Roos, wat wil het lichaam je vertellen?

Roos, wat wil het lichaam je vertellen?

Zit jij met je handen in je haar? Heb je roos?

In tijden dat je veel stress hebt 'veel aan je hoofd hebt', mogelijk 'met je handen in je haar zit' is de roos die je hebt een uiting van stress. Soms uit zich dat nog niet direct met losse huidschilfertjes maar met jeuk of kriebel op je hoofd.

Je haren zijn een soort opslagplaats voor mineralen. Stress kan je je voorstellen als de draaikolk die je ziet als je het bad laat leeglopen, het vreet mineralen roos1(en daarbij maakt het niet uit op welk nivo je die stress ervaart).
Bij een chemotherapie behandeling verliezen mensen vaak hun haar omdat uiteindelijk de opslag van de mineralen leeg is) kriebel op je hoofd kan een soort voorteken zijn van haar uitval (de volgende stap bij veel stress).

Ik raad aan stress zoveel mogelijk uit de weg te gaan en eventueel bij veel stress gebruik te maken van de volgende ondersteunende middelen:
  • Mineralen supplement (Mineralen zijn de bouwstenen van het lichaam)
  • C-Zinc (zorgt dat de weerstand hoog blijft en ondersteund ook de slijmvliezen)
  • PineBark (sterkste anti-oxidant)

Nou is het natuurlijk makkelijk om te zeggen 'ga de stress uit de weg' want soms denk je dat dat niet kan (d'r moet toch ook geld verdient worden). Als jij stress hebt door je werk of je relatie, zodanig dat je daar de hele dag mee bezig bent, dat je er zelfs fysieke klachten van ervaart (roos of andere klachten).

Dan is het belangrijk dat je bij jezelf te raden gaat en je afvraagt:
  • Ben ik wel goed bezig?
  • Is dit zoals ik de rest van m'n leven wil leven?

En als je denk dat wil ik niet, ga dan eens praten met mensen om te kijken welke mogelijkheden je hebt.
Ik kan je helpen weer anders naar de wereld te kijken zodat je zelf weer het wiel van het leven in je handen kan nemen.

Accepteer wat je niet kan veranderen en verander wat je niet kan accepteren.

Heb je hulp nodig bij het verwerken van je stress neem dan contact met me op. Het leven is te kort om het zo voorbij te laten gaan!
Reactie plaatsen

Heb je een vraag?