Kaneel uit Ceylon

Kaneel heeft ook geneeskrachtige eigenschappen.

Kaneel hoort tot de specerijen.

Kaneel word gewonnen uit de gedroogde binnenbast van de jonge scheuten van de kaneelboom.

Kaneel kent vele varianten, de belangrijkste zijn:

  • Ceylonkaneel
  • Chinesekaneel
  • Indonesischekaneel
  • Vietnamesekaneel

Waar kan je kaneel voor inzetten?

- Kaneel kan je inzetten als een smaakmaker in verschillende gerechten.

Denk hierbij aan:

  • 'Drie in de pan'
  • Kaneelbroodjes
  • Kaneelstok (kermis)
  • Rodekool met appeltjes en kaneel
  • Rijstpudding met kaneel
  • Stoofperen
  • Wentelteefjes met kaneelsuiker
  • Yoghurt met granola en kaneel
- Kaneel kan je ook om een hele andere reden inzetten.
Want, Kaneel heeft namelijk ook geneeskrachtige eigenschappen.
Kaneel heeft een regulerende werking op de glucose en vetstofwisseling. 

Bij welke klachten zou je Kaneel kunnen inzetten?

  • Diabetes type 2 (Kaneel kan de glucoserespons na de maaltijd vertragen) 
  • Diarree
  • Hoge bloeddruk
  • Metabool syndroom
  • Overgewicht
  • Opgeblazen gevoel
  • spijsverteringsklachten 
  • Te hoog cholesterol

Overige klachten:

  • Kaneel zit vol met antioxidanten die je lichaam tegen bacteriën en infecties beschermen  zodat deze geen ontstekingen kunnen veroorzaken.
  • Kaneel ondersteunt je lichaam bij het herstel van beschadigde cellen. Het activeert een enzym dat het cel herstel versnelt. 
  • Een kopje kruidenthee met wat kaneelpoeder werkt pijnstillend.
  • De etherische olie van kaneel werken:
    • Antibacterieel 
    • Bloedsomloopstimulerend
    • Pijnstillend
    • Verwarmend

Vier verschillende kwaliteiten van Kaneel:

Van Links naar rechts:

  • Cassia
  • Goedkope Kaneel (waarschijnlijk uit Indonesië)
  • Supermarkt kwaliteit
  • Top kwaliteit uit Sri Lanka

Ik hoop dat je hier nieuwe weetjes bent tegen gekomen,
zo ja, wil je het dan met je vrienden delen?





Reactie plaatsen

Heb je een vraag?