de operatie bleek dat kanker te heten. Tijdens m'n bestraling, begin ik ook met de opleiding tot natuurgeneeskundige.Ik besluit m'n pad van spirituele ontwikkeling weer op te pakken.Het bleek dat ik aan de bestraling een enorme vermoeidheid overhield. Mijn doel werd duidelijk "weer 100 % vitaal worden". Zo kwam ik ook uit bij m'n doelgroep 'vermoeidheid na kanker'.Door de dingen die ik meegemaakt heb, de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de manieren die mij aangereikt zijn, Heb ik sprongen vooruit gemaakt.Ik blijf op zoek naar oplossingen om meer vitaliteit te verkrijgen en mijn kennis geef ik natuurlijk door aan de mensen die bij me op consult komen.Mijn vermoeidheid is een optelsom van 3 (een aangeboren chromosoomafwijking die veel vermoeidheid geeft, het hebben van 1 nier met een nierfunctie van +/- 35% (omdat die ook bestraald is) en de bestraling op zich).Ondanks dat ik enorme stappen heb gezet, blijf ik doorgaan op deze spirituele reis.
Reactie plaatsen

Zoek in alle blogberichten!

We hebben meer dan 130 blogberichten!