7 juni 2015 

Blessure of trauma, denk aan Fotonen Therapie.

Blessure of trauma, denk aan Fotonen Therapie.

Oorzaak blessure of trauma:

  1. blessure door sporten of te veel van ongetrainde spieren vragen
  2. trauma door ongeval of operatie
  3. psychisch trauma het meemaken van een afschuwelijke gebeurtenis
  4. spierpijn overbelasting van de spier. Spierpijn kan ook ontstaan door een ontsteking in de spier.

 

1) Een veel voorkomende blessure bij het sporten ontstaat door dat er onvoldoende aan warm lopen of cooling down word gedaan (je kan hier denken aan een verrekking van de Hamstring, een Hamstring blessure).

2) Op het moment dat je een operatie moet ondergaan dan is dat voor je lichaam een trauma. Natuurlijk heb je het niet altijd te kiezen (of je een operatie wilt ondergaan). Ook in het geval van een schoonheidsoperatie doe je je lichaam een trauma aan. In feite kan je zeggen, dat als je een mes in je lichaam laat zetten dat je systemen daar last van heeft (mogelijk zou je een tatoeage (plaatsen of verwijderen) dan ook een trauma moeten noemen). Een ongeluk meemaken heeft natuurlijk OOK z’n impact op je lichaam.

3) Mensen die een afschuwelijke gebeurtenis mee maken (bv. een verkrachting of misbruik, maar dit kan bv. ook een uitzending van een militair zijn), krijgen te maken met een psychisch trauma. De impact die dit heeft kan soms maken dat dat je disconnect raakt van de realiteit. Mensen kunnen dit ervaren als waanideeën. Ik zie dit als een soort verdoving die je onderbewuste inzet. Door de ‘verdoving’ hoef je het trauma niet steeds weer te ervaren. Behandeling is noodzakelijk, maar dat mag duidelijk zijn. Hiervoor kan je ook bij de praktijk terecht.

4) Spierpijn is natuurlijk de lichtste vorm van een trauma. Het heeft in het algemeen ook een kortere tijd dat je er last van hebt.

  • Spierpijn kan betekenen dat je spieren verzuurd zijn, het kan ook zijn dat je voelt dat je spieren als het ware aan het groeien zijn.
  • Je moet oppassen als je last hebt van spierpijn als gevolg van een ontsteking. Dit kan je gemakkelijk uitsluiten (een ontsteking gaat meestal gepaard met pijn, een zwelling, roodheid, warmte en soms functie verlies), op de plek des onheils.

Behandeling van een blessure of trauma.

De blessures of trauma’s die hier boven vermeld staan kunnen ondersteund worden met de fotonen therapie. Daarnaast zou je ook kunnen denken aan Touch of Matrix en NEI.
In geval van een psychisch trauma zal behalve fotonen therapie ook andere methoden inzetten!
I.v.m. een blessure of trauma kan ook de Bemer ingezet worden!

Over de schrijver
Na m'n behandeling van kanker ben ik weer opzoek gegaan naar 100 % energie. Ik heb vele dingen onderzocht en weet nu 100% energie is mogelijk (maar zie het als een 100% voor die dag). Onderweg heb ik veel geleerd en ben door vele geïnspireerd. Die inspiratie heeft zich doorgezet naar scholing in de verschillende onderdelen. Accepteer het heden en leef met plezier. Kom je onderweg dingen tegen waar je niet blij van wordt, werk daar dan aan zodat het toch weer jouw ideale wereld wordt. Vitale groeten, Maarten Natuurgeneeskundige bij Bewust-ZIJN
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies