Baarmoederhalskanker ANDERS voorkomen.

Baarmoederhalskanker ANDERS voorkomen.

Vaccinatie tegen Baarmoederhalskanker

Op middelbare scholen worden al enkele jaren campagnes gevoerd om meisjes rond de leeftijd van 12 jaar gratis te vaccineren met het HPV-vaccin tegen het humaan papillomavirus dat verantwoordelijk wordt geacht voor baarmoederhalskanker. In Australië is men dit jaar begonnen met het vaccineren van jongeren van 12 en 13. In de VS wou men dit vorig jaar al doen, maar daar stuitte het plan aanvankelijk op tegenstand. Zij zullen nu het voorbeeld van Australië volgen.

Het vaccin heeft al duizenden meisjes schade berokkend. Er wordt melding gemaakt van een hele reeks ernstige bijwerkingen, waaronder epileptische aanvallen, beroerte, auto-immuunziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom, haarverlies, hoofdpijn, longembolie, trombose, spierzwakte, gezichtsverlies, gehoorverlies en verlamming. Er zijn zelfs meisjes gestorven onmiddellijk na de vaccinatie.

Tussen 1 juni 2006 en 31 december 2008 kwamen bij de Centers For Disease Control (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA) 12.424 meldingen van bijwerkingen van het HPV-vaccin binnen, waaronder 32 doden. Dat zijn slechts de gevallen die gemeld zijn. Men mag ervan uitgaan dat nog veel meer gevallen niet gemeld worden omdat het verband - al dan niet bewust - niet gelegd wordt met het vaccin. De CDC-FDA stelt dat het aantal bijwerkingen aanvaardbaar is, aangezien er meer dan 23 miljoen dosissen werden toegediend in die periode. Volgens hen worden er meer levens gered dan verwoest. Een povere troost voor diegenen die het laatste mochten ervaren.

Baarmoederhalskanker, er zijn er ook andere manieren .....

Er zijn andere manieren om jezelf en je dochter(s) tegen baarmoederhalskanker te beschermen.
Kanker, eender welke vorm, ontstaat niet door een gebrek aan een vaccin, maar door een verzwakt immuunsysteem. Het idee achter vaccinatie - het prikkelen van het immuunsysteem, zodat het antistoffen aanmaakt tegen de in het vaccin aanwezige virus(sen) - is op zich niet slecht. Alleen zijn er een aantal bedenkingen.
  • Ten eerste komt een virus normaal niet rechtstreeks via het bloed binnen. Het passeert eerst een aantal verdedigingslinies, zoals de slijmvliezen. Om dit na te bootsen, worden afgezwakte of dode virussen gebruikt. Het blijven echter vreemde en potentieel gevaarlijke stoffen die rechtstreeks het bloed binnen komen. Bovendien worden aan vaccins stoffen toegevoegd die mogelijk nog gevaarlijker zijn dan het virus zelf. Bij de HPV-vaccins is dat aluminium.
  • Ten tweede bevat een vaccin één bepaalde stam van een virus of enkele stammen, in het geval van het HPV-vaccin zijn dat HPV 16 en 18 (sommige ook 11 en 6). Er zijn echter minstens 100 HPV-stammen, waarvan er 13 gelinkt zijn aan baarmoederhalskanker. Bovendien muteren virussen en nemen ze constant andere vormen aan.

Een vaccin kan je niet beschermen tegen alle potentieel schadelijke virussen, dat is de taak van je immuunsysteem. Virussen (en bacteriën) kunnen alleen schade berokkenen wanneer er in je lichaam omstandigheden gecreëerd zijn die het immuunsysteem verzwakken, zoals te veel afvalstoffen, een verstoorde darmflora, te weinig antioxidanten. De beste manier om je tegen virussen te beschermen is het zuiveren van je lichaam en het versterken van je immuunsysteem met voeding, supplementen en eventueel het aanpassen van je leefstijl.

Je kan zelf het risico op Baarmoederhalskanker verlagen.

BaarmoederhalskankerDoor een gezond voedingspatroon met veel groenten en fruit word de kans op HPV-besmetting en baarmoederhalskanker aanzienlijk verlaagt.
Roken, langdurige inname van de anticonceptiepil, alcohol- en druggebruik en ongezonde voeding daarin tegen verhogen het risico.

Ook voedingssuppletie heeft een gunstig effect.

  • Multivitaminen verlagen het risico met gemiddeld 79%,
  • vitamine A met 81%,
  • vitamine C met 76%
  • vitamine E met 80%.

Bij vrouwen met het HPV-virus in hun bloed die multivitamines nemen komt aanzienlijk minder baarmoederhalskanker voor (65% minder stadium I en 89% minder stadium II en III).

Lage bloedwaarden van foliumzuur en vitamine B12........

Vrouwen met lage bloedwaarden van foliumzuur en vitamine B12 hebben maar liefst tien keer meer kans op baarmoederhalskanker dan vrouwen met hoge foliumzuur- en B12-waarden. Ook vitamine D en uvB-straling beschermen tegen baarmoederhalskanker (en tegen vijftien andere soorten kanker).
Een andere stof die effectief is in het voorkomen en afremmen van baarmoederhalskanker is indol-3-carbinol (I3C) uit broccoli en zijn metaboliet 3,3’-diindolylmethaan (DIM). I3C en DIM zijn verkrijgbaar als supplement.

Als je je meer wilt verdiepen in kritisch omgaan met vaccinatie, kijk dan eens op de site van Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken.

Vraag:
  • Als jij eerder deze info had gehad, was je er dan anders mee omgegaan?
  • Als je een moeder bent, heeft dit de keuze van wel of niet vaccineren van je dochter beïnvloed?
  • Welke actie neem je na het lezen van deze info?

Hwang JH, Kim MK, Lee JK. Dietary supplements reduce the risk of cervical intraepithelial neoplasia. Int J Gynecol Cancer. 2010 Apr;20(3):398-403.
Grant WB. Ecological studies of the UVB-vitamin D-cancer hypothesis. Anticancer Res. 2012 Jan;32(1):223-36.
Ragasudha PN, Thulaseedharan JV, Wesley R, et al. A case-control nutrigenomic study on the synergistic activity of folate and vitamin B12 in cervical cancer progression. Nutr Cancer. 2012;64(4):550-8.
Slade BA, Leidel L, Vellozzi C, et al. Postlicensure safety surveillance for quadrivalent human papillomavirus recombinant vaccine. JAMA. 2009 Aug 19;302(7):750-7.
Acharya A, Das I, Singh S, et al. Chemopreventive properties of indole-3-carbinol, diindolylmethane and other constituents of cardamom against carcinogenesis. Recent Pat Food Nutr Agric. 2010 Jun;2(2):166-77.Deze pagina is tot stand gekomen met delen van de tekst uit de nieuwsbrief van VorthexAequo bvba & PlaceboNocebo magazine.
Wil je je ook aanmelden? Vraag dan deze newsletter aan via: newsletter@placebonocebo.be
Reactie plaatsen

Heb je een vraag?