Water drinken

Wij bestaan voor meer 70 % uit water!

Water anders bekeken....

Als je water op een scheikundige manier bekijkt dan heet het H₂O. Als je deze H₂O op een bepaalde plaats uit een rivier of kanaal haalt (bv uit de Rijn, naast een zoutwinning of aan de uitgang van een smeerpijp van een fabriek) bevat het de energetische waarde vanwaar het vandaan komt. Dan word H₂O met andere chemische stoffen vermengd. Als deze H₂O vervolgens chemisch gezuiverd word, (dan neemt het weer andere energie op) word het van de chemische vervuiling 'ontdaan'. Ik bedoel chemisch zuiveren is geen zuiveren van het geheugen (eerder het tegenovergestelde). Scheikundig heet het dan weer H₂O en voldoet het aan de (steeds veranderende) waarde.

Omdat H₂O verworden is tot een chemisch product, vol zit met vervuilde energetische energie kan je ook zeggen dat de H₂O die uit de kraan komt een dood product is. Dit, doordat het weinig meer te maken heeft met dat wat er vroeger door beekjes stroomde.

Is het belangrijk dat water een geheugen heeft?

Water zie ik, als een homeopathisch product (hiermee bedoel ik dat het geheugen van het water alle energie waar het mee in aanraking is gekomen opneemt. Van homeopathie is bekend dat het geheugen van de drager de genezende werking bij zich heeft).

Het lichaam zelf heeft gelukkig ook mogelijkheden om het water te zuiveren. Ondanks bovenstaand verhaal is het waarschijnlijk altijd nog het beste om (gezuiverd kraanwater te drinken) en natuurlijk is het altijd beter dan niets drinken.

Ook wordt er gezegd dat het kraanwater in Nederland tot één van de zuiverste behoord (maar zij kijken duidelijk op een totaal andere manier naar zuiver water).

Levend water

Water komt pas tot leven in een kabbelend beekje waar het in aanraking komt met verschillende elementen en mineralen. Hier krijgt het ook de mogelijkheid zich te reinigen (helaas kunnen we echter weer niet uit elk beekje drinken).

Ook wij mensen revitaliseren als we naar een waterval kijken (maar ja we bestaan dan ook voor meer dan 70 % uit water). 

Water is door verschillende bewerkingen (denk hierbij aan het kabbelende beekje en de waterval) weer te transformeren tot 'levend water'.
Vroeger zeiden we altijd dat Nederland heel schoon drinkwater heeft.
Helaas zit er inmiddels zoveel troep in het water dat de waterleidingmaatschappijen veel moeite moeten doen om al deze troep er uit te krijgen. 

En als je er dan voor kiest je drinkwater te vitaliseren dan drink je een gezonde basis voor een goede gezondheid.

Het geheugen van het water

De theorie dat water een 'vorm van een geheugen' heeft, is door de Oostenrijker Victor Schrauberger aan de hand van zijn onderzoek ontdekt. Hij stelde dat het fungeert als informatiedrager.
Hij constateerde ook dat de kwaliteit (zie ook het onderzoek van Dr. Emoto) van het water nauw samenhangt met de energetische waarde ervan en dat deze energetische waarde hoger is in een natuurlijke omgeving (zoals een kabbelend beekje).

Een tweede geleerde die zich o.a. met water heeft bezig gehouden was Johann Grander (ook hij ontdekte wonderen met water). Waarna hij later de Grander Waterverlevendiging ontwikkelde.

Ook Dr. Emoto heeft aangegeven dat water een drager is van energie.
Kijk maar op YouTube naar zijn filmpjes.

Water als transportmiddel

Water is één van de belangrijkste elementen voor ons mechanisme en vervult meerdere functies. Bloed bestaat voor meer dan de helft uit water (55% van het bloed bestaat uit bloedplasma en dit bestaat weer voor 93 % uit water). Water vervoert mineralen en sporenelementen naar de cellen en neemt de afvalstoffen weer op, water is een prima oplosmiddel. Daarnaast bevordert het de doorbloeding van de organen, stimuleert de stofwisseling en versterkt het lichaamseigen afweersysteem.

Waarmee ik maar wil aangeven dat het belangrijk is goed (gefilterd) drinkwater te drinken.

Drinken

Als ik tijdens een consult er achter kom dat de cliënt een vocht tekort heeft, dan stel ik ze onderstaande vragen.

(vraag:) Wanneer drink jij water?

(Een vaak gehoord antwoord:) "als ik dorst heb".

(vraag:) Wat is de functie van water in je lichaam: "eeh, weet niet (om te plassen??)"

(antwoord:) Water is een transportmiddel in je lichaam.

Opmerking:

Als je hoofdpijn hebt (of veel jeuk op je lichaam), kan het zijn dat:

  • Je te weinig gedronken hebt
  • Dat er nog afval stoffen in je hersenen (of in je lichaam) zijn achter gebleven
  • Je te veel koffie of alcohol gedronken hebt, deze stoffen werken de-hydraterend = ontvochtigend), waardoor je in wezen uitdroogt (stel je voor, je hersenen drogen uit).
  • Je een koffiedrinker bent en je shot nog niet gehad hebt. Tijdens je werkdagen drink je koffie en in het weekend doe je dat niet. DAN kan de hoofdpijn een gevolg zijn van ontwenningsverschijnselen. Je kan je dan afvragen of je verslaafd wilt blijven aan koffie.

WaterSuggestie:

Zet een glazen fles van 1 liter gevuld met water op een plek waar je veel langs loopt en zet er een vol glas naast.

Iedere keer als je er langs loopt, neem je een flinke slok en vul je het glas weer bij. (Je drinkt makkelijker uit een vol glas dan dat je het glas eerst moet vullen.)

Als je dit een interessant bericht vind, wil je dit dan delen met je vrienden?

Heb je nog vragen, neem je dan contact met me op?

Reactie plaatsen

Heb je een vraag?